Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 794
  • 662
  •   1
Отговори
# 540
Беба беше с ританки само в началото. Стъпалцата са й големи и всички ританки не стават. Нагоре ОК, но долу пръстчетата й се подгъват. Така че е с чорапки много отдавна. Купувам дълги до коляното, тях не ги сваля. Издърпва силно, но не докрай. Лошото е, че ги дъвче и мокри. Също и защипвам панталончето с тях, така по-трудно ги сваля.

Повивалникът е здрав мисля, но много се върти вече. Освен това ако е в леглото, докато повивалникът е отгоре, го повдига с крачета. Уж няма да го избута докрай, ама знам ли. Мисля скоро да го махам и да преобувам на креватчето. Още е на горното ниво, така че е малко по-удобно, отколкото на спалнята. Но все в един момент ще минем на спалнята, няма как.

За дневния сън понякога има дни с по два пъти сън- сутрин и следобед, но не се получава много добре, защото вечер й се доспива много рано в тоя случай. Ляга за нощен сън в 18-19 и се ококорва наспана в 3-4. Така че гледам да има три дремвания през деня. Или да удължавам следобедната. Ако успея да я приспя за два часа, после е ОК. Иначе дремва за по час и после бързо й се доспива пак.

Леле, Стефи, колко коледно ми стана... Heart Eyes
Мисля скоро да украсим елхата. Тая година леко закъсняваме. Иначе сме от ентусиастите, които в средата на ноември вече почват с украса, подаръци, планове. Наистина, най-хубавото време от годината. Е... и лятото де... И цъфналите вишни на пролет... И отпуските... Ох. Simple Smile Но Коледа е най-романтична. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 19:59 от Или.

# 541
Аз държа беба вкъщи основно с памучни цели гащиризончета със стъпала и дълго ръкавче. За навън имаме едни гащиризончета малко по-плътни, които пак са със стъпала и копчета около памперса, а отгоре й слагам едно якенце. В такъв аспект чорапки въобще не ми се налага да й слагам за момента. Иначе близък наш лекар ми препоръча да я държа боса вкъщи с цел закаляване. Аз обаче не мога да се престраша тъй като обичам да ми е топло на краката. Иначе имам приятели, на които децата ходят боси вкъщи и зимата, и по плочки, но ние с моя мъж не сме толкова смели.

Проходилка имахме с каката и тя много обичаше да стои там. Беше като едно паяче с нея и обикаляше майсторски целия апартамент. Бебка сега е доста по-спокойна и не напира да прави физически упражнения. Даже още не е почнала да се обръща. Затова и не съм решила дали да й купуваме. За Коледа обаче мисля да й вземем кошара с твърдо дъно за игра. Аз на първи декември винаги започвам с украсата у нас и официално слагам венеца на входната врата. Елхата я украсяваме по-натам, че ми заема доста място, но останалите джунджурийки почвам от по-рано да ги поставям тук и там. Носят ми много добро настроение Simple Smile

И аз се притеснявам с повивалника, който ми се струва, че почва да увисва вече от тежеста на малката дунда. Навила съм на руло отдолу едно нейно юрганче за момента с надеждата малко да го подпира, ама да видим по-натам как ще е. Нямам наблизо скрин, на който да го сложа и явно ще мина на варианта да я преобувам на спалнята.

През деня моята принцеса спи много малко. Максимум три пъти и то по 20-30 минути. За съжаление и нощем се буди ама се надявам като е вече на пет месеца да има промяна към добро.

Сладки сънища на всички ви Simple Smile

# 542
Вики до скоро спеше 2-3 пъти по 20-30мин.Като често една от тези дрямки се падаше преди къпане и съответно трудно заспиваше после.От два дена спи 2 часа сутрин и 2 слетобед,като се събужда към 16,30 и после едва дочаква къпане и хранене в 20.00.Нооо,почна нощем много да се върти и да спи неспокойно.Предполагам че колики от пюретата+зъби,а не е свързано с спането през денят Rolling Eyes
Иначе сме имали всякакви вариации със спането.Имало е дни дето е спал за цял ден само 20 мин Shocked,или пък по 1час след всяко хранене,или само сутрин,само слетобед...Дано си изгради режим вече.
Много са хубави тези коледни дрешки Heart Eyes Ние имаме едно гащеризонче "дядо коледа" от племенникът,който мин. година беше на възрастта на Вики.
С елхата и украсите тази година се получава много гадно.В ново жилище сме,при това в друг град.Нямам никакви украси тук,всичко си ми е в родният град.А тази година ще празнуваме там,но ще можем да си идем чак на 24-ти.Тоест,до тогава няма да украсявам,елхата вероятно ще е украсена от свеки  Tired
Казах на ММ,че тази година Вики е малък още,но от догодина искам Коледа да си я празнуваме като семейство в НАШИЯТ дом,да си украсавяме елхата и стаите и като цяло да си изградим традиции като семейство.Който иска може да дойде на гости(свеки и др. роднини)Досега винаги сме пътували за празниците да си идем на родното място,но освен че се виждаме с приятели и роднини,хич не се усеща че е празник.Все бързаме и нямам време да се насладя на украсяването,печене на домашни курабийки и др. подобни неща,които носят Коледният дух.

Иначе съм чувала че било хубаво поне първата година с бебе,да се взима истинска елхичка,не изкуствена.И това ще е някое измислено поверие,но пък на мен ми е писнало от изкуствените елхи.Обичам миризмата на елха,допълва усещането за Коледа.Та мисля да вземем елха в саксия.Изкуствената ще си я украси свеки в хола,естествената ще й сложа един гирлянд,да не е празна и това е.

# 543
Здравейте и от мен Simple Smile

Ние отдавна сме с панталончета и чорапки- не намирам такива големи ританки, скоро 74 р-р ще почнем да обличаме Grinning Но не сваля чорапите.
Иначе малчо се обърна онзи ден от гръб по корем и оттогава го прави, много му харесва Heart Eyes
Имаме коледно костюмче от баткото, та с него. Ще имаме и коледна фотосесия Heart Eyes Вие водите ли си децата?

Повивалник не ползваме, слагам го на спалнята, аз до него и преобувам. Струва ми се опасна тази вещ и така Peace
За спането спи следобед със сигурност, научих го, че да лягам и аз за малко Simple Smile и понякога има 1-2 дремвания сутрин или вечер, но по 20-на минути.

Елхата скоро ще я украсяваме- взехме голяма изкуствена миналата година. Колкото и да ми харесват естествените, нямам нерви всяка година да обикалям и да търся, да не говорим колко са скъпи гоолемите ooooh! Та си реших проблема, баткото вече няма търпение, но сигурно другата седмица Peace

# 544
  • София
Здравейте  от нас мами! bouquet bouquet bouquet

Не съм писала от няколко дни. Simple Smile ... Ние все още носим ританки отдолу и гащеризонче отгоре или рокличка. Peace ... Обуваме и чорапки, които защипваме. Peace ... По съвет на ортопеда не мислим да взимаме проходилка, а уокър , и след някой друг месец и бънджи. Rolling Eyes ... Не съм извеждала беба от няколко дни. ... Покрай ваксината беше много кисела и вдигна температура  Sad и с този гаден вятър навън. #Cussing out ... И аз си мисля за Коледа, но макар, че сме отделно подозирам, че свеки ще се натресе да празнуваме заедно вместо ние тримата  Tired , така че Сибил повярвай ми напълно те разбирам. Peace ... Така ... до вчера никой не ми помагаше в домакинската работа и от вчера изведнъж като се започна - майка ми дойде вчера да види Божидара и пожела да изглади дрешките й, в същото време свекърва ми дойде, започна да гледа много странно и да си играе с дъщеря ми. ... Явно й стана неудобно . ... Тази сутрин дойде и започна да ми помага по свое собствено желание, което ме учуди, но не отказах помощта й, защото много бързо се уморявах и това ми оказваше до някаква степен влияние. Свекърва ми не работи и живее близо до нас, а майка ми работи все пак. Simple Smile ...  Смятам, че могат да се надпреварват ?  hahaha Вие мислите ли да правите коледни календари с дечицата си ? Heart Eyes

Лек ден Ви желая засега! bouquet bouquet bouquet

# 545
На мен това с календарите,винаги ми се е виждало малко странно.Едва ли не задължаваш хората на които ги даваш да ги окачат на видно място в домът си hahaha Пък не всеки обича разни големи календари да му висят от стените.Съдя по себе си Mr. GreenВсяка година се чудим къде да сложим 3бр големи календари с племениците,така че родителите им като дойдат на гости да не се сърдят(не че нещо ще кажат,ама ще си помислят Naughty)защо на този календара е в коридора,пък другият в хола,например ooooh!
Не мислех да правя,ама пък ММ ме убеди че същите тези хора сега очакват от нас календар,та все пак ще направим няколко.

# 546
  • София
Здравейте момичета  Hug Отдавна не съм писала,но ви чета редовно.

Аз мисля да започвам захранване чак при навършени 6 м. Ще наблюдавам бебка дали дава някакви сигнали и дали има интерес към храната и ако има нужда може да започна и по-рано.Но при положение,че сме на кърма не мисля да бързам. Ще започна със зеленчуци,плодовете ще оставя за най-накрая,че със сладичкото лесно се свиква.Сокове не давам,нито чай.Вода тя самата не иска,пробвам я ама тц.Мисля да й правя пюрета,а не да купувам,а сол и захар въобще не мисля да включвам много дълго време.Ще пробвам класическия метод на захранване и този,воден от детето,пък да видим кое ще й допадне.
В къщи сме с цяло боди,спи с такова и си има едно мекичко за вкъщи.Често като излизаме й слагам такова за под другите дрешки,защото все й падат панталонките.Слагам и чорапки,не ги дърпа,а те сами се изхлузват.
Не се обръща,мързи ли я или не й идва на акъла не знам.Снощи обаче беше се извъртяла по корем да спи със забита глава надолу.  Shocked
Мисля да направя календар за най-близките роднини,но по-вероятно ще направя малък за портофейл,за да не задължавам никой да окачва големия.
По празниците и ние ще сме пътници,за съжаление ММ е на работа на 31 и ще си остана в Бургас за посрещането на 2016.Но пък ще съм с най-близката ми приятелка и нейното бебче,което е 2м по-малко и ще е купон  Tada  Даже се бъзикаме,че ще посрещнем нвата година кърмейки.  hahaha

Хубава седмица и дано да няма такива ветрове,та да можем да се разхождаме повечко  1stroller

# 547
  • срещу двата комина :)))
здравейте и от мен, нашия момък си ходи с чорапи отдавна, аз хич не обичам типично бебешки дрехи и си го обличам с панталони и суичъри  Grinning

Календари няма да правя, не ми харесва изпълнението на пове1ето, които съм виждала, иска ми се да му направя фотосесия, но според мъжа ми били много пари  Tired

Иначе, да се похваля, вече е преодолял омекването на главата и съм много доволна  Party Частния ни лекар препоръчва да изчаквам с ваксините до март заради зимата и гриповете, но на мен не ми се иска изобщо ... Също така каза, че вече мога да го слагам повдигнат в количката, почти седнал  Sunglasses

# 548
  • Пазарджик
Здравейте и от мен!
Ние вкъщи стоим с боди и ританки(от одавна сме на 74),а за навън обличаме блузка и клинче или дънки и чорапи.А ако е студено+елек без ръкави или жилетка.Рядко обличаме яке или друго по дебело,защото я завивам и  с пеленка в количката.Старая се да не я навличам много за да не я изнежвам.
Коледни подаръци съм харесала,но изчаквам ММ да вземе коледната заплата.Дори от неговата фирма всяка година събират семействата които имат дечица на празнична вечеря и подаряват на децата  доста подаръци(дават им пари и златни плочки).,но още незнам точната  дата.
Моята не се обръща-нали е дунда и и тежи.Не се набира,нопък имаинтерес към храната.Давам и да си лизва по малко,но захранване евентуално от януари.
За Празниците сме си вкъщи.ММ работи на 3 смяни и когато му се пада да почива тогава.Мисля ,че на Коледа е първа смяна ,а на Нова Година почива.Предните 2 нови години беше на работа 2смяна и на другата нощна

# 549
Календари , и това вече поръчах от http://www.snimkitevi.com/snimkitevi/
но само един за нас и от работните защото на тях пише кога са празниците не зависимо официални или не и кои имена празнуват и тн. Не е коледен защото ще го гледам цяла година не само на коледа.
 Имат и страхотни книги албуми които ти сам си правиш и твориш на компа и им ги пращаш и те ти ги отпечатват. На каката на правих една такава книга албум и сега и Габито да порасне малко ще направя.

Да питам какви лъжички сте взели за бебетата? От силикон или пластмаса,с дълга или къса дръжка. Също и да питам какво мислите за тези лигавници http://www.minimod.bg/17853/babyono-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0% … D0%BD%D0%BA%D0%B8

иии ето ни и нас след баня  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 06:37 от stefyyyy

# 550
  • до едно тепе
Календари ще правим само не знам кога и какви. Големи правим за бабите и за нас един и това е. За останалите правим джобни, за да са им лесни за носене пък и така не ги задължавам да си ги закачват Whistling
Всъщност искам да направим коледна фотосесия на двамата и от някоя хубава снимка да сложим за календарите. Баткото ще го снимат може би в градината, но беба не и затова.
Чорапите скоро вероятно ще започне да ги дърпа. Обличам ританки и отгоре гащеризонче или панталонче. Проблема с чорапите няма да е само свалянето,а и лигавенето hahaha. Чорапогащите вършат работа за едното а от другото няма спасение. Баткото си го возех все бос в количката до късна есен. Бабите от квартала ми се дивяха как е с дълги дънки и бос амаа като сваляше и лигавеше нямаше друг вариант. Сега ще я затварям в чувала като сме навън и ще се надявам да не си вади краката отгоре Joy
От 2 дена си хваща палците на крачетата като я събуя. Няма такъв кеф просто Laughing
Стефи много са сладки  Heart Eyes

# 551
Стефии,много са ти хубави принцесите  Hug
Лъжичките са ни с дълги дръжки.Бях взела 2бр. комплект-пластмасови.Майка ми пък ми подари силиконова.И двата вида ползвам,силиконовата е по-добре че не ръби на венците,а моето лакомниче като му дам пюре дъвче и лъжичката.Но пък е прекалено мека и трудно разбърквам пюрето Laughing
Такива силиконови лигавници с джоб имаме няколко,все подаръци.За сега не ги ползвам,прекалено са ми големи и груби  Rolling Eyes Вероятно по-натам ще влязат в употреба.Сега ползваме едни малки,меки на футболният отбор Челси,че тати е фен  Mr. Green Вики много мрази да му слагам лигавник,почва да пиши все едно ще го душа.Затова в повечето случаи само подпъхвам леко под брадичката без да закопчавам.Същите писъци са и за обличане на ръкави,ама там няма какво да направя-обличам си го hahaha

Днес спа само 20 мин. Tired сега пак заспа,но предвиждам кисела вечер.
Към Вики се обръщам с "Зайко","Зайко Байко"...напоследък вече не е "зайко" а е "див заек"  Joy

# 552
Стефи, много са сладки дечицата ти! Да са ти живи и здрави, и много да ви радват. Каката явно ти е от голяма помощ - личи си, че е грижовна Simple Smile
Аз също се чудих за лъжичка каква да купя, че мисля да почвам да я захранвам моята принцеса... newsm78

# 553
  • Пазарджик
Момичета вие разбахте ли за данъчните облекчения-1дете -200лв/2деца-400лв/3деца-600лв.Аз туко-що разбрах.Ако някоя мама има повечеинфо-къде ,какви док са необходими да пише

# 554
  • София
Здравейте и от нас в този мрачен и облачен ден! bouquet bouquet bouquet

Бебка в момента спи и аз използвам времето да свърша някои неща. Simple Smile ... Тя спи почти по цял ден, а когато не може да заспи е страшно кисела и непрекъснато реве и крещи. Tired ... Аз отдавна й поръчах от сайта бебешки дрешки - едно червено гащеризонче с еленчета. Heart Eyes ... Ние също мислим да правим календари. Hug ... Аз си мислих и за професионална фотосесия, но засега май няма да ме огрее. Sad ... Стефи, дъщеричките са ти много сладки. Blush ... Силвето , доколкото аз знам се попълва една декларация от двамата родители, с която единия се отказва от данъчното облекчение, а пък другия ще го ползва. ... Сумата за децата е годишна . http://logopedico.com/danaci-deca/ . ... Нека мъжа ти се обърне към работодателя си за повече инфо и за придвижване на декларацията. Peace

Хубав ден желая на всички! bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт