По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 2

• 34 220
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • В сърцето на любимия човек
Бамба - зависи от размера и броя на вакуолите, в колко от клетките ги има и т.н.  Peace
Биолозите ми обясниха, че когато са до 1-2 и са малки може да не окажат никакво значение, защото ембриона ги "надраства" , грубо казано. При нашия замразен ембрион е една, средно голяма, затова го замразиха. Но, тъй като вакуолите съдържат течност, го има и момента с повишен риск при размразяване.
По принцип тяхната поява се наблюдавала когато ембрионът започне да загива, тогава били множество (случи се с единия ни ембрион).
Това, което сподели за тази жена, ми дава надежда  Hug

# 586
И аз имам позната от клиниката, която забременя с ембрион с вакуола. Не бях чувала за това преди и тя ми обяси, че било някакво мехурче, което ембриолозите успяли да махнат. Дали обаче е разбрала, че са го махнали или просто е останало така, не знам. Но и нейния ембрион беше замразен, разбрази се успешно. Явно има шанс и не е толкова страшно.

Днес май нашите ембриолози само лоши новини са съобщавали. Уж беше хубава Я, уж приложиха и МАКС пък не пожелала да се оплоди  Rolling Eyes И отново "нямаме обяснение"  Tired

# 587
Вакуолите не се премахват - това са мехурчета в цитоплазмата на клетката. Премахват се фрагментации, които са в периферията на ембриона  Peace

# 588
Шесто чувство, браво! Много се радвам  Hug
Аз ви чета тайно от известно време, но не издържах на хубавата новина  Grinning
Лайт, горе главата  Hug Ще има слънце и на нашата улица.

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 20:28 от Шефът Антонио

# 589
Магнетична, до когато издържа, обикновено към 12 ден пускам кръвен и приключвам с розовите мечти и продължавам напред.
Много ми е интересна информацията за вакуолите.

# 590
  • София
Шесто чувство, супер новини! Все такива да са!

Лайт, Папая, много неприятно е случилото се, но.. горе главите.  Hug Hug Hug

# 591
Понеже седя и си размишлявам, да ви надуя и на вас главите  Laughing
За генетични съм решена да си поискам от д-р Персенска да пуснем. Ама дали има смисъл да си правя устата за тест за съвместимост? То какво точно представлява? Как се прави, някой има ли идея? Или има отношение само при естествено забременяване? Е такива въпроси се въртят в умната ми и красива главица Joy

# 592
Надувай ни главите, ние тук сме за това.
Ако аз бях на твое място, сама щях да си запазя час за консултация с генетичка и имуноложка.
На кое му казват тест за съвместимост?

# 593
Какъв точно тест за съвместимост?
Ако е за наличие на антиспермални тела, при положение, че правите ин витро, е безсмислено.
Ако е за резус фактор съвместимост, е рано.
Направете кариотип, тромбофилии и имунология, за да ги отметнеш като задачи и не си пълни главата с глупости.

Това, че сега се е случило така, не значи, че непременно има проблем.
Аз на твое място бих поискала МАКС следващия път, за да отхвърлите евентуално дефектни сперматозоиди.

Герда - в Щерев правят SperMAR, но той е имунологичен (за спермални антитела)

# 594
Спермални антитела има и при мъжа и при жената.
При жената тези антитела излизат при имунологичната биопсия, нали?
Крос мач теста нали също показва несъвместимост, но там трябва да има родено едно дете или прекъсната напреднала бременност .
 То и ние с мм имаме несъвместимост, случвали сме на доктори, които ни казват да се разделим и ще ни се реши проблема, или да си намерим донори. Laughing

# 595
Начи... За пореден път се убеждавам, че като си запалиш фаса и идва рейса, като си нацапам филията с лютеница, и тя ще ми падне на бялата рокля. И така като платя за преглед, пусна кръвен, взема дуфастон за да ми дойде, и откажа покана за имен ден и.... Ще ми дойде. Та, дойде ми и много му се радвам, любов от пръв поглед, с кеф си слож4х памперса, турих бяла рокля и беж към именния ден!
Какъв кеф, бодежите в яйчниците са си били от ПМСто. А аз официално обявих климактериума си вчера . Ама не е писано. Сега ако преживея имения ден, не утре, а другиден отивам да получа нежни ласки от единствения човек, който напоследък се заравя в моята тъмна, влажна и гъбясала нежност - Доктора.
П. С. Подарявам Дуфастон. И Виагра.  Joy

# 596
Дуфастона ще ти трябва, за бременност също се изписва  Mr. Green

# 597
Поправям се веднага. Ама то с това темпо и Виаграта ще ми дотрябва. Тоя редовен полов живот с доктора ми идва къс. То аз затова се чудих защо не идва цикъл. Тъкмо си помислих, че ще съм втората Дева Мария.

# 598
Герда, то хубаво, ама къде да ги намеря тези генетици и имунолози?  newsm78
Пънче, и аз не знам за какъв тест за съвместимост говоря  hahaha Може би за момента ще го оставя този въпрос.
Шошии, много ме радват твоите постове  Mr. Green

# 599
Герди, смятай на мен какво ми е забавно. В болницата искам едно хоро да извъртя. То ако не се смея, трябва да рева. По-добре да се смея.
А може и тоя английски хумор да е страничен ефект от ентерококите и ешерихия колито. Проникнали са ми в мозъка.

Общи условия

Активация на акаунт