ОСМИ КЛАС- тема 72

• 53 083
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да, имаше.

# 691
Ако искаш сподели, тук имаме разнообразен опит, не само с отлични оценки и учители Wink
А понякога и малко изпускане на напрежението помага  Hug

# 692
  • На черешата

Змия  Hug Разбрах каква е драмата..., не знам какво да кажа.  Confused

# 693
  • София
Моята днес не иска да ходи на училище. Щели да имат 7 часа, от които 4 по БЕЛ. Учителката щяла да ги подготвя за някакъв изпит. Моята щерка естествено не знае какъв. "Някакъв след 8ми клас".

# 694
  • София
Ако искаш сподели, тук имаме разнообразен опит, не само с отлични оценки и учители Wink
А понякога и малко изпускане на напрежението помага  Hug

Проблеми с дисциплината, вчера налетял да бие съученик, който едва му стига до гърдите. Пак добре, че се е спрял след едно изритване, а не е продължил.

Учителката по математика му казала нещо, той й отвърнал "не ми пука".

По испански е наредил едни двойки. Учителката каза, че е много умен, но за него е едва ли не гордост да каже, че е мързелив и отново не е подготвен. Ако знае нещо, го знае безупречно. Но то е защото случайно е внимавал в час, а не е пречил на останалите. Редовно е без домашни, отказва да учи думи, отказва да учи наизуст текстовете, които са им казали.

Никога не е учил по нищо. Досега винаги са му се получавали нещата без усилия от негова страна. Дори приемът в тази гимназия се случи без да се напъва. Това, че заради липса на малко старание от негова страна не успя да се класира за 91 НЕГ, явно не бе достатъчно, за да се стресне. И сега продължава по същия начин, но език така не се учи.

Не знам как да го мотивирам.

Така написано ми звучи доста по-леко положението, отколкото е в действителност.

# 695
Имаме съученик при когото ситуацията е съвсем подобна. С предупреждение е вече. Момчето не желае да учи в това училище, май даже език въобще, от там тези форми на протест ( отговаря нарочно и т.н.) Дъщеря ми ми го сподели още първите дни, преди всякакви родителски срещи, в последствие разбира се и на родителската учителите се оплакаха.
Не знам такъв ли е случая при вас...но може би си струва да помислиш в тази посока. Аз много мислих в 7 клас- избирахме най-добро училище, но и най -добро за детето, не просто най-добро възможно според бала. Може би наистина психолог би ви помогнал, в училище няма ли съветник или психолог( макар че в повечето случаи са пълни некадърници тези в училищата точно?
Иначе единствено притеснително за мен са побоищата, всичко друго минава и заминава и се решава по един или друг начин...

# 696
  • София
Това с боя е еднократен случай. Буен е, вика, недоволства, но не е посягал. Сега започнах да обмислям да го пращам в залата при един познат, за да блъска боксовата круша и да си изкарва яда и хормоните там. Rolling Eyes

А за останалото - в началото на годината искаше да се маха, после сам каза, че вече не иска и му харесва.

Много тежък пубертет кара, явно ми трябва компетентна помощ, за да минем през това.

# 697
С някои момчета е много трудно. Разбирам те, змия. Момчето ти е умно, но не е пораснало, за да осъзнае някои неща (което на 15г. не е ненормално). А може би е период от живота си, в който всичко отрича. Трудно е с мотивацията, и на мен ми е трудно. В нашето училище има психолог. Влизал е в часове на класа, говорил си е с децата. Много го харесали. На родителската среща също ни поканиха, ако имаме проблем, да се възползваме от услугите му. Можеш да потърсиш такъв вариант. Някъде беше написала, че си единствен родител. С това за теб задачата става още по-трудна. На мен като ми дойде в повече, моля за помощ ММ и той поема нещата със съвсем друг подход - по мъжки.  Иначе той се намесва само в краен случай. Но него някакси го слушат повече. Спокойствие и успех ти желая!

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 11:00 от Trol4eto

# 698
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Това, че казва не ми пука, не значи, че не му пука. Моят син често употребява тази дума. При нас пубертета също не е лесен, учи много по-малко и по-нестарателно отпреди. Поне засега оценките са се запазили, поради факта , че натоварването е по-малко. По език учи около 2 часа дневно, по БЕЛ отделя половин час, по математика се занимава повече, т.к. ходи по състезания. Ходи на английски. Пред компютъра прекарва мноооого време, боря се с това. Искам да чете книги, но не ми се получава. На РС учителите са забелязали промяната, казват, че е разсеян, несъсредоточен, но каквото такова. Въпроса е успеха да не се намали, което засега не се случва.....

# 699
  • София
Змия,

Мисля, че почването на тренировките по бокс е добро решение – от една страна ще си излива енергията и яда, от друга страна ще се научи и на дисциплина. След като и треньора ти е близък, говори с него за ситуацията. Децата много се впечатляват и подражават на добър пример от страна на треньор. Особено както каза, че си единствен родител, един стабилен мъжки пример за подражание, може да е от голяма полза. А и може да срещне приятели в залата.

Давам ти този съвет от опит. Имам и по-малка дъщеря, коренно различна от „каката-отличничка“. Умна, дива и темпераментна. Започна да тренира спортни танци в първи клас и вече е състезателка. На тренировките е гърч и дисциплина, треньорката ни ги е подхванала много здраво, никакви своеволия и лиготии, същевременно ги следи кой как се справя в училище, кой как се държи с другите. Девойката стана изключително организирана и дисциплинирана, просто за една година, откакто е състезателка порасна страшно много. 

# 700
  • На черешата
 С момчетата сте по-добре, дъщеря ми този пубертет я "тресна" в  6 клас. От едно ученолюбиво и кротко дете стана ужас. Двете важни години ги изкара в мързел, рев и отричане на всичко.  ooooh! Сега започна леееко да се осъзнава, но още сме далече от онова детенце, което беше.
 И моя дребосък танцува. Много искаше да учи в НУТИ. В началото бях против, но като видях каката в какво се превърна се съгласих. Там са по цял ден, "гърчат" ги здраво, няма време и сили да си помисли за нещо друго. А иначе е абсолютен бяс, имаше енергия за 10 деца, направо ме побъркваше.

# 701
  • Пловдив
о, това с "не ми пука" и "животът си е мой" е в репертоара на девойката. Тя също не се скъсва от учене. Т.е. видимо учи само по английски, по МАТ ходи на уроци, иначе допълнително нищо не попипва вкъщи и резултатите не ме задоволяват. По другото го кара на чутото в час. Вярно, че там мълчи и слуша, не пречи на останалите. Иначе голяма гордост - 4,50 на тест върху "Дамата с рентгеновите очи", без да е учила. Мен това ме дразни, ама какво от това. Залепена е за таблета си, но там поне чете книги и слуша музика.
Тази година все още не е отупала никой, че миналата година един младеж го отнесе. Но и никой не я предизвиква с обиди. В предишното училище педагогическите съветници бяха пълна скръб. 

# 702
  • София
На мен детето ми го смениха миналата година, но все още продължава влошаването. Преди няма и 3 месеца стана на 14, остават още 3-4 години, в които ще трябва да се справим, за да приключи този период без трайни проблеми.

# 703
  • На черешата
На мен детето ми го смениха миналата година, но все още продължава влошаването. Преди няма и 3 месеца стана на 14, остават още 3-4 години, в които ще трябва да се справим, за да приключи този период без трайни проблеми.

Моето започна в 6 клас, миналата година беше апогея.  Cry Сериозно се бях отчаяла. Сега сякаш леко се пооправят нещата, но не смея да кажа нищо, пу-пу...

# 704
Ще се оправят децата ни. Ние не сме родители, които ще ги оставят на произвола. Няма страшно! Днес големият ми син става на 23г.  Почерпих колегите по случая, а те от своя страна ми пожелаха  много да ме слуша Simple Smile. Замислих се, дали наистина трябва да ме слуша. Гледам го - голям мъж пораснал, отговорен, помага.  Справя се сам, когато може. Когато не може, търси помощ. Мисля, че не трябва да ме слуша повече. Трябва да слуша себе си вече. Когато и малкият стане такъв, ще съм спокойна, че съм си свършила работата. Само да са ни живи и здрави! Всичко друго е поправимо.

Общи условия

Активация на акаунт