Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 703
  • 662
  •   1
Отговори
# 135
И аз го гледах това при Гала...различно е като метод. Малко е като онова с естественото изхождане на бебето - всичко да става естествено. За себе си мога да кажа, че не ми харесва. Това захранване явно цели да запознава бебето с храната и да се замества хранене чак след годинка, както съветва СЗО. Притеснява ме и това, че оставяш бебето само да избере какво да пробва и се основаваш на инстинкта му, че няма да яде вредна за него храна. То по тази логика то няма да посегне да пие белина или да лапа хапчета, ама всъщност бебетата го правят. Та малко ми е несигурно. Изобщо аз не обичам много новостите преди да са се доказали напълно като безопасни. Ще си карам по метода на каката и просто по-рано ще предложа да си гризе сварен морков или банан, за да свиква и с друга консистенция.
Креми, децата ти са страхотни. И хич не се притеснявай - и при нас е така. Аз правя колкото мога и докъдето стигна.
Мария Тереса ти за диети ли питаш или за упражнения?

# 136
  • София
Мария Тереса ти за диети ли питаш или за упражнения?

Питам за диети, защото така или иначе аз упражнения правя, заради парализата, която получих. Но забравих да спомена, че пия Депакин Хроно от 500 и доколкото съм чувала от него стремглаво се пълнее, а аз нито мога да го спра, нито пък да стана толкова дебела. Cry Не знам може би пък ако опра до диетолог и той в предвид състоянието ми направи една индивидуална диета.

# 137
Мария Тереса моят съпруг пие Депакин и мога да те уверя, че не пълнее от него. За диети незнам, аз си гладувам като реша да свалям кг.
Кристалин, моят бебок също е с мокри крака, дори ританките му се овлажняват. Крачетата му са все студени и миришат леко на киселко  Mr. Green
При нас едното око продължава да отделя секрет и тези дни ще ходим на очен. Дори педи реши, че може и сополките да са от запушен слъзен канал.

# 138
Стефи, това се казва Захранване, водено от бебето.

Мария, Тридерм-а е лекарствено средство против гъбички. Няма никакво място по дупето на детето ти. По-добре вземи нещо специално за бебешко дупе. Да не би да седи много в мокър памперс? Може от това да е зачервяването. Не съм виждала подсечено дупе до сега и не мога да кажа дали не е това. За диети не знам какво да кажа - наистина по-добре диетолог, който да съобрази всичко с лекарствата и прекараното заболяване. Не е времето да експериментираш със себе си  Peace

# 139
  • София
Ничонка, явно при всеки един е различно, защото дори невролога ми каза, че от Депакина се пълнее. Peace

Кристалин, пастата беше предписана точно от педито, но само за подсичане между краката, което бебето  имаше. Сега отскоро дупето започна да й се зачервява след като се изходи и се чудех дали е от това или от евентуално по дълго престояване на памперса. В никакъв случай не мога да я мажа с нещо, в което не съм сигурна или след консултация с педиатъра. Peace

# 140
  • София
Здравейте и от мен,одавана не съм писала,но все с нещо се занимавам  времето не ми стига. Бебчо е добре за мое щастие,супер спокоен,вече си хваща играчките на активната гимнастика,обръща се от гръб по корем,е не е много добър още но се учим ,усмихва се,но с гукането нещо поспря. От днес сме на пуфис 4,че нещо почнах да му пропускат 3,пие по 2 капки вигантол от около 2 седмици.
И сега да си кажа мъката баткото ми се разболя,съботата вдигна Т,в неделя почна да кашли с лаеща кашлица ( прави ми ларингити не за първи път),в понеделник отивам да го водя при педи и докато чаках реда си( никой не поиска да ме пусне с две малки деца едното на 3г. другото на 3 месеца) почна да се задушава направо,къде от ларингита ,къде че не искаше да го водя на лекарката,тя като ни видя и се паникьоса ,каза на жената чието дете преглеждаше в момента да ни закара по спешност в Исул,кара ни жената с 3те деца и с бебешката количка,аз направо полудях не бях подготвена за такова нещо. Баткото стана още по-зле и го вкараха от спешния кабинет в противошокова зала,сложиха му урбазон и адреналин му пуснаха на инхалация,щото нямали друго. Искаха да си оставя бебето с неознатат жена в коридора ,а аз не знаех на коя планета съм,малкия се разрева че е гладен и кърмих в залата докато баткото беше на система. После се оказа че нямат места да го приемат и викнаха линейка да ни закара в друга болница за прием,а аз звъннах на мъжа ми да идва ,на сестра му да вземе Дани и така отидохме в Токуда,там пък чакахме моляви се че сега докторката имала друг пациент,а уж не можеше да се чака и чак с линейка трябваше да отидем ,че не искаха да ни пускат с личен автомобил. Както й да е той се посвести малко но имаше 39 градуса и буквално заспиваше прав,за моя най голяма мъка трябваше да го оставя там с татко му ,защото няма кой да се грижи за бебчо,но ми е супер смотано. За жалост мислех че днес вече ще си е в нас,но не ги пускат още,ще му пускали изследвания и още 2 дена венозно антибиотик,даноскоро се прибере, че ми се къса сърцето като ходя да го виждам  много се разстройва и плачка за мен Cry
Извинете ако ви натоварвам не знам как да го скрия,но такъв е живота и в това отношение Или много се радвам че си се преборила и вече всичко е зад гърба ти.само положителни и слънчеви дни от тук насетне.

# 141
Кристалин, пастата беше предписана точно от педито, но само за подсичане между краката, което бебето  имаше. Сега отскоро дупето започна да й се зачервява след като се изходи и се чудех дали е от това или от евентуално по дълго престояване на памперса. В никакъв случай не мога да я мажа с нещо, в което не съм сигурна или след консултация с педиатъра. Peace
Нали многократно сме обсъждали как някои педиатри не стават за нищо. Не казвам, че твоят е такъв, но това едно, че е лекарствен препарат, второ е и кортикостериод. И е  за лечение на гъбични инфекции.

Мишолина, дано ти се оправи  бързо момченцето  Hug Бъди силна за мъжете си  Hug

# 142
Мишолина много е неприятно случилото се с баткото, но рярвам че скоро ще се оправи а ти бъди силна всичко ще мине. Много прегръдки  Hug

Кристалинче, мерси за подфоромчето, но ние едвали ще се захраним така. Въпреки че ми стана интересно и може да попрочета повечко за този вид захранване.

# 143
  • до едно тепе
Мишолина да оздравява бързо баткото Hug
Мария Тереса като за начало сменете памперсите. Не бърши с никакви мокри кърпички в тази зона. Мий само с водичка като се наака. При смяна на памперса сваляш, покриваш и крачетата с пеленка и я дръж така 5 минутки да подиша малко кожата. Можеш да мажеш с нещо защитно. Бепантен е много хубав. Има унгвент(маслена емулсия) и крем. Аз мажа с унгвента само свивките и около ануса като избягвам да мажа областта на срамните устни. Има и един друг успокояващ спрей-Джинджира Алба. Също действа успокояващо на зачервяванията и подсушаващо, защото има цинк. И двете не са лекарства и можеш да пробваш дали няма да действат добре. На лекарите им е най лесно да изписват медикамент с кортикостероид. Обаче не можеш вечно да мажеш с него. Освен това лечението с кортикостероидните мазила е по следния начин-мажеш 5 дни всеки ден, после 3-4 пъти през ден, пак 3-4 пъти през 2 дена и тогава вече спираш. Иначе ефекта е само временен. Временен ще е и ако не се премахне причината за подсичането. Ако продължава така искай си направление за кожен лекар, но те също изписват такива кремове като за начало, но пък предписват и евентуално подходяща козметика за миене и мазане Peace
С баткото имахме проблем с лицето- излизаха му дребни, зачервени пъпчици, които започваха да се лющят- там що кортикостероид измазах не е истина. По едно време имаше и по клепачите като лишейчета- абе много зле беше положението и си го обявиха, че е с атопичен дерматит При 3-ма дерматолога сме ходили и всичките изписваха КС крем и сменяха козметиката. Е в крайна сметка се оказа че бепантена май си му действа най-добре на лицето. Само с него му мажех и дупето. Той се зачервяваше,ако го избършех с мокри кърпи. Зачервяваше се и от подсушаващите кремове като Бочко, Судокрем и подобните. ooooh!

# 144
  • Пазарджик
Здравейте, мамита.
Креми много хубави дечица имаш Simple Smile
Днес да ви се похвля ходихме с бебка на малка екскурзия до Бачковския манастир.През целия път тя си спинкаше и пътувахме много добре.За разходката се събуди и за снимки  и после на връщане пак си спинка.Много добре ни се отрази малко промяна макар и за няколко часа.Дори попитахме и за кръщенка,но още не сме решили кога.Може би на първия и рожден ден.
Вашите бебоци събуждат ли се презноща,че моята спи,спи и се събуди и иска при мен.Знам,че не трябва да я взимам ,но като ми се спи и като искам и тя да спи си я взимам в спалнята.Иначе вече си прави 6 7 часови паузи без ядене.Но пък и давам вода поне 2 пъти .
И аз гледах при Гала и нещо не одобрих това захранване.На моята от сега и текат лигите като види ,че някой яде, а си представям до навършени 5-6 месеца.

# 145
  • Варна, кв. Аспарухово
Леле, хора, като ви чета с тези доктори и болести и ми побелява косата  Sad
Хайде всички хлапета да оздравяват и повече да не притесняват мамите си.
На мен днес ми се къса сърцето, защото дребния на 2 пъти се разплака неутешимо все едно нещо много го боли. Надявам се да е нещо от зъбите и венците. Не знам колко е рано ама направо иска да си изяде пръстите, бибата явно му е мека, а гризалката тънка. Единственото, което заменя неговите ръчички е моят пръст ама така яко натиска, че ако имаше зъби сигурно щеше да си остана без пръстче.

# 146
  • София
Добро утро и от мен! newsm51

Мишолина, дано детенцето ти се оправи много бързо! Praynig

Поспаланчо, нямах представа за тези пастички - определено ще пробвам! bouquet

Тази сутрин моята беба отново повърна на фонтан Sad, което не се бе случвало с дни и днес определено съм решила да й дам Фризовом. Simple Smile

А аз отивам на лекар, защото от снощи не се чувствам добре - с дискомфорт в главата съм и оттам ме удря леко в краката. ooooh! Cry Леле дано да не правя пак нещо. Praynig Страх ме е! newsm45

# 147
  • София
Искам да Ви кажа, че не успях да мина на лекар, защото го нямаше, но пък като се поразходих ми олекна и сега се чувствам много по - добре. Нося и очила, защото покрай мозъчния инфаркт ми се влоши и зрението.

# 148
Мария Тереса, моля се всичко при теб да е наред  Praynig, достатъчно преживя дотук!
Захранване водено от бебето на мен лично не ми допада. Интересно ми е да гледам и слушам за него, но аз лично обичам нещата да се случват по-бързо и по-чисто  Rolling Eyes

# 149
  • срещу двата комина :)))
Мария Тереса, дано бързо ти мине това неразположение  Hug

ние днес също бяхме на разходка и бебо се спука да спи  Laughing тези дни баща му си беше вкъщи болен и не излизахме много- е веднага се отрази, кокореше се по цял ден, киселееше се, явно навън се чувства много по-добре  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт