Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Предучилищна набор 2009 г. - 2

 • 31 878
 • 313
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 5 481
В нашата в 18, 15ч. включват СОТ- а. А би трябвало да работят до 19ч.

# 31
 • София
 • Мнения: 2 082
Баткото трябва да съм го взела до 18:00 ч.
Малкият до 18:30 максимум.

# 32
 • Мнения: 6 675
Славена, кой е този град с подобни порядки? Случили са на инспекторат хората.

# 33
 • Мнения: 717
Ами в Сливен е тази градина. Помня баткото като беше в градината, а аз работех до 17.00, пристигах да го взема с изплезен език в 17.30 и ме чакаха строени учителка и лелка на входната врата, детето готово облечено, само мен чакат. Ние не сме голям град и разстоянията ни не са като в София, но явно тук имат възможност да вземат децата рано. И за това сега им тежи на учителите. Аз имах претенции към това, че не идват в 7.00 на работа, специално нашата група, а все закъсняваха и се налагаше да обикалям групите да видя къде да го оставя, че да не закъснея за работа. Сега трябва някоя лелка да го приеме. Ще видим от понеделник как ще е.

# 34
 • Мнения: 30
(за един от кварталите на София) При нас децата го приемат от 7 и ги взимаме до 19 часа. А госпожите са от 8 до 18 часа, след това ги събират на сборни групи.

# 35
 • Мнения: 604
При нас градината е от 07.00 до 19.00. Не знам в колко точно идват госпожите, но по-рано от 19.00 и да си помислят не могат да си тръгнат. Има си заповед точно след такива случаи, когато строени с чантите и раниците на гръб чакат родителите пред градината между 17.30 и 18.00 най-късно.
Сега в ПГ-6 учителките се радват децата да ги взимат по-късно, така или иначе трябва да стоят до 19.00.
Но от както я пуснаха тази заповед, нещата се промениха корено даже и за яслите и вече няма такъв филм бабите взели всички деца в 16.00, а който няма баба и работи до 17.30 да го гледат накриво, че няма как да прелети до 18.00.
               

# 36
 • Кърджали
 • Мнения: 9 146
Ох, това ми е една от "болните теми" и една от причините толкова време да не мога да започна работа. В 16 часа най - късно децата са прибрани, а ако има останали са облечени, обути и понякога дори изведени където им са гардеробчетата да чакат. И те гледат накриво що си се забавил. Вчера в 16:10 щерката бе останала предпоследна в групата...
Във всички детски градини в града положението е същото...

# 37
 • София
 • Мнения: 1 253
И при нас в яслата беше така - в 16.00 ч. вече всички деца са взети.
С всяка следваща група часът се вдигаше с 30 мин.
И сега в 18-18.30 се взимат последните. Без сърдити погледи и т.н.

# 38
 • София
 • Мнения: 11 018
В нашата ДГ към 6 вечерта вече ги събираха общо всички останали деца в салона и имаше към 10-20 деца. В шест и половина обикновено оставаха само моите три и най-много 1-2 деца. Към седем без нещо са били облечени и също строени всички на нисък старт, но си признавам, че нито веднъж никой не ми е направил проблем или залебежка защо ги взимам тогава. На мен ми беше неудобно и се опитвах да не са редовно първите които са в ДГ и последните които се взимат, но нямах голям избор. Гледаме ги двамата с мъжът ми и двамата работим. Става въпрос за ДГ в София, Младост 4.

# 39
 • Мнения: 6
Здравейте момичета и вече порастнали Декемврийчета Heart Eyes
Не съм писала.... не си спомням от кога.....
Относно неудобните въпроси Как се правят бебетата,как съм се родил? Обяснението ми беше КОГАТО МАМА И ТАТИ СЕ ОБИЧАТ ЛЯГАТ ДА СПЯТ, ТАТКОТО ПРЕГРЪЩА МАЙКАТА И ЗАСПИВАТ не знам дали см права,но това ми дойде на акъла,а от съвета от госпожите му знам,че не трябва да го оставяш беза отговор и да не му се обяснява с щъркели,птички и пчелички и прочеи..... на въпроса как се е родил бяхме в колата  мъжа ми шофираше идваха въпрос след въпрос без почивка и за секунда,от което последва АЗ КАК СЪМ СЕ РОДИЛ? отговоря беше,че децата излизт през коремчето на майките с помощта на доктори.... Wink
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ОТНОСНО УЧИЛИЩАТА В СОФИЯ ЗА ВАШЕ МНЕНИЕ АЗ МИСЛЯ ЗА 5то ИЛИ 2ро, но за 2ро нещо се поотказвам като че ли също така и отзиви за 52ро в Бояна? Много ще съм благодарна ако някой има отзиви за тези училища и по-специално 5то и 52ро интересува ме и занималнята! Благодаря ви! bouquet

# 40
 • София
 • Мнения: 176
Здравейте момичета и вече порастнали Декемврийчета :love
Привет Simple Smile не мога да помогна с мнение за тези училища. Борил до септември сме го взимали всеки ден до 18 - 18.10 с мъжа ми и винаги е бил или последен или с още три - четири деца, които взимаме по едно и също време. От 15 ти септември е на. У-ще в 55то в Луис Карол и се налага да го взимаме до 17.30. И на двете места са се опитвали да ни вменяват чувство на вина, че детето ни е последно или да ни "метнат" в началото, че трябва да ги взимаме с по един час по-рано. В детските градини в София работното им време е до 19ч. За да можеш да се добереш до училище или до детска градина и да работиш някъде из града задължително ди на ръба на нервна криза в задръстването вечер. Сега синът ми ходи на шах два дни в седмицата след у-ще за да не прави мъжът ми еквилибристики в работа. Просто се скапва горкото от както не спи следобед, но да чукна на дърво. За сега е доволен освен две случки....

# 41
 • София
 • Мнения: 5 102
Ние отваряме градината в 7 - вече ни знаят и вместо да си изпият кафето при охраната, учителките си го пият с нашите деца. Следобед срвн се класираме за до към 18 ч. и до момента не сме имали проблеми.

Усърдно мисля и се чудя за училище за първи клас. В крайна сметка вероятно ще остане първоначалния ми избор. Впечатлението ми е, че ще се засили информацията и вниманието след около два месеца - началото на следващата календарна година - сега всички са заети с отпочването на учебната година и лудницата покрай това...

# 42
 • Мнения: 6
Добро утро! Нашата ДГ работи от 7-19 часа. Към 17:45часа, за да не стоят всички госпожи стои една дежурна до 19 часа с т.нар. сборна група. Децата могат да водят и взимат в това време! Лек ден!

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 10:16 от limonkata

# 43
 • Мнения: 604
Като ви чета и направо си мисля какъв късмет имаме с детската градина. Става въпрос за Пловдив. Сборни групи след определен час няма. И едно дете да има в групата, то си стои в групата с учителката, която е 2ра смяна. Помощник-възпитателите са на други смени и м 4та група, една помощник-възпитателка е на 2 групи, така че там не знам как е точно. Сутрин от скоро (нови разпоредби) само те приемат децата, госпожата си стои в групата. Редовно в 4та група я взимаме след 18.20, т.к. преди това взимам и другото дете от ясла (те са с по-кратко работно време) и нашата е съвсем в друга посока на градината, но пък ми прави добро впечатление, че напоследък в 17.30 не е последна, към 17.40 като закъснея вече са останали в групата 2 деца. Не ми правят проблем.
Във вашата градина/училище какво учат в момента? При нас домашни не се дават на този етап и писането е по съвет на госпожите от помагала за 1ви клас (ченгелчета, лулички и т.н.) по 1 стр за събота и неделя и то да се повтарят контури (това учат и по моторика, ако се не лъжа така се казваше предмета от програмата). В градината от две седмици наблягат на разказване, учене на стихчета и съставяне на разказ по картини. През ден пристига с някаква награда за някое от тези дейности в частта български език.

# 44
 • София
 • Мнения: 5 102
В нашата градина тази седмица са на буква "В" и цифра "3". Изд. "Изкуства". Знам, защото батко кашля (ходи на "бабин дом") и съм му взела учебника, да учим вечер у дома. По този повод разгледах и началната диагностика - работена е, но не са попълвани табличките. Иначе из целия учебник има подписана с червен химикал от учителката всяка работена страница, а тук-там има печатче с мъфинче - явно това е нещо като "пчеличките" в първи клас по мое време  Mr. Green Като цяло по-голямата част от нещата са видимо изработени, пропуските са нищожни (той сега отсъства за пръв път тази учебна година).

Общи условия

Активация на акаунт