Първи клас-тема 4

• 48 141
  • 812
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Класната на сина ми ни помоли всички моливи, химикали, линия, ножичка, острилка и т.н. да се надпишат, като се използват малките етикети за цени.

# 601
И нашата класна ни каза същото ! Аз надписах всичко ( с инициалите на дъщеря ми) с черен маркер, който не се трие ! Учебниците също са надписани на първата страница,защото се губят и разменят!

# 602
Учебници, тетрадки разбираемо са надписани, все пак учителят трябва да знае, чия работа проверява. (Въпреки че всяка година учителите се оплакват по родителските срещи, че има ненадписани)
Да надписвам моливи ми се струва прекалено. Всичко му е в несесера, ако изгуби нещо, отива за общо ползване, а аз допълвам.
Засега е изгубил само една гумичка. Паднала по време на час и се търкулнала някъде, така че не могъл да я вдигне веднага. През междучасието не я открил. Голяма работа. Каза ми детето, сложих нова гумичка.

# 603
Аз съм подвързала всички учебници, тетрадки и помагала с картони в съответния цвят,етикети и отгоре прозрачни подвързии. И на нас класната ни каза да сме надписвали моливите и гумичките, но аз реших да пропусна моливите.

# 604
Аз имам в предвид надписване отвътре на учебниците! В нашето училище при раздаването на учебниците се подписва ученика и родителя също, че е получил определения брой !  Госпожата ни предупреди, че често се губят, децата взимат чужд, хвърлят облечката и го представят за свой! Иначе изгубения се плаща на училището в петкратен размер  #Crazy! По изгодно е родителя да го купи от издателя и да се върне !

# 605
  • Майничка
В първи клас учебниците не се връщат.
От втори нагоре - как да се надписва отвътре, нали този учебник се връща в края на годината, теоретично, в него не бива да се пише. Иначе с голямата съм купувала учебници в 3-4 клас, тя си е заплес. После обикновено излизаха някъде из дрехи и играчки. Laughing

# 606
За първи клас си права ,че не се връщат, но при изгубване трябва да се купи нов /от родителя/, за да работи детето ! Иначе надписвам учебниците с молив. Сина ми (6 клас) и е № 13 в класа, на 13 страница му пиша имената. Целта е ученика да докаже ,че учебника е е негов, ако го е взел друг.

# 607
  • София
Това не го разбирам - ако учебникът изчезне, детето ще преглежда учебниците на всички шестокласници, за да открие своя ли?

# 608
  • София
И аз съм ги надписала всички учебници и учебни тетрадки отвътре на последната страница. Най-малко ако изчезне, ще проверят учебниците на другите. Засега само едно блокче изчезна безследно с рисунка оставена да съхне.

# 609
Това не го разбирам - ако учебникът изчезне, детето ще преглежда учебниците на всички шестокласници, за да открие своя ли?
Имаше следната ситуация : Иван дава учебника си на Петър /услужва му/, след което Петър не си връща учебника на Иван и казва, че го е дал на Драган. Драган казва на Иван, че учебника му не е у него . В крайна сметка един от двамата- Петър или Драган лъже, но не е ясно кой и накрая майката на Иван купува нов учебник Wink !  Ако беше белязан учебника на Иван лесно щеше да се провери кой лъже и кой го е взел !

# 610
  • Варна
В класа на дъщеря ми има едни дечица-шегобийци, които тайно взимат тетрадки/моливи и т.н. от едно дете и ги пъхат в чантата на друго. За да кажат къде са сложили нещата детето-собственик трябва да се моли или да направи нещо. Всичко това става през междучасието, за щастие е рядко и не стига до ушите на госпожата.
Предишната седмица например е имало масово изчезване на вещи, които са се намирали след известно време на "странни" места - например под прозореца на класната стая, в тоалетната и др. Подозирам пак опит за шегички.

# 611
  • София
Имаше следната ситуация : Иван дава учебника си на Петър /услужва му/, след което Петър не си връща учебника на Иван и казва, че го е дал на Драган. Драган казва на Иван, че учебника му не е у него . В крайна сметка един от двамата- Петър или Драган лъже, но не е ясно кой и накрая майката на Иван купува нов учебник Wink !  Ако беше белязан учебника на Иван лесно щеше да се провери кой лъже и кой го е взел !

Сега разбрах, благодаря за пояснението  Peace

# 612
  • София
Не една приятелка на детето й бяха изчезнали всичките 12 флумастера от несесера в занималнята, докато детето (4 клас) е било на логопед. Детето си е оставилио несесера на чина и като се е върнало и го отворило флумастерите ги е нямало. Това е кражба. Но не мога да си представя, че дете ще открадне 1 молив.

За психолозите - те не бърникат в главата на детето. Но е добре да си разбират от работата. Миналата година всички ми казваха, че хлапето е прекалено затворено и трябва да го заведа на психолог. След поредната случка отидох при психоложката в училище. След това тя 2 пъти е успяла да говори с детето и като отидох да я попитам дали има мнение ми наговори такива неща, че се хванах за главата. Оказа се работя на няколко места и даже по цяла нощ вкъщи и още куп други дивотии, които хлапето си е измислило. Явно го е натиснала с досадни въпроси и той е излязъл от положение, но тя с кой акъл му е повярвала?

# 613
Да взема да си похваля сладура... В петъка ходиха на екскурзия с госпожата им. Като си дойдоха, си я посрещнах и класната й ми каза: "Да знаеш че дъщеря ти е много добре шлифован диамант." (като държание и прочие). Приятно ми стана.

В съботата пък сладуранката само обикаляше около мен и ми разправяше как иска да се направи на чудовище и да обиколи за лакомства. Предните две години го правиха с брат си, но сега той се чувства голям и не иска. Вечерта обаче минаха 3 дечица от нашата кооперация за лакомства с бащите си и я поканиха и тя да иде с тях. Та не остана без събрани лакомства. Simple Smile Като гледам, този празник, който не е от българските традиции, заменя два наши български, които в днешно време в градовете не се правят - лазаруване и коледуване. Единият за момичета, другият за момчета. Явно децата така си го правят, като не могат по традиционния.

Едно време аз съм се правила на лазарка. Сплитахме си и венче, и с научените песни тръгвахме по къщите на село. Но сега...

# 614
Валя добре поне, че не е излязло че го биете, карате да проси, да проституира и не знам още какво.  ooooh! После ходи доказвай кое какво е.  Laughing Най-добре никъде да не бърникат.
На оборотните учебници започнах да се подписвам на корицата отвътре, откакто в деня на предаване на учебниците в края на годината изчезнаха 2-3.

Общи условия

Активация на акаунт