По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 2

• 34 223
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Лайт, много съжалявам! Sad

# 571
Амииии, казаха ми че не се развиват добре, а не, че са спрели да се развиват. И после ми казаха да говоря с д-р Персенска и аз затова не питах нищо повече, реших че тя трябва да знае. То всъщност няма никаква логика да не знае, после на каква база ще назначава допълнителни методи на лечение и изследвания? Моя работа ли е да ги следя тези неща?

След малко ще ходя до клиниката за болничния, че и в работата ми правят проблеми, днес е голям стрес. Дали ще мога да питам за среща с тях или е мисия невъзможна?

# 572
Лайт, съжалявам и аз!

# 573
Ех, Лайт, съжалявам! Дано скоро се сбъдне мечтата ти!
Шоши, пожелавам ти един цикъл като за последно през тази година, следващия догодина по това време ,най- рано! Wink

# 574
Ааа, нищо хора. То ако ставаше така, щях да си забременя и по естествен начин. Аз го очаквах. Просто съм емоционален човек и ми става мъчно.  Hug
Успех на всички момичета!  Hug

# 575
  • В сърцето на любимия човек
След малко ще ходя до клиниката за болничния, че и в работата ми правят проблеми, днес е голям стрес. Дали ще мога да питам за среща с тях или е мисия невъзможна?
Аз успях един единствен път да се свържа с тях през регистратура, след третата пункция, но проблема при нас е по-особен с тези вакуоли, защото се получават рядко и не се знае много за тях. Фрагменти в ембрионите или забавено развитие се случват често и се съмнявам да те свържат с тях. Затова единсвеният начин да получаваш точна информация е при обаждането за развитието на ембрионите.

# 576
Шесто чувство, тихичко честито за вашето истинско чудо, всичко да е наред до края  Hug
Лайт, съжалявам за този развой; битката е загубена, но не и войната. Аз бих процедирала така - днес така и така ще ходиш до клиниката, мини през ембриолозите, поговори с тях, и помоли да ти разпечатат ембриологичния доклад. Като се видиш след 2 седмици с Персенска, направо й го занеси и коментирайте на място. Естрофем и утрогестан съм ги спирала от раз, не постепенно.
Шоши, да докладваш, ей. Това, че не се е видяло в матката нищо, не означава, че няма.

# 577
Шесто чувство, прекрасна новина  Hug  Лека и безпроблемна бременност до финал  Heart Eyes

Лайтhug  съжелявам за ембриончетата, но както са казали и другите момичета, горе главата и скоро да получиш своето малко чудо  Heart Eyes

Шоши, стиснати палчета и на теб за малко чудо  Hug

Смайлче, след 10-12 дни многооооо многоооо положителен тест  Praynig

Гушки и стиснати палчета за всички останали пред процедура, че сте много да не пропусна някоя : Буги, Миленка, Фрея, Герда, Ели ......

Пчеличке  Hug  стискам и чакам (след колко дни ще правиш тест  Praynig)

# 578
Магнетична, благодаря ти  Hug

Мина и вторият ми преглед, док е доволна, а мен пък ме е страх от крайния резултат. ooooh!

# 579
Фрея, успокой се! Щом док е доволна, значи всичко върви както трябва  Hug

Лайт, съжалявам за това развитие на нещата  Hug Наплачи се хубаво и вдигай пак гребена!

# 580
Успяха да ме свържат през регистратурата, казаха, че само се делели на клетки, не се компактизират или нещо такова. Т.е. са си спрели да се развиват. Яйцеклетките били полярни, хубави, намерили и хубави сперматозоиди за ИКСИ, не се знаело каква е причината. Това успях да изкопча.

# 581
Лайт, с интерес следя каксе развиват нещата при теб.
Правила ли си кариотипове, да не би да има фрагментация на ембрион?
Добре е да помолиш да си имаш епикриза за инвитро опита, освен ембриологичния доклад, тези неща е хубаво да се събират.

Другото важно уточнение за всички успели след трансфер мами - трябва да си взимате епикризи, че сте минали инвитро, ако ще взимате по-дълги болнични и ще се явявате пред комисии в телк.
На база на една епикриза от клиниката за инвитро телк може да удължават болничните  много лесно и бързо при  нужда до края, което за нас е много важно. Дано съм била полезна:hug:

# 582
  • В сърцето на любимия човек
Лайт - хубаво е, че си успяла да се свържеш с тях. Това, че гаметите са били хубави е много добре  Peace По принцип на 4-ти ден отделнити клетки на ембриона започват да се компактизират (правилно си чула) и трудно се различават отделните клетки в тях, ембриона се превръща в морула , а след това в бластоцист.
Имай предвид, че лекарите и ембриолозите не винаги имат отговор за всичко, защото колкото и да е напреднала медицината, все още не е способна да даде отговори на всички въпроси.
На моя въпрос за вакуолите, отговора беше, че това е рядък случай и медицината все още няма отговор защо се получават и дали може да се развие здрава бременност от ембрион с вакуоли. Приема се, че до 1-2 са допустими, но ни препоръчаха да направим кариотип, за да се отхвърли генетичен проблем.

# 583
Някоя мацка в Надежда ?

# 584
  • София
вакуолите може и да не пречат.
може би зависи какво им е количеството.
на един трансфер бях с една девойка, върнаха и 3 ембриона, всичките с вакуоли, бяха и казали че шанса е нищожен, но го има.
накрая се оказа с тризнаци, та правиха редукция, сега има блиизнаци.

Общи условия

Активация на акаунт