По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 2

• 34 211
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
  • София
пънче, като всичко ти е в норми защо изобщо ходиш  Rolling Eyes

# 691
И аз никога не съм изследвала В12 и D. Ще питам Вожда тия дни newsm78

# 692
  • В сърцето на любимия човек
Щото мислех, че не са съвсем тамън...
Пък сега хем са добри, хем имам рецепта задника ми да стане на решето...

Ще потърся Паскалева да видим тя какво ще каже и да мирясам. И Начев ще навестя за вит. Д, той ме притеснява повече, че е 16 при долна граница 30.

# 693
  • София
я се запиши при персенска, явно ти липсва висенето пред кабинети  Crazy

# 694
Не ме щат, явно  Crossing Arms Отказаха ми час за този месец  Tired

Сигурно съм я уплашила като и казах, че ще ходя на консултация с един хирудотерапевт (лечение с пиявици). Е, отидох, ама като ги видях се отказах  Blush

# 695
Е, отидох, ама като ги видях се отказах  Blush

Ох, Пънче, много ме развесели  Joy
Аз казах на Персенска, че съм чела статия, в която пише, че ниското АМХ може да е причинено от липса на витамин Д и тя ми отговори, че дори да приемам вит Д, АМХ-то няма да мръдне. И така приключих с този въпрос.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 18:53 от Lightworker

# 696
Интересното е, че според Русев не над 30, а над 20 трябва да е вит. Д. Аз съм с 17, и с признаци за ПКЯ. След две седмици ще повторя хормонките и ще мога да кажа дали понижава прекалено високото амх, типично за пкя. Иначе аз чакам и вит б 6 и се чудя при кой в Пловдив дажида с тези резултати-някакви предложения? Дали има връзка между ниските ст-ти на вит Б и таласемията  newsm78

# 697
Има връзка,да.В Пловдив отиди при д-р Кирова с направлление от личния.
Пънче, щом вит Д ти е малко, сега зимата може да попиеш. Пиши в темата за добавките Denis знае всичко. Heart Eyes
 Аз пиех вит Д,Q10 и омега 3 вечер известен период.

# 698
За б 6 не знам обаче днес като си пуснах изследвания и видях, че хемоглобинът ми е 143, а аз от малка си имам анемия и повече от 110 не е ставал. Сега обаче при подготовката за ин витрото пък и до скоро пих Б 12 и другите от този вид, и сигурно от него най-после се вдигна.

# 699
Да, от витамините се е подобрил хемоглобинът.Но когато се изписват 'насляпо' могат да завоалират проблеми, които се показват към 5 месец на бременността .
 Хапвайте мръвчици. Бульон от телешко рагу е много полезен веднъж седмично - кокалччетата, едро картофки,лук, морков, целина кубчета, печена чушка, вода повече, за да се повари дълго и да стане силен.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 19:55 от Анонимен

# 700
  • Пловдив
Пънче, аз бия В12 всяка седмица от 1000 гами, Др.Персенска ми го назначи, понеже ми беше на долна граница, бия го вече 6 месеца, като съм пропускала 1-2 седмици  Embarassed последната я бих в неделя и въпреки всичко стойноста на В12 ми е 285 при референтни 153-685. Хетерозигот съм за неусвояване на вит.от Б групата, фолиева мета пия по 2 т.

# 701
Sunshine@ и аз съм хетерозигот за Б12. Ти си първата, която засичам с такова неусвояване. Твоята терапия е инжекция всяка седмица ли? Само до Персенка ли си се допитвала за дозата? Аз имам само веднъж месечно назначен като първо това беше от предишния ми лекар, който не е чак специалист в тази област. След него само до доц Русев съм се допитвала като по-компетентно мнение, но той сякаш не обърна огромно внимание на този витамин и се фокусира на вит Д главно.

# 702
Аз нямам проблем в генетичните за тромбофилия, би трябвало да усвоявам добре фолатите.

Благодаря ви  Hug
Може и да реагирах пресилено, но едночасовият престой в кабинета и лекарският хорър разказ ми дойдоха в повече.

# 703
Тромбофилията няма общо с хемоглобините. Тя е характерно състояние по време на брименност.
А хемоглобина и витамините от В групата и желязото са като скачени съдове.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 22:37 от Анонимен

# 704
Имах предвид MTHFR.

Общи условия

Активация на акаунт