ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- 9

• 87 754
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм с повишени НК клетки, но нямам отклонение в ПКК. Лимфоцитите са ми близо до долната граница, а НК клетките са ми 30%  #Crazy

# 691
  • София
Аз съм с повишени НК клетки, но нямам отклонение в ПКК. Лимфоцитите са ми близо до долната граница, а НК клетките са ми 30%  #Crazy

Тери, а как са ти другите показатели от нК, Т клетките и Б клетките?

# 692
T-лимфоцитите са ми под-долната граница, но това е заради повишените НК клетки - на реципрочен принцип. Б клетки не съм изследвала  Thinking

# 693
  • София
T-лимфоцитите са ми под-долната граница, но това е заради повишените НК клетки - на реципрочен принцип. Б клетки не съм изследвала  Thinking
И моите са така Confused Записах си час за имуноложките за утре в 10,30, ще искам да си направя вливка с Октагам, събрах пари Sad Дано ми помогне като миналия път при успешния ми трансфер, въпреки, че тогава НК клетките ми бяха 14 при граница до 12, а сега са ми 26% ooooh! При Русев също ще отида да направя при него пък Интарлипид, ще ги атакувам от две места. Нещо доста съм се отчаяла тия дни, направо съм в депресия...дано се повлияят.
Ти какво правиш сега за тях?

# 694
влях един път интралипид, но сега 2 месеца съм вдигнала ръце и не искам да се занимавам с нищо и да си изкарам една хубава почивка без повече изследвания и психическо натоварване. И без това хващам отпуските на докторите. Междувременно започнах да пия омега 3 и се надявам да ми помогне поне малко...в началото на септември ще пусна листериоза и токсоплазмоза, ще понаправя някой и друг зъб, ще пусна пак НК клетките и ще влея пак интралипид. За октагам засега не се решавам.

# 695
  • От Луната
Октагам и интралипид дали са съвместими? Не си правете експерименти с такива неща.

# 696
  • София
Октагам и интралипид дали са съвместими? Не си правете експерименти с такива неща.
Съвместими са, няма проблем, това са просто 2 различни подхода за лечение, на много места ги практикуват заедно Peace

# 697
  • От Луната
Съвместими са, няма проблем, това са просто 2 различни подхода за лечение, на много места ги практикуват заедно Peace
Дано свърши работа тогава  Praynig

# 698
Момичета, извинявам се, че нахлувам така. Дори не знам дали тази тема е правилното място да питам, така че ме извинете:)
На 19.07 ми излезна положителен тест. Заради риск от тромбофилия слагам Хепарин 0,4. Отделно Естрофем 3х1, Кринон гел (прогестерон)2х1, Фолиева 1т. и Аспирин протект 1т.  Снощи забелязах примесени с Кринона кафяво-сиви неща. Днес направих пак тест (параноята е страшна!)  ЧХГ 2380, обаче прогестерона е 7,7. Проверих и се оказа, че в първото тримесечие трябва да е от 10 до 44, което е много ниско!
Доц. Русев ми каза, че при този риск от Тромб. не трябва да се слагат високи дози прогестерон, а само вит. К, от друга страна без прогестерон може да се прекъсне бременността.
Ще съм много, много благодарна ако някой знае повече по въпроса!

# 699
Почвай си прогестерона както е изписан от лекар, даже и поне 2х2, моят беше над горната граница (94 мисля, но с референтите на Цибалаб) и пак слагах 2х2 първите 3 месеца, на терапия съм от самото начало с хепарин и аз. Много е нисък този прогестерон, трябва да е поне 50-60.

# 700
Аз имам тромбофилия, слагах си 3*2 утрогестан + 3*2 естрофем, като последните седмици замених утрогестана с кринон гел и слагам всеки ден клексан 0.4  Peace От време на време след слагане на утрогестана имах кафеникаво зацапване, но не винаги и се случи само няколко пъти  Peace Естрофема спрях мисля 8 седмица, а утрогестана/кринон гела 9-10та  Peace

# 701
Вили, те са други мерни единици мисля.  Моето е в ng/ml. От клиниката ми казаха за всеки случай да сложа една инжекция Прогестан и от утре да продължа с Кринон. Притесняваме настояването на доц. Русев, че не трябва да се слагат допълнителни дози прогестерон за да не ми се сгъсти кръвта! Вече тотално се обърках...Sad

# 702
  • София
Вили, те са други мерни единици мисля.  Моето е в ng/ml. От клиниката ми казаха за всеки случай да сложа една инжекция Прогестан и от утре да продължа с Кринон. Притесняваме настояването на доц. Русев, че не трябва да се слагат допълнителни дози прогестерон за да не ми се сгъсти кръвта! Вече тотално се обърках...Sad
Преди два дни имах разговор по тази тема с Русев,каза да не се дава максимална доза,не да не се взима.
Но си мисля,че ако следиш прогестерона и той е в норми за гестационната седмица не би трябвало да се кърви от недостигът му,а от нещо друго.А при теб явно си е от липсата му,така че пий каквото са ти изписали и пусни пак контрол скоро.

# 703
  • От Луната
Значи една Б не може да се запази без прогестерон. Какъвто и да е риска от тромб, по-рисковано е без него. Аз винаги съм стартирала на максимална доза, после намаляваме постепенно. Та когато става дума за арт процедури прогестерона е задължителен, при естествено забременяване е друго и може да си позвите и по-малко дози, в зависимост от изследванията.
Доцента никога не е казвал да не приемам прогестерон, просто ми намаля дозата, може би днес ще говоря с него и ще питам по каква схема се спира, за да няма усложнения.

# 704
Хм, сега се замислих като заговорихме, че прогестерона сгъстява кръвта. ТЛА ми бяха малко над горна граница...възможно ли е да е от 20 дена прием на Дуфастон. Изследвах ги веднага след биохимичната, сега се чудя дали не трябваше да изчакам малко...а и щом прогестерона сгъстява кръвта....

Общи условия

Активация на акаунт