По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 2

• 34 207
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
МериPraynig и за 5те, да си имате хубави ембриончета!

Герда, да си мътиш ембриончето до термин!

Аз днес минах на предпоследен преглед, Ф нарастват, по 5 във всеки яйчник са, два са с размери по 17, другите са с 15, 13 и 10. Док е доволна, в петък последен преглед и в понеделник пункция и започва голямото треперене  Praynig

# 676
Мери, браво, сега стискам палци да стигнат до 5-ти ден! После за една прекрасна бременност!
Герда, стискам палци и за твоето момченце!
Фрея, страхотен резултат и при теб! Чакам хубави новини!
Смайл, дано ти размине вече това състояние! Кога ще правиш тест?

# 677
Благодаря, момичета,  за подкрепата! Дано се оправям вече.
 До клиниката имам път 2 часа и не е в моя град, а пък така изобщо не мога да пътувам. Като цяло са ми добре изследванията само черн. ензими са двойно повишени явно от стимулацията, че и за тях ще пия лек-ва.
Бананарама, теста ще на 9.11!
Мери, дано се развиват, както трябва ембриончетата.
Магнетична, пожелавам ти да се изненадаш приятно този път. То много момичета не вярваха, ама сега се разхождат с количките.

Чудя се кога се изчиства овитрела от огрганизма? Аз имах на 26.10 инжекция.

# 678
тука гледам за постоянен договор и уволнения си говорите.
изобщо няма никакво безсмъртие с постоянен трудов договор. съкращават ти длъжността и толкова.
никой няма да и каже че я съкращава защото ходи по прегледи.
и инспекцията по труда нищо не може да направи.
само дето фирмата не може следващите мисля 6м да назначава друг човек на същата длъжност, ама то длъжности много та няма проблем да си назначат друг.
изобщо всичко си зависи от шефа.

Аз лично съм от другата страна на барикадата - предлагам за уволнение заради некадърност или безхаберие и завися от трз фирмата да действа след това. Няма да разводнявам темата с подробности, но или моите счетоводители са много зальохави (а те не са), или ти си се нагледала на порочен кръг. Така или иначе ни е безумно трудно да освободим човек по каквато и да е причина без един милион протоколи или закриване на длъжността, което обаче след това е нож с две остриета. В една фирма с определена дейност няма как да имаш 150 вакантни длъжности, нали? Съответно ако сега освободиш секретарка, после не можеш да наемеш на нейно място портиер за следващите 6 месеца...

Проверките от ИТ са безчетни и се базират дори само на анонимен сигнал, а какво остава ако са посочени конкретните причини и се представи болничен лист от пункция примерно.

# 679
Това, което знам от счети е, че законът е изцяло в полза на служителя...ако той/тя си знаят правата Wink

# 680
Абсолютно. Реве ми се понякога, защото отговарям за 150 човека, но е истина. А да не говорим, че са ни глобявали за 2 (ДВА) часа извънреден труд по празници, който не е нанесен във ведомостите за заплати Mr. Green

# 681
  • В сърцето на любимия човек
Бясна съм  #Cussing out Рядко ми се случва, но този път е качествено  #Cussing out
Ходих при някаква хематоложка Николова в Св. Иван Рилски за вит. Б12.
Седях пред нея в кабинета и час и половина, в който тя попълваше 2 документа и в това време се наслушах как от недостиг на вит. Д на някаква жена и се натрошила таза по време на раждане , как от недостиг на фолиева киселина се получавали един куп гадости, как била открила тумор на паращитовидна жлеза по незнам си какви показатели и т.н. Накрая ми каза, че изследванията ми били добри и скоро не била виждала нормални стойности.
Въпреки това, поради факта, че Б12 ми е на долна граница на референтните стойности ми изписа 5!!! поредни !!! инжекции от 1000 грама + 15гр!!! дневно !!! фолиева киселина + 3 инжекции от 3000 000U/ml vit D3 !!! по една месечно.
Според нея Вигантола бил само за бебета и не се усвоявал от възрастни  ooooh!
Тия дни ще ходя при Начев да видим той колко ще ми изпише, убедена съм, че няма да са такива конски дози.

Добре де, мама му стара, ако не знаех какво препоръчват другите лекари и какви са нормалните дозировки, щях да направя това, което ми е предписала. И после?

ПП: Пропуснах да спомена, че всички лекарства трябва да са закупени от Турция или Румъния и да отида след 3 седмици на контрола, този път на частен прием.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 17:19 от пънче-мънче

# 682
 Shocked Shocked
Аз още не съм изследвала вит Д и Б12, ама като гледам май ще трябва Rolling Eyes

# 683
Ох Пънче много е криво с тези дози. Аз за всяко нещо на сто места сверявам дозата.
Скрит текст:
За Б12 специално /споменавала съм преди, че не го усвоявам - резултат от тромбофилиите/ се опитах многократно да търся информация дали тази една инжекция 1000 един път в месеца ми е достатъчна. Още повече, че неговата стойност не може да се проследи с нормално кръвно изследване. Коментирахме го по-назад в темата. И за съжаление никъде не намерих конкретна информация за дози. В чужбина масово правят по няколко инжекции на месец или седмица поради различни здравословни проблеми. А специално за неусвояването на Б12 никъде не можах да намеря информация. Явно е рядко явление. Повечето момичета имат проблем с усвояването на фолиевата. В тази връзка те са свързани и съответно дори да няма проблем с нейното усвояване, но наличие на такова за Б12 трябва пак да се приема мета. Последно при разговора с доц. Русев използвах момента да го разпитам за Б12, но той ме успокои, че инжекция 1000 веднъж месечно е ок и не обърна много внимание на този витамин. С две думи за момента мирясах с ежемесечното боцкане за Б12. За вит Д реших да не послушам предписанието за 1200 ед дневно и да приемам по схемата за теглото. Намерих си подходящи гелкапсули, с които замених ужасния Вигантол. И поне на първо време ще действам по тази схема докато компенсирам недостига му, а след някой месец ще направя контрола. Той поне може да се следи за разлика от Б12.

# 684
 #Crazy #Crazy #Crazy  Пънчееее не знам какво да кажа  Naughty

Аз си усвоявам от Вигантола вит.Д  Whistling  Б12 и аз не съм го пускала, ама ако реша да пускам кръвен в събота може да си го пусна, ако не като отида в Малинов декември  Peace

# 685
Пънче, миличка, и аз обиколих доста хематолози.
Изобщо не ходи по някакви, дето работят в ДКЦтата.
На мен, за да ми изпишат метфогама ми правиха изследване за хомоцистеина( в МУ - Александровска) и изследване на витамин В12 в серумното ниво - резултатите показаха, че не трябва да приемам допълнително витамнии от В групата.
Не ти се меся, но не губиш нищо да си направиш консултация с Паскалева, или търси хематолог от онкологична или клиника ткъдето извършват трансплантации.
Въпреки че е платена консултацията в НКБ, поне знаеш за какво става въпрос и за един час ти правят и изследванията и получаваш адекватна консултация. Хематологията не е шега работа.
Особено за бременните витамините от В групата са много важни.
При бременност предозиррването с В12 води до неовладяно нарастване прекалено много на плода.
Предозирането с витамини от В групата или неадекватното ми предписване, може да завоалира проблеми.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 17:50 от Анонимен

# 686
  • В сърцето на любимия човек
Къде преглежда Паскалева?

Аз разбирам да съм с дефицит, да съм веган или вегетарианец, но тази доза е много висока, поне според мен при положение, че другите ми кръвни показатели са в норма - хемоглобин от днес - 131, серумно желязо - 17.7 при норма от 6.6 до 26. Б12 ми е 147 при норма от 141 до 469. Да - на долна граница е и да - трябва да се вземат мерки, но трябва ли да са толкова крайни?!?

А 15-те грама фолиева изобщо няма да ги коментирам...

# 687
Паскалева  е в НКБ, ако имаш нужда ще търся телефона на регистратурата.
Но от сайта на НКБ може да я намериш, в гугъл пишеш проф. Паскалева и ще ти излязат координатите.
Хубавото е, че назначава веднага изследвания и отиваш и даваш кръв и стават резултатите и тя прави коментар.
 Моят ендокринолог каза, че витамин Д трябва да се приема с почивки.
 И както аз имам автоимунно заболяване, той нормализира имунитета, леко понижаващо идва при свъх активирана имунна система.
 Хубаво е да се приема преди инвитро подцедура, но каза с почивки.

Витамин Б12 се изследва в серумното ниво.

# 688
  • София
Пънче,и аз бих била бясна.  #Cussing out Аман от такива "доктори" !
Герда,според мен ти е рано за признаци. Дано да успееш!  Hug
Зарових се в изследвания от миналата година. Според тях Пролактина ми е висок. Преди последния опит не съм го изследвала,дали пък не е там проблема? ooooh! Пак ще си го назнача .  Wink
Преди опит какви хормони пускате.? Аз пуснах само FSH,LH  и Естрадиол.

# 689
Стефа, когато си в инвитро продцедура,си блокирана и пролактина не може да е проблем.
Лекото отклонение в пролактина не се гледа. Гледа се някво съотношение на този хормон с още няколко други. Не си спомням, но това ми го обясняваше ендокринолога ми.
Казваше също, че това е стресов хормон и се влияе много, и от безсъние, и много строго трябва да се съблюдават изискванията около изследването му.
Много добре се отразявал на пролактина добрия сън и дори даваха някакви хапчета за сън със серотонин  ли бяха.

Общи условия

Активация на акаунт