ОСМИ КЛАС- тема 72

• 53 088
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Девойката утре ще представя биографията на Елисавета Багряна. Лошо няма, ама за досега представените биографии госпожата все казва, че са скучни.  Laughing Първи час, в понеделник, положението е сънено. Как да бъде по-интересно? Девойката се шегува:"ами ако я изпея".
Хрумна ни нещо, но още обмисляме.  Laughing
Много харесва учителката и някак ѝ се иска да я впечатли. Ами как се впечатлява учител, който с години е слушал едно и също.

Има проблем по математика, на вектори. Часът протича така: дават се задачи и всеки умува. Нямало как да питат учителката, защото тя нямало как да обяснява на всеки. А и в момента изпитват някой на дъската и не било удобно да се пита.
Последният път девойката отишла с нерешена задача от домашното и не намерила съученик, от който да препише. Никой не знаел.

Къде да погледне сама да се информира за вектори, освен в учебника? За уча.се ли да я абонирам пак, че ѝ изтекоха месеците и не сме го подновили. Посъветвайте. Hug

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 20:14 от Стейси Грей

# 616
  • Варна
Стейси За някоя конкретна задача може да питаш тук

# 617
  • София
Стейси, мога ти предложа акаунта на моя, ако искаш само да провериш как са уроците за вектори там.

Нашата родителска мина преди седмица. Много приятно мина и много различно от тези в прогимназията. Личи си, че ги имат за по-самостоятелни и по-зрели. Усещам, че ще закъса по литература. Училището е техническо, но много се набляга на литературата и историята дори в горните класове. По история учат по учебник за НГДЕК,  а по литература на последният тест 1/3 от класа имат двойки.
По физика пак нямаме късмет с учител Sad Какво да се прави, физиката все си я учи сам в къщи. Лошото е, че този път учителката е от онези, които могат да те накарат да мразиш предмета.

Иначе почти не учи в къщи, нямало по какво. Имат много английски, но още не са стигнали до материал, който да не знае. По останалите предмети (те си учат всичко без музика и рисуване) сякаш запомня в час, защото все не мога да го видя да учи, а има 5 и 6ци.

Това с което се занимава по цял ден е да разучава разни парчета на китара (горките съседи), виси във фейса и ходи на курс по C# в ХакБългария.

# 618
  • Варна
Не че не знам!  Hug През изминалата година се наложи да питам там и благодаря на помагащите!

Въобще за осмисляне на теорията има нужда да прочете девойката. Материалът не е разбран, не е осмислен добре.
Елл, ти кажи, ако имаш поглед върху уроците там, кажи си мнението, а иначе колко му е да възобновя акаунта на девойката.  Hug Миналата година беше много доволна от разказвателните предмети там, но по математика разчиташе предимно на други източници(школа, частни уроци, хах, и на двойката-демек решава от сборника допълнително и се мъчи. Но имаше кого да пита при въпрос. С лафа за двойката имам предвид да ходи пеша, вместо с автобус т. е. положеният труд е много важен Laughing)Много обяснения станаха.  Laughing Май сега е време за втората скоба)

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 20:54 от Стейси Грей

# 619
  • София
И моят днес се запъна на една задача от домашното по математика. Умувахме я заедно, но без успех. Утре щял да пита госпожата( тя поне е отзивчива).  Мисля да му взема сборник, където да поглежда подобни неща и да се подсеща за решения. Бях питала тук за този в няколкото части до 12 ти клас, кой беше, за да го потърся тези дни, но никой не ме ориентира в обстановката  newsm78 
Иначе през уикенда писа за домашно интерпретативно съчинение по част от "Зимни вечери". Не, че не познавам Смирненски, но много мрачно произведение за да се и задълбочават върху него Rolling Eyes

# 620
  • София
Не че не знам!  Hug През изминалата година се наложи да питам там и благодаря на помагащите!

Въобще за осмисляне на теорията има нужда да прочете девойката. Материалът не е разбран, не е осмислен добре.
Елл, ти кажи, ако имаш поглед върху уроците там, кажи си мнението, а иначе колко му е да възобновя акаунта на девойката.  Hug

Гледах урока за събиране на вектори. Според мен е обяснено добре. Иначе и моят син използваше уча.се главно за разказвателните и нямам впечатление за математиката. Яд ме е, че тази година платих достъп - почти не го използва Sad

# 621
И моят днес се запъна на една задача от домашното по математика. Умувахме я заедно, но без успех.Утре щял да пита госпожата( тя поне е отзивчива).  Мисля да му взема сборник, където да поглежда подобни неща и да се подсеща за решения. Бях питала тук за този в няколкото части до 12 ти клас, кой беше, за да го потърся тези дни, но никой не ме ориентира в обстановката  newsm78 .
Аз се сещам за един в две части. На Коста Коларов.

# 622
  • София
Дидева, три са :

http://www.book.store.bg/p33167/sbornik-ot-zadachi-po-geometria- … hristo-lesov.html

В този май бяха проекции, равнини и т.н...

# 623
  • София
Някъде по -рано в тази, или в предишната, тема беше коментиран някакъв препоръчан сборник в няколко части и не помня точно кой Rolling Eyes
Май беше точно този. Благодаря bouquet

# 624
  • София
Лиани, този е, включва двата пуснати от Дидева и добавения от мен. Те обхващат в комплект целия учебен материал по алгебра и геометрия до края на гимназията. Разделени са на 3 групи задачите, според сложността.

Иначе за всеки клас си има и отделни сборници на други издателства - примерно на Архимед.
http://www.book.store.bg/p61236/kniga-za-uchenika-po-matematika- … ajna-alashka.html

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 22:59 от пенсионирана русалка

# 625
  • София

Иначе през уикенда писа за домашно интерпретативно съчинение по част от "Зимни вечери". Не, че не познавам Смирненски, но много мрачно произведение за да се и задълбочават върху него Rolling Eyes

Обожавам "Зимни вечери". Като сценарий за филм на ужасите е. Mr. Green

Синковецът днес остава без телефон и без врата на стаята #Cussing out

# 626
Синковецът днес остава без телефон и без врата на стаята #Cussing out

Това с вратата не го разбрах...

# 627
  • Варна
змия, мислех, че само аз планирам махане на вратата на стаята като наказателна мярка.  Laughing Още нямам повод за това, но щом ми е минала идеята през главата значи на моменти здраво ме е вбесявала. Tired

# 628
  • София
Сутринта му казах, че е хубаво преди родителската среща в сряда да ми каже всичко, което е нужно да знам. А той ми даде бележника си.

Сега ще постои без грам уединение #Cussing out

# 629
Сутринта му казах, че е хубаво преди родителската среща в сряда да ми каже всичко, което е нужно да знам. А той ми даде бележника си.

Сега ще постои без грам уединение #Cussing out

Такива мерки имат ли ефект? Аз все търся по-дружелюбен начин да въздействам. Така или иначе ме недолюбват в такива моменти.

Общи условия

Активация на акаунт