Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 809
  • 662
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Нас ортопеда изрично ни предупреди - никакво сядане преди навършени 6 мес. и изправяне преди 8 мес. Обяснението беше свързано точно с ябълката на бедрената кост. Като имаше предвид не повдиганията инициирани от детето, а това ние да не го подтикваме подпирайки с възглавници и прочее.
На ехографа видяхме как тепърва започва да се формира хрущяла, още в зародиш.
Аз лично ще си спазя препоръките, колкото и да ми се иска да гледа седнала в количката. Много по-важно е да не направим някоя беля от бързане.

# 526
Магдалена също иска седнала,набира се и в количката. Но пък като е полуседнала не си вдига главата,все е надолу забита.
Пак ще пробваме да се захраним другата седмица,дано тоя път стане. И да се оплача,че тия дни е неспокойна,все едно са ми сменили бебето.
Не пиша много,че сме навън по цял ден почти,възползваме се от времето.

# 527
Като водихме Вики на ортопед мин. седмица го гледа на ехограф и каза,че хущяла е готов вече(или нещо такова Blush)и че няма никакъв проблем да го слагаме да седи щом той иска.Подпрян разбирасе.С костите за сега не е имал проблем,1капка вит. Д профилактично.

Тиквичката действа разхлабващо.Поне при нас.3 пъти съм давала за сега,веднъж с ябълка,веднъж с ориз-добре се прие,после акото беше редичко.Преди два дни давах тиквичка+ябълка+ориз,лелеее,какво стана с това дете,рееееев,свиване,газове.След 30мин. напълни памперса с течно садържание и после продължи да реве и да се свива,но по-умерено. Cry А въпросните продукти са от една "партида"че всичко ми е на ледчета.С еднаква температура.Явно не винаги ефекта е един и същ.

Иначе като хапва пюрета често го боли коремчето-свива се,вдига крачета,плачка,има газове,така разбирам че го боли,че някой ме пита.Затова още не давам много а сме си на етап захранване.Незнам ако му дам цяло бурканче,как ще му се отрази на горкото.От време на време,ако предният ден го е боляло коремче повече,на следващият не давам пюре а почиваме.Не бързам.

За бънджита и други подобни преди време бях чела че не се препоръчват за деца под 2 години.Както и подхвърляне във въздуха-нещо което повечето хора правят Rolling EyesПричината е че капилярите в мозакът още са много слаби и може лесно да се предизвика кръвоизлив.Незнам колко е вярно,ама то и едно падане би имало същият ефект като се замисля.То няма как да опазиш детенцето от всичко,освен да го вържеш да не мърда,да не се удари случайно #Crazy Хич не ми се иска да съм такъв свръх бдителен родител,който ограничава игрите,защото златцето може да ожули коленце например.
Нещо се отплеснах с разсъждения  hahaha

Лека и спокойна нощ bouquet

# 528
Здравейте, майчета Simple Smile

И нашия се набира да става, едно коремни преди по цял ден, много е смешен Joy и си хваща ушите и ги тегли hahaha като му подадем ръчички и се набира и сяда, но само преди банята го правим, за по 30 сек.
И ние по цял ден навън, спи си в количката, няма желание да става, засега така, пък напролет ще му я повдигна Peace

Сибил, бунтува му се коремчето. Защо не пробваш с млечна каша, нали сте на АМ, би трябвало да му хареса Peace

За проходилките и бънджитата съм против, но всеки сам преценява. Баткото проходи около годинката, изправяше се сам първо в кошарите и ги обикаляше, после аз го водех за ръчичка Grinning

Търнър, това не е ли лятна количка newsm78
Витамин Д, сме на 2 капки Peace

# 529
Да много мами зачезнаха. Хоуп последко когато писах с нея каза че вече и не ни чете така че едва ли ще се включи скоро. Други мами пък само четат без да пишат. То и по гласовете си личи колко мами влизат в темата. Мишолина също не е писала скоро. Какво ли става с нея и бебчето? Кира , слънчогледчето, дани-чат , пепилота, люлякова градина и куб др мами

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 10:11 от stefyyyy

# 530
Аз си ви чета почти редовно, да знаете Simple Smile Добре сме всички, но бебо нощем е неудържим- буди се през час-два вече почти два месеца и аз съм зомби. Зъби няма и това си е.. Дано пробият скоро или ще се мятам от някъде вече. Хубав уикенд на всички!

# 531
Дотмот, а като се събуди не можеш ли да не го вземаш, а да го оставиш да пробва да си заспи пак сам?

То и ние имаме вече проблем с нощното ставане. От няколко дни като се събуди да яде към 4-5 и после не може да заспи. Аз я кърмя, тя задрямва, но като я вдигна да се оригне почва да се мята и се разбужда. Слагам я в леглото и тя се върти поне половин час и след това заспива. Проблемът е, че мята краката и се отвива и съответно аз будувам с нея и я чакам да заспи, да я завия, за да съм спокойна. Чудя се дали да не взема чувалче? С каката не сме ползвали, но ако продължи така май това ще е вариант. Вие как ги завивате?

# 532
Завивам го с отделно одеало при мен в леглото или с чувалче. Ама за чувалче знам, че трябва да го почнеш от сега, за да свикне бебокът Simple Smile

Днес не отидох на ваксина за пневмококи, стори ми се че има хрема и стана голяма драма у дома. Ама тури му пепел. Замалко да ми докарат докторката вкъщи  #Crazy

# 533
Здрасти от мен Simple Smile

По темите набързо.

Ничонка, много е неприятно това с връщането на работа. В темата "Майчинството счетоводно" има много отзивчиви дами и са много наясно с всичко.

Мария Тереза, честито зъбче. bouquet

Беба се набира страшно да става и вече не я спирам, все пак в на 5 месеца и нещо. Ще я слагам да седи подпряна след навършени 6 месеца, но вече не я бутам да се обляга назад. В шезлонга се изправя и навежда силно напред, за да пипа картинките при крачетата си. абсурдно е да я оставя неовързана, ще се изтъркули веднага. На практика си седи май, но сгъната в кръста и наведена напред. newsm78
Най-после взе и да се обръща, но продължава да не харесва по корем и не ще да седи така.
Научи се да бръмчи и прави балончета с уста от няколко дни, голям кеф е. Simple Smile
Всичко, което хване задължително отива в устата, но не виждам подути венци засега.
Проходилка ползвахме с каката за няколко седмици. Също е голямо удобство за родителите. Тогава нямаше чак такива лозунги против. Сега ще видим, детето си показва. Ако пълзи и проходи рано (кака й тичаше на 9 месеца), може спокойно да се мине и без проходилка.

Захранването е мноооого бавно. Като Сибил нямам заместено хранене и правя паузи от по няколко дни, когато преценя, че нещо не ми харесва съвсем. До тук беба е яла картоф, морков, пащърнак и тиква. И на два пъти облиза парче круша.
От моркова се запече, тиквата прави памперси по учебник. Mr. Green
Тиквата на Хип мирише на лекарства, но може и да е било кофти партида.

Аз слагам буболина в чувалче, голямо удобство е за родителя. Peace

А този ноември е подарък за всички с малки дечица. Такова време понякога и през май няма. Сигурно затова и имаме по-малка активност в темата. Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 21:13 от Или.

# 534
  • до едно тепе
Проходилка и бънджи не сме ползвали с баткото, няма да ползвам и сега. Ще я пусна да си лази.
Не се обръща още, макар че се запъва с крака обачее имам едно усещане,че скоро ще се опита да лази.  Shocked Като я слагам по корем си издърпва ръцете настрани и забива главата в чаршафа да си го облизва. Изобщо не иска да се надигне на лакти. Е днес си беше полегнала на едната буза и си ближеше кротко и по едно време я гледам почна да се дупи Shocked. Аха и подпъхна краката под тялото. Викнах баща и да я види, Ми повтори го още 2-3 пъти-изпъне си крачетата назад и в следващия момент се надупва и ги подпъхва под тялото. Ей така забила лице в чаршафа Thinking
В шезлонга отдавна седи вързана, защото се запъва с крака. Днес я гледах,че и в количката се опитва да се завърти и там ще започна да я връзвам вече Flutter
Научила се е да плюе. Казва абррр и хвърчат лиги навсякъде hahaha
Заредихме чувала на Дядо Коледа от лудия петък в Хипо и Комсед и за беба и за батко и. Доволна съм.Поне децата няма да останат без подаръци Flutter

# 535
Щях да кажа- голямо затишие ( в темата ), ама то един вятър вее навън  Scatter направо ще ни отвее с малкото. Изведох го за малко на разходка с кенгуруто. Пак са изринати бузките и деколтето  newsm78, мисля че може да е от ципа на якенцето му или от излагането на слънце. Вече като го преобувам се обръща постоянно по корем и си играем  на борба свободен стил  Grinning. Дрехите ни омаляват, а някои се свиват и от прането, турски, китайски, няма значение, вие пазарувате ли вече коледни дрехи? Проходилка мислим да вземем, макар всички да ни казват, че се използвала за кратко.

# 536
Проходилка големия ми син обожаваше - "живя" в нея 4 месеца  Wink Дъщеричката обратно, тя се изправи още на 6 месеца и въобще не искаше да бъде стопирана там. Понеже ползваме оборотна от племенниците ще я вземем и за малчо, пък той ще си покаже. Но определено за мен проходилката е полезна вещ   Simple Smile

# 537
Брей,вярно е много ветровито днес.Хич няма да се показваме навън.Вчера излизахме за малко и през цялото време се притеснявах да не падне нещо на количката.

Аз се чудя кое е по-добре-проходилка или водене за ръка newsm78
Не съм фен на проходилките,но пък имам познати мами,дето пропуснаха проходилката и водят децата за ръка.В резултат хитрушите не искат друго освен за ръка,че е най-лесно и майките са по 9-10 часа дневно на крак,за да развеждат малките  #Crazy То вярно,че като прохождат децата се отслабва най-добре,ама чак толкова ще ми дойде в повече Naughty

До сега Вики хапва само домашни пюрета,освен едно тиква+ябълка което бях купила още съвсем в началото и е хапнал няколко лъжички за захранване.Бурканчето го слагам с шишетата в стерилизатора и го ползвам да си размръзвам ледчетата-пюренца и като мерителна единица колко изяжда WhistlingДо сега всичко домашно се приема доста добре.Вчера взех купешко броколи+ориз  Joy Няма такъв смях.Като пробвах да му дам,само като помириса и такава физиономия на отвръщение направи,стисна устни и категорично отказа дори да го пробва(аз го пробвах и беше отвратително Sick)Днес си хапна сладко домашно пюре от пъщърнак.За сега домашните пюрета водят по точки,макар че не ги овкусявам с разни там сол,захар и незнам си какво  Mr. Green Whistling

А я кажете,как успявате да накарате малчовците да стоят обути с чорапки?Вики от както мина лятото е предимно с ританки.Много рядко обувам панталонче и чорапи и то главно ако отиваме някъде и трябва да е по-така облеклото  Crazy Или ако всички ританки са му изпрани.Ама вече си става голям мъж,ще почне да носи панталончета,не е вече бебе за ританки  hahaha
Обаче като сложа чорапчета след 20-30сек. са свалени.А и напоследък както почна да си хваща стъпалцата и да си дърпа ританките...имам чувството че и ританките ще свали,камоли чорап  #Crazy hahaha Мислех по едно време че като излизаме ще обувам обувки,ата то обувчиците за тази възраст са мекички и не-стягащи и също лесно ще се свалят  newsm78

Диването се научи да си сваля памперса,ако не е облечен с бодито.Като го преобувам слагам памперс,лепвам от едната страна и докато лепна от другата(няколко секунди,да не помислите че се бавя)Вики си отлепва лепенката с ръка и е много горд от себе си.Като му се скарам е още по-горд hahaha И разбирасе се върти като пумпал.Та и при нас сменянето на памперс е приключение вече.
И още един въпрос по този повод-знаете ли до колко кг. издържат тези повивалници,дето се закрепват на решетката на креватчето???Тези дето са за обикновенни креватчета,без опора от долу.Много поддава като сложа малчо на него.Според мен все още става за употреба,но ММ само ми повтаря че ще се счупи и да съм сменяла памперса на спалнята.Ама като знам как ме боли кръста при това упражнение(като си пътуваме до родният град преобувам на спалнята,че не мъкнем повивалник с нас) и ми се реве  Tired

# 538
  • до едно тепе
За счупване не знам обаче като се въртят става опасно да се ползват.
Както писах баткото не съм го слагала в проходилка или бънджи и никога не съм го водила за ръка. Оставих го сам да си проходи без да му помагам по какъвто и да е начин. Държеше се за мебелите и обикаляше цялата стая сам. Когато се почувства уверен се пусна и започна да ходи. Скоро след това тичаше. За ръка започна да се хваща чак на 1,8 когато тръгна на ясла. Както ги научим така ще е Naughty

# 539
Здравейте момичета. Как сте? Я  се разпишете на бързо , че тая тема и до нова година няма да я изпишем.

Коледни дрешки- да вече напазарувах от http://bebeshkidreshki.com/categories.php?CategoryID=113 тук имат много хубави неща

Чорапките защипвам с панталончето иначе падат.

Нашия повивалник е от тези меките и го слагам върху скрина (съвсем обикновен скрин не е към леглото) а когато я къпя го слагам на масата в кухнята там да я обличам че е най - топло до камината. Каката я преобличах на спалнията и за да не ме боли кръста или сядах до нея или сядах на пода за да има по малко навеждане.

Проходилка почти не съм ползвала а и сега като им гледам цените  ooooh! пак няма да ползваме.

и въпросче. По колко спят вашите бебета през деня? има ли бебета които спят вече само преди и след обяд?

Общи условия

Активация на акаунт