Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 808
  • 662
  •   1
Отговори
# 555
Стефи, много сладки дъщерички! И аз се радвам засега на такава сестринска идилия, дано са си така завинаги. Heart Eyes
И в тая връзка, виртуална почерпка от мен за мойто Катенце, което има имен ден. Simple Smile Първи личен празник, ще си я наснимам по тоя повод.  bowuu

Календари няма да правим, поредните прахосъбирачки. Нито специална фотосесия. Аз самата съм любител фотограф и разполагам с професионална техника. Ама все не остава време. Tired Но ще се стегна за Коледа. Naughty

Лъжичка взех със силикон и дълга дръжка. Неудобна за разбъркване, но мека за бебка. Примлясква, смуче и я дъвче с удоволствие. Като посвикне малко ще мина на пластмаса.

И малко за игрите. Уча я да играем "боц". Не че схваща да подаде пръстче, но веднага се протяга да хване моя пръст, аз пък й разклащам ръчичката и тя много се смее.
Също я държа в скута си с гръб към мен и й се показвам ту от едната страна, ту от другата. Веднага се научи да се върти наляво и надясно и да ме очаква. Много е сладичка. Споделям на вас, защото само вие знаете колко прекрасни са всички тия дребни моменти.  Heart Eyes За другите са обикновени бебешки реакции, но за мен всяко ново нещо, което тя прави е огромна радост. Разбирате ме, знам. Hug

# 556
Или, да ти е жива и здрава Катето Hug

Календари само за нас и бабите правя и джобни за нас и лелите. Всяка година си искат Grinning

Стефи, много са ти хубави куклите-да са живи и здрави Simple Smile

Силве, мъжа да ти подаде декларацията, ти си по майчинство. Но сумата не е 200/400 лв.- това е основата, реалното облекчение е 20/40 лв. съответно при 1/2 деца Peace

# 557
Здравейте,
Честит Имен Ден на всички празнуващи Simple Smile Да сте живи и здрави, много щастливи и усмихнати.

Стефи, много са сладки двете кукли Simple Smile

Декларацията за данъчни облекчения може да се дръпне от сайта на НАП, попълва се и се носи в счетоводството на фирмата ( това е най лесния начин ).

Ние излизахме въпреки времето.. но почна да вали, та май втори път няма да има днес Sad 

# 558
Стефи, разкошни са ти момиченцата  Hug
Или, напълно разбирам радостта ти  Heart Eyes Честит празник на Катето! Ние от вчера се обръщаме и аз съм много щастлива. Мога с часове да говоря за бебо и 2-годишната му кака, ама на околните, усещам, не им е чак толкова интересно  Mr. Green
Нашите чорапи също са страшно олигавени и често стои с боси крачета. Той отдавна си дъвче крачетата и с каквото и да е обут все е мокро.
Календари не мисля да правя, но снимка на децата в рамка, мисля ще е хубав подарък за бабите.
Коледните дрешки са прелестни, ще купя и аз нещо от тях  Crazy

# 559
Благодаря момичета много сте мили  Hug

Или честит имен ден на малкото Кате да ти е жива и здрава и само успехи да й носи името.
Тук всички те разбират за радостите покрай бебчето.
Габи от днес си държи гризалката и настървено я дъвче. Преди само я близваше и хвърляше на пода. Също така вече обича в количката и ги няма тези писъци както в началото. Понякога е много кротичка труг път се криви цял ден. Заплашвам я че ще я дам на кокошките ако не слуша и тя ми се хили.

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 07:30 от stefyyyy

# 560
Стефи,много са ти сладки дечицата!
(само моля те,оправи малко тоя правопис..извинявай,ама днеска вече не се стърпях)
И моята бебка е много неспокойна напоследък,зъби ли са,какво ли. Изплаква в съня си,като цяло спи неспокойно. Иначе си измести режима и заспива около 21ч. Пробужда се често,мрънка.
Със захранването сме доникъде,след фиаското с тиквата. Ще изчакам още малко.
Рядко пиша,използваме хубавото време и сме все навън.
Магдалена ловко се обръща по корем,но не може да си изкара едната ръчичка и да пролази,дупето и тежи,много се изнервя и чак вика.
Това беше кратък отчет по наболелите теми Simple Smile

# 561
  • до едно тепе
Или да ти е живо и здраво малкото Кате и вие покрай нея bouquet
Днес почти не спа през деня. Не беше крива, просто не искаше да спи. Обърна се по корем да си гони играчките из кошарата, но не може да си измъква ръката още и лежи, и мрънка  Joy
Спокойствието свърши значи.  Crazy

# 562
  • София
Здравейте и от мен! bouquet

Или със закъснение Честит Имен Ден на бебчето ти! Да бъде живо, здраво и много щастливо! ... И вие покрай него! bowuu

Днес ще трябва да ходя до работата Crazy, за да попълня приложение 2 на НОИ, че ще си ползвам майчинството от 135 до 410 ден. Peace

Лек ден засега от мен! bouquet

# 563
  • Пазарджик
Или честит имен ден със закъснение и от мен на  малкото Кате.Нека бъде жива и зд ава  имного да ви радва!!
Иначе къде се губите.Няма никой от никъде.Моята госпожица май си сменя режима и спи по много малко.Мисля ,че ни мъчат зъби,а още няма навършени 4 месеца.Венеца доста се е поддул и белее.Тя постоянно муши по нещо в устата.Приемам всякакви съвети относно вид мехлемче за венци или да взема отохлаждащите пликчета за венци.Или чесалка някаква.
Иначе нищо ново .ДК чак на 15.12 .Вече имаме голям интерес към храната ,но трябва да изчакаме разрешение от док.Иначе идавам да лизва разни неща и тя е много щастлива.Вече не и се яде само мляко,но ще потърпи още малко.

Това от мен.Лека и мека.

# 564
Привет  bouquet Следя ви, но все нещо не ми остава време да пиша...
Аз взех нещо много да се притеснявам за моя малчо... последните две седмици не е качил нищо (мерим го вкъщи на големия кантар и при док с минимална разлика) , иначе си яде и ака стабилно (само на кърма сме), а и миналия месец май само 400 гр беше качил. Иначе на 18-и бяхме на контролен и за ваксини, като ни измери главата и гърдите са порастнали с по един см, а на дължина с 2 см. Защо тогава на тегло не качва???  Ох, много объркано ви го обясних, но дано да сте ме разбрали.
Отделно смятам, че има силни колики. А в съчетание със зъбките е чудно просто... Днес повърна всичкото изядено на фонтан и ака в зелено! Утре май ще посетим док, че съм във филма много.

# 565
Нормално е бебчетата да почнат да качват по-малко кг. всеки месец.Няма да е като в началото по килограм-килограм и половина.Щом имаш кърма и пълни памперсите едва ли има повод за притеснение,но все пак посетете доки,за твое спокойствие.Колики до сега не е ли имал?Или просто не са преминали още?Даваш ли нещо за колики?Иначе зеленият цвят на акото често е в резултат от газове,което и причинява коликите.Вики няколко пъти пълни памперса с доста зелено садържание след силни колики,а веднъж беше абсолютно черно с консистенция и цвят на разтопен асфалт  #Crazy .Тогава се бях стреснала доста,но педи ме успокои по тел. че вероятно са газове и ако следващото ако е нормално да не се притеснявам.Това го пиша,ако ви се случи да не се филмирате като мен  Blush
Утре сме на преглед и ще докладвам.Вече месец и кусур от първата лъжичка пюре и още нямаме заместено хранене.Но пък установих че мога да пробутам всичко,стига да е смесено с Тиква+ябълка.Това е любимата комбинация.Вчера пробвад да дам авокадо,от което Вики щеше да повърна от отвращение Joy Днес си хапна авокадо,смесено с гореспоменатата комбинация и лакомо си излапа всичко Joy

# 566
  • София
Петя и моята бебка беше наддала само 400 гр мин месец,но педи каза че щом е над 300 е ОК. Ние сме изцяло на кърма и аз се притеснявам дали й стига,но пък е весела,жизнена и въобще си е добре пу пу...
Според мен никое бебе не би стояло тихо и кротко ако е гладно  Naughty

# 567
     Така, аз скоро не съм писала, но като ви чета чак не ми се пише  Laughing ние за разлика от вас качваме стремглаво килограми и на 5 навършени месеца малкия е 8,300 кг. и 68 см.....не спира да качва това дете, а и аз да съм солидарна с него не съм мръднала нито грам от раждането  Rolling Eyes изобщо и двамата сме - да не сме ви в къщата  Laughing..Иначе днес захраних с първата лъжичка картофено пюре,беше забавно, даже имам и клипче..гледа милия и се чуди да го изяде ли... да го изплюе ли, но накрая след като гледа около минута като .... мисля че му хареса, утре сагата продължава  Wink  Докторката каза, че няма рахит, но да внимаваме с килограмите и че след 15 дни трябва да въвеждам и плодовете постепенно.  Не се и обръща още малкия, мисля че е защото е тежък,но надига дупето, скоро предстои.
     За зеленото ако аз знам , че като настинат става така...а да утре ще  слагам "ротарикс" не знам ще се застраховам, така реших дано да е за добро...

# 568
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте Simple Smile
Чета редовно, но общо взето няма какво да пиша   Sunglasses
Сега понасъбрах малко впечатления от захранването. 4 дни картофче, после 2 - тиквичка (колики), 2 дни пропуснахме, че си направихме екскурзия и сега 3 дни тиква. Тиквата много се хареса и на моя малчуган, а и на мен също, че откакто захраних ака през 2-3 дни, а иначе беше всеки ден. На Венци много му харесват пюретата, но аз му давам до 5-6 лъжички или максимум 20 мл. На третия ден се научи да държи лъжицата и да клепа всичко около себе си (при това не съм му я оставяла просто с едно движение ми я избутва от ръката). Първият път беше забавно, смучеше лъжичката като биберон, но вече  си приглъща както си трябва.
От вчера почна да си напипва пръстите на краката и вече спи сгънат (много е смешен)  newsm32
Хора, кога се очаква да пропълзят най-рано? Вече прави опити от месец, ама не става (знам че е рано но просто се чудя). Знам, че за прохождане най-рано е 9 месец, ама за пълзене не съм срещала Simple Smile Любопитно ми е за кога да предвидя купуването на килим.

# 569
  • до едно тепе
Няма универсална възраст за лазенето. Някои бебета изобщо не лазят, други ги правят с месеци преди да проходят. Купете си килим за Коледа и го слагай на земята. Да свиква, че е твърдо. Иначе звука от думната глава в пода е умопомрачаващ. Сина ми го държах все на спалнята или на ръце и като се престраших да го пусна на пода беше страшно една седмица. Беше се научил да се мята със засилка на кревата и като го направи на пода опищя квартала. Предполагам и главата доста го е заболяла де.
Ние сме в една сага с една кашлица вече 3 седмици. Баткото кашля и нито се оправя, нито се влошава. Инхалации, сиропи, какво ли не. Заради това не можем да сложим на малката ваксината и вече много ми писна да го мисля. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт