Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 784
  • 662
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна, кв. Аспарухово
Ам, да аз го слагам на пода да си се обръща и да се опитва да пълзи. Имам едно килимче 1 на 2 м, което става за сега Simple Smile Обаче ние определено ще пълзим, голям дивак и любопитко е и не си седи на дупето  Whistling

# 571
София се обръща на една страна, но изцяло от гръб на корем не може, докарва го до някъде, но и тя не успява да извади ръчичката. Като я сложа по корем обаче хитрее - отпуска се на едната ръчичка и се превърта по гръб. Така че засега не смятам да я пробвам да стои на пода, просто няма смисъл.
Нашите драми с нощните събуждания обаче остават. Tired Честно казано не знам какво да правя. Как да я науча, че през нощта се спи и дори да се събужда за хранене след това трябва пак да заспива?!Няма как да й намаля дневния сън, защото или става много кисела или просто си заспива където и да съм я оставила...Ако имате предложения приемам всякакви Rolling Eyes

# 572
Нормално е бебчетата да почнат да качват по-малко кг. всеки месец.Няма да е като в началото по килограм-килограм и половина.Щом имаш кърма и пълни памперсите едва ли има повод за притеснение,но все пак посетете доки,за твое спокойствие.Колики до сега не е ли имал?Или просто не са преминали още?Даваш ли нещо за колики?Иначе зеленият цвят на акото често е в резултат от газове,което и причинява коликите.Вики няколко пъти пълни памперса с доста зелено садържание след силни колики,а веднъж беше абсолютно черно с консистенция и цвят на разтопен асфалт  #Crazy .Тогава се бях стреснала доста,но педи ме успокои по тел. че вероятно са газове и ако следващото ако е нормално да не се притеснявам.Това го пиша,ако ви се случи да не се филмирате като мен  Blush
Утре сме на преглед и ще докладвам.Вече месец и кусур от първата лъжичка пюре и още нямаме заместено хранене.Но пък установих че мога да пробутам всичко,стига да е смесено с Тиква+ябълка.Това е любимата комбинация.Вчера пробвад да дам авокадо,от което Вики щеше да повърна от отвращение Joy Днес си хапна авокадо,смесено с гореспоменатата комбинация и лакомо си излапа всичко Joy

Имаше колики, които бяха затихнали, но уви от известно време се върнаха с пълна сила... такова е напъване особено сутрин, че нямам думи. Давам (отново) капки Бонисан.
Не отидох до док... реших, че се филмилам излишно и ще изчакам до ронеделник. Иначе естествено ММ чул недочул отнякъде ми подхвърля, че кърмата ми била рядка вече и затова не качвал.  #2gunfire а като се изцедя стои половин пръст каймак отгоре ама не рядка била  #Cussing out

# 573
Няма универсална възраст за лазенето. Някои бебета изобщо не лазят, други ги правят с месеци преди да проходят. Купете си килим за Коледа и го слагай на земята. Да свиква, че е твърдо. Иначе звука от думната глава в пода е умопомрачаващ.
+1
На твърдо, иначе не се усещат. Стресиращо е за родителя като тупне първите пъти, но няма научаване и пазене иначе.

Петя, най обичам компетентни мъжки мнения по чисто женски въпроси като гъстотата на кърмата. Joy Не му се връзвай и си кърми спокойно. Рядка кърма имах аз след втория месец с каката, през шишето можеше книжка да четеш, а каймак да не говорим. Нарастването на обиколката на главичката е по-важно от килограмите в тая възраст. Един см на месец е ОК.

# 574
Петя, при нас зеленото ако е от претопляне, а не от колики. Откакто я обличам по-леко няма проблем. Другото е, че и София много се напъва като ака. То е едно изпъване в шпиц, то е едно ръмжене и след около 5 минути има резултат. Така че вероятно няма нищо притеснително.
А това с рядката кърма е голям хит наистина. Хич не слушай. Моята преди беше така - бяла с каймак. Сега е синкава и няма такъв каймак, но детето си расте предоволно, така че явно цвета няма значение. Нали казват, че кърмата се променя с времето, в зависимост от нуждите на детето. При моята приятелка по-малкото наддаване на тегло беше обяснено с това, че децата вече са по активни и си изразходват доста от енергията. Peace

# 575
Опитвам се да не се връзвам, но отвеме на време се пречупвам  Rolling Eyes
Наистина е доста активен малкия. Не се спира само ритка, цвърчи, "подскача".

За спането - през нощта спи от около 21 ч. до 4,5,6 ч. без будене, а през деня, ако не е в количката навън не заспива. До като беше хубаво времето се стараехме да има едно предиобедно извеждане (спане) и едно следобедно за по час два. Сега за по кратко, а като дойде дъжда не знам какво ще мислим  #Crazy

# 576
Ух, с това време е ужасно, добре че имаме тераса без прозорци и го изнасям там. И той не спи вътре хич, а само навън. Днес го водих на музика за бебета и се оказа, че трябва да е над 9 месеца, но не ни върнаха де. Много обича да е сред хора и да се случва нещо, а пък и за мен е добре да излизаме на различни места. Успя да издържи 40 минути Simple Smile много съм доволна и не съм изнервена като друг ден.  Party

# 577
При нас също заспиването през деня, ако не излизаме навън е трудно. Моята тактика е в тъмния ъгъл на дивана да слагам ръка под гръбче и глава изпод възглавницата и да го люлея плавно докато заспи, доскоро го люлеех на шезлонга, но го счупих от много клатене  Confused
Нашите драми с нощните събуждания обаче остават. Tired
При нас помага биберона, малкия се събужда често през нощта с вик и реване, слагам биберона, гледам да не говоря, милвам го.
Днес докато се обърна и той се завъртя два оборота и стигна края на леглото, лелеее  #Crazy.

# 578
От вчера бебка се върти накъдето си иска, изважда си ръчичката, търкаля се, чудо.   Crazy Край на спокойствието, пенсионирам и повивалника.

Да споделя и за мрежичките за хранене. Доволна съм. Вчера изяде (дъвка и осмука) малко парче круша през мрежичката. Много й хареса, дършеже си я почти сама и се ядосваше, когато й я дърпах. А аз бях съвсем спокойна, че няма да отхапе и да се задави. Малко капе, но няма как без това, то тепърва се започва цапането. Mr. Green

Хубав уикенд, отивам да боря една кашлица, дето ме е налегнала. Дано не лепна нещо на беба, че в понеделник сме на ваксина. Вече няколко дни съм така, а тя е здрава, ама знам ли... Thinking

# 579
# 580
Кристин, благодаря за идеята, но за съжаление София категорично отказва биберон и вода. Като се върнахме от родилния дом до един момент успявах да й давам, но с времето това приключи. А не иска и да суче ако не е гладна, така че и това не мога да използвам. Та затова и днес станахме в 5 Whistling
Или, какви са тези мрежички, за първи път чувам? Каква е идеята - да се захранват с тях директно с храна, без да е пюрирана ли? Като онзи подход да се дава на децата направо готова храна? /много интересно звучи/.
Аз днес пробвах да изляза. Стигнах до входа долу, то ръми ooooh! Айде обратно, а малката се скъсва от рев, защото й се спи. Много ме е яд. Няколко дни не съм излизала вече и не ми се отразява добре. Филмирам се да не стане някоя война като гледам тия новини и съвсем изтрещях. Крайно време е да мина на коледна вълна, че побърквам всички. smile3506

# 581
  • до едно тепе
Предполагам за това става дума. http://www.minimod.bg/%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B … D0%BE%D0%B2%D0%B5
Пуснаха ги когато баткото ми беше бебе, но не съм ги пробвала. Имаше и доволни мами обаче Peace

# 582
  • Пазарджик
 Cry...пак разтройство..... Cry

# 583
Ние излизаме последните три дни,всеки ден Mr. Green А преди в хубавото време пропускахме.Така се получава,че все за нещо трябва да ходя до магазина.Слагам дъждобрана на количката и качулката на якето ми и нямаме никакъв проблем.Вчера за първи път облякох на Вики космонафтчето.Милият,много протестира  Joy В количката като го сложих и излязохме беше кротък,но в спалнята му беше жега сигурно,пък и такива обемни дрехи,неудобни...ама ще трябва да свиква.Само боди с дълъг ръкаф и чорапки под космонафтчето.Пък като станат минусуви температурите може и панталонче да прибавя.

Вече хапва пюре два пъти дневно-за обяд почти е заместено храненето.Давам 100мл. пюре+60мл. АМ.За слетобедна закуска хапва 60мл. плодово пюре+120мл.АМ(постепенно пюрето ще се увеличи а АМ намали).Коремчето му почва да свиква с пюретата и напоследък няма драми.Но си давам капки за колики пак/още.

На консултацията в четвъртък го измериха 7600гр и 65см.Качил е 500гр. този месец и 4см. Heart Eyes
Като го преслушва педи,чу шум в сърчицето и ни даде направление за детски кардиолог  Rolling Eyes Каза,че няма повод за притеснение и най-вероятно е безобидно,но за всеки случай да идем да го прегледат.

Все още го мързи за се обръща,или да прави опити за пълзене Crossing Arms hahaha

# 584
  • срещу двата комина :)))
и моя много го мързи да се обръща, като му придържам крачето или ръката се обръща, но сам хич не се сеща  Joy ние излизаме всеки ден, че е голямо киселеене вкъщи вечер, ако не излизаме през деня  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт