ОСМИ КЛАС- тема 72

• 53 107
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Чисто формално няма нарушение, защото новата учителка иска допълнително едно помагало и една граматика.  Wink

Така бива. Иска просто нещо допълнително. Не е като да сте купили помагало и граматика и тя да иска други такива на други издателства. Не бях разбрала. Съжалявам.

# 181
  • Пловдив
Трябва и аз да взема някаква френска граматика за дъщеря ми и се чудя коя.

най-добре е да провериш какво има в книжарницата във Френския Институт.
аз харесвам едни граматики на издателство Кле Ентернасионал - 3 бр /оранжева, синя и зелена/
Grammaire progressive du français
преди ги имаше в тази книжарница ... а
Скрит текст:
бе аз ги имам скенирани, ще ти изпратя линк, за да си ги дръпнеш.

можеш да й вземеш и това
http://www.colibri.bg/knigi/1017/sprezhenie-na-frenskite-glagoli  Peace

ra2, аз и в 11 клас не можех да се справя с писането на теми. Ама по наше време се освобождавахме от матури.

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 11:09 от dundi73

# 182
  • София
dundi73, и на мен линк.  Praynig

# 183
178 лв. са нашите учебници по английски. Ако ми се случи нещо, подобно на Змия, ще има  #2gunfire

Вчера вечерта разписах бележник, какъвто отдавна не бях виждала. И на входното по мат. - петица. Това, последното най ме зарадва, но само моментно. Че, нещо все ми е тревожно с математиката.  newsm78  Не искам да е отличничка по този предмет, но да не се свлича под ниво пет, ако може... baby_neutral
Иначе, езикът - върви повече от добре, засега. Дано и занапред да е така...

# 184
Много съм разстроена, момичета, от родителската среща снощи. Учителката по английски каза, че моят син е в дъното на класацията, не може да прави диктовки (има 8 двойки на диктовки), имал потенциал, но не знаела защо до сега не бил развит... Shocked И ме гледа все едно аз съм попречила нещо! А миналата година ходи на уроци по английски, за да попълни пропуските си, имаше само 5 и 6 в училище ( диктовки не са правили, само контролни). Като проверявах домашните си бяха верни. Обаче сега ги скъсват от диктовки, а нашия не може да ги прави....И се почувствах много зле, пред всички други родители...

# 185
  • София
Езикът не се ли започва от ниво 0? Какви са тези претенции Simple Smile Не се притеснявай от нищо, тя е там за да помогне на децата да изравнят нивото. Не е редно вместо това, да товари родителите с тази задача или някакви угризения. Хич не се поддавай на такива атаки Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 12:05 от Елл

# 186
Да, от азбуката почват, но учителката май очаква всички да са научени. Не спря да хвали една група деца, които знаели, били отличници, за другите нищо не каза, а за моя син - държал палмата по нищознание! Sad

# 187
най-добре е да провериш какво има в книжарницата във Френския Институт.
аз харесвам едни граматики на издателство Кле Ентернасионал - 3 бр /оранжева, синя и зелена/
Grammaire progressive du français
...
можеш да й вземеш и това
http://www.colibri.bg/knigi/1017/sprezhenie-na-frenskite-glagoli  Peace

Много благодаря!  Hug
Голямо предизвикателство е този френски, особено правописа. Иначе на прозношение го докарва.  Simple Smile

На входящото ниво по БЕЛ моята има шестица (май е единствена в класа), по математика чакам оценката с трепет, че госпожата им е малко тип "шестица пиша само на себе си".

# 188
slavena80, Кое е това училище? В старото ни училище беше забранено да се говори на РС за всеки ученик поотделно пред всички. Казваха общите неща и после всеки отиваше при преподавателя и получаваше информация за детето си.  Не знам в новото у-ще  как ще е, но това вашето прилича на инквизиция.И аз бих умряла от срам.

# 189
Trol4eto, училището е ПМГ Сливен. Peace

# 190
  • Sofia
Не знам наредба ли е, какво е, но от години е забранено да се обсъждат персонално на всеослушание учениците.
Вземете да и направите забележка на тази госпожа, ако трябва чрез класната или директора.

# 191
  • На черешата
 И на моята девойка и е много трудно.  Sad С МАТ и БЕЛ се справя, но езика е проблем. Класната ни успокоява, че положението не е трагично и очаква до коледната ваканция всички да изплуват. Повечето до този момент са учили английски и сега е каша.  Sad

# 192
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Впечатленията от немския език за сега са добри. Изкарва отлични оценки, не пълни шестици, но над 5.50 на всички контролни.
Сподели, че повечето от съучениците му започвали да имат проблеми по математика с новия материал, хем са много силен клас.
Има пет на входното ниво по БЕЛ, но като прочетох тезата му , повярвайте ми удар щях да получа #Cussing out, не пет , три нямаше да пиша, добре, че с другите въпроси се е справил. Вече учат задълбочено Николай Лилиев, учи наизуст миниатюрите-4 броя, ще видим как ще се справи със съчиненията, ще бера ядове.
И да се похваля, успял е да покрие норматива на скок и хвърляне на топка -има максимални точки, голяма радост настана, иначе бягането е пълна скръб Simple Smile

# 193
  • София
И моят се похвали днес, че е скочил 2,15. Друго момче от класа скочило над 2,50.
Правили са първа диктовка днес.

# 194
  • Варна
И моят се похвали днес, че е скочил 2,15. Друго момче от класа скочило над 2,50.
Правили са първа диктовка днес.

Моят пък скочил 2.10 като се има предвид, че още няма 1.60м височина  Mr. Green Не повярвах и го накарах да скочи у нас - даже и повече излезе. На бягането също се представил добре, каза, че си покрил нормативите. На 600 м се представил по-добре. 

Доста сериозно наблягат на английския. По математика "било лесно". Хммм. На 17.11 ще има родителска среща.

Обсъждането на учениците пред всички е забранено, но някои учители хич не се съобразяват. Класната на голямата си ги почваше по списък и за всяко дете даваше подробен отчет пред всички. Така и ние бяхме в течение на общото ниво, както и на взаимоотношенията в класа.  Mr. Green Тогава ми беше чак неудобно от хвалбите на класната за голямата щерка, но сега нямам нищо против да си спазват правилата и да си говорим за децата на четири очи. Grinning

Учителят по литература се оказа странна птица, а Flash*? Нямам търпение да се запознаем.

Общи условия

Активация на акаунт