ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- 9

• 87 754
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Витамините от В групата и хемоглобина при усвояването от организма са като скачени съдове.
На много некомпетентност се нагледах сред хематолозите, а доста ги обикалях.
Витамин Б12 е добре да се изследва в серумното ниво.
Аз изследвах и нивото на хомоцистеина.
Понякога недоброто усвояване или липсана на Б12 завоалира анемия.
Много е хубаво жена планираща бебе да си направи контрола при хематолог.

Ако имаш време и възможност те съветвам да направиш своята консултация в НКБ при проф. Паскалева.
Тя ще ти назначи изследвания, които ще си направиш, тя ще ги прегледа и ще ти изрази становище.

# 31
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря  Hug

# 32
Ходих при професорката, но малко се разочаровах, нямаше време да ми обърне много внимание. Вярно, че не съм с някякви страшни отклонения, но през годините имам много вливки на желязо, защото ми пада безумно много, но никой не търси причини, а само гледат да ти окачат системите...
Повечето хематолози гледат неразбиращо генетичните и имунологични изследвания.

# 33
Аз се обадих предварително на телефоните на НКБ.
И генетичните ми ги разчетоха, и имунологичните за антифосфолипидни антитела разгледаха.
В МУ-Пловдив попаднах на страхотен хематолог - д-р Ненова, д-р Абрашев се занимава с тромбофилии.
Хематолозите, които следят трансплантирани органи са професионалисти, както и тези свързани със сърдечните операции.
 Има клинични хематолози и трансфузиционни.
Амини, как така вливат желязо? Shocked

# 34
Здравейте,
моя вит. Д е 12 при норма 20 и приемам 4-5 капки, сега се чудя дали пък не са малко? Магнетична имаш предвид 20 капки седмично, не дневно нали?
Аз също съм на фраксипарин 0,4 всеки ден тъй като съм носител на 4G/4G, но не съм правила консултация нито с генетик, нито с хематолог. Дали е добре да отида или да изчакам да се роди бебето и тогава?

# 35
Герда, при почти изчерпан запас в организма, въпреки, че с месеци съм пила жерязо какво друго да направят. Но моята анемия е твърдо желязодефицитна, и добре ми се отразява, само дето за вените е убийствено.

# 36
  • София
Аз пия по 4 капки дневно при резултат 15. Магнетична, твоите 20 са за седмиаца, нали?

# 37
Уф, защо за един витамин е ендокринолог, а за друг хематолог да му се не види.
На 26.10 имам час при Русев и той само за вит. Д ли ще вземе отношение, че изследвах и Б12 - резултат 251,9 при референтни ст-ти от 191 до 663. Нисичко ми се струва, какво ще кажете? Чакам и Б6 ама той около 10 дена ще се забави, че у Германско го пращат и него.
Русев дали ще може за Б-тата да каже нещо  newsm78
Иначе по сравнение и обобщение, си назначих и аз 4 капки дневно вигантол, да видим колегата Русев (в кръга на шегата разбира се) какво ще каже. В Бодимед при ст-ти под 30 се води дефицит.

# 38
Здравейте момичета... Днес изпаднах в шок след обаждане в имунологията. Правиха ми изследване след един неуспешен на 3 ден опит (проблемът ми е отстранени тръби). Имунолозите искаха да пусна имплатационен прозорец , който аз си спестих ... и ето вече съм бременна... Пуснах нови изследвания защото така казаха и всички показатели са в норма с изключение на Серомен С4 0,18 при референтни 0,20-0,50. Препоръката е вливания на Октагам и изследване на молекулите на плацентата.... До тук добре докато не прочетох какво е Октагам.... Спиран е от разспространение в ЕС, прилага се при някои много страшни болести и страничните ефекти са шокиращи.... Честно да ви каза започвам да се съмнявам в преценката на лекарите, наистина ли се налага или просто искат да си вземат парите.. Моля ви помогнете , не знам какво да правя, дали да откажа или да се доверя без да питам при положение че никога не съм имала имунологични проблеми... Защо се налага този препатат да ми се назначи... Благодаря ви предварително и успех

# 39
Амини, освен да ти препоръчам моята хематоложка. Истината е, че тая жена ме върна към живота като на мен ми се струваше невъзможно. Д-Р Антоанета Димитрова в Св.Екатерина. Жената е началник на лабораторията.

# 40
Мерси за препоръчания хематолог. И аз не бих отказала още един, особено началник на лаборатория. Hug

# 41
Благодаря Сигме, ще си запиша и при пръв случай ще я навестя, аз желязо си пускам кажи речи на всяко взимане на кръв.

# 42
Как ги разпределяш капките седмично? На няколко приема през няколко дни или всеки ден по малко?
Пример 20 капки:
от понеделник до събота по 3 капки, неделя 2
или
понеделник и сряда по 7 капки, петък - 6 капки  newsm78

Пънче, пия ги от пон. до петък по 6 капки дневно  Peace

Персенска ни назначи кариотип и У делеции за двамата , дали може някой да ми каже в Надежда колко пари излизат  newsm78

# 43
  • В сърцето на любимия човек
Мерси за разяснението за Вигантола  Hug Аз още не мога да се добера до хематолог от командировки и служебни ангажименти  ooooh!
На теб няма как да ти изследват У - хромозомата, защото, ако имаше такава нямаше да си жена  Mr. Green
Кариотип-а е по 150лв на човек (300 за двамата). Микроделециите на У-хромозомата мисля, че също за в този порядък, но не съм сигурна, нека някой друг да каже.

# 44
Мерси за разяснението за Вигантола  Hug Аз още не мога да се добера до хематолог от командировки и служебни ангажименти  ooooh!
На теб няма как да ти изследват У - хромозомата, защото, ако имаше такава нямаше да си жена  Mr. Green
Кариотип-а е по 150лв на човек (300 за двамата). Микроделециите на У-хромозомата мисля, че също за в този порядък, но не съм сигурна, нека някой друг да каже.

Толкоз и съм разбрала - прегледа беше толкова бърз, че после имах болки 3 часа  #Crazy

ТенкЮ Пънче  Hug

А ако отида в някоя от съботите, дали ще могат да ни ги пуснат  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт