По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 2

• 34 208
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
Кое е характерно състояние по време на бременност?  newsm78

# 706
Здравейте, виждам че обсъждате хемоглобина и искам да ви попитам дали е проблем, че правих трансфер с хемоглобин 97? Аз принципно не ям месо и предполагам, че заради това е нисък. Какво да пия, за да го повиша, аз от 2 дни взимам центрум за жени, но не знам дали е достатъчно....

# 707
  • Пловдив
Sunshine@ и аз съм хетерозигот за Б12. Ти си първата, която засичам с такова неусвояване. Твоята терапия е инжекция всяка седмица ли? Само до Персенка ли си се допитвала за дозата? Аз имам само веднъж месечно назначен като първо това беше от предишния ми лекар, който не е чак специалист в тази област. След него само до доц Русев съм се допитвала като по-компетентно мнение, но той сякаш не обърна огромно внимание на този витамин и се фокусира на вит Д главно.
Консултации съм правила с доц.Русев, доц.Балтаджиева и генетичката в Надежда, всички потвърдиха дозата. Като и при мен доц.Русев повече наблегна на вит.Д и Вигонтола ми стана по 2 капки дневно, като от 2 седмици пък съм на Идеос, защото освен вит.Д има и калции.

# 708
Здравейте, виждам че обсъждате хемоглобина и искам да ви попитам дали е проблем, че правих трансфер с хемоглобин 97? Аз принципно не ям месо и предполагам, че заради това е нисък. Какво да пия, за да го повиша, аз от 2 дни взимам центрум за жени, но не знам дали е достатъчно....
Ти изследва ли хемоглобина преди трансфер? Да не е паднал след това при прокървяването?

# 709
Благодаря Sunshine@  Hug Ще гледам да обсъдя по-задълбочено с доц. Русев дозата. Случайно при твоите разговори да сте коментирали през какъв период от време е хубаво да се прави контрола и също така колко време след инжекция, за да има достоверен резултат?

# 710
  • София
Моме, ти кога си на преглед?
Вчера се срещнах с доц. Русев и напускахме разни изследвания. Чакам резултати до понеделник най-късно. Много ми допадна как пита за всичко и обяснява много добре  Peace.
Научих нещо, което съм попропуснала през годините - фолиевата не се пие само против спина бифида, а и за узряване на яйцеклетките. Аз напоследък тотално я пропускам фолиевата. Та сега ще си я почвам пак.
От изследванията се сещам за НК клетки, ембриотоксини и витамин Д.
Обясни ми и, че слънцезащитната козметика пречи на усвояването на витамин О - нещо, което също не знаех.

# 711
Фолиевата има отношение и към хемоглобина.

# 712
Зазу - в понеделник.
Зори, първо трябва да се определи на какво се дължи ниският хемоглобин - дали на недостиг на серумно желязо, или на вит. Б12. И след това да се вземат съответните мерки.

# 713
Зазу, ти чак сега ли пускаш имунологичните, мислех, че вече са отметнати при теб  Thinking Стискам палци да няма сериозно отклонения и да не се налагат терапии. Доц. Русев и много приятен събеседник, както много пъти сме коментирали. И мен ме подхвана за вит Д с въпроса дали обичам слънцето, но не очакваше такъв отговор от мен  Mr. Green Аз го избягвам максимално, защото имам безброй бенки и от години ми е забранено да се показвам навън без висок фактор. Отделно, че не ми е приятно да седя на него освен, когато приятно топли, изгарям много лошо. С две думи предпочитам да се предпазя от рак на кожата, отколкото да се опитвам да набавям вит. Д по такъв начин. Вит. Д ще ти е готов още днес, другите може малко да се позабавят, ако се усъмниш му пиши или звънни, защото може да те пропусне. При мен стана така, после не бяха качени в системата.

# 714
Зори, класическите витамини Центрум не се препоръчват за бременни заради вит. А. Може би е добре да прочетеш упътването на тези,  които приемаш, ако не си

# 715
  • София
Моме, а има ли шанс и второто човече да си се окаже там и да си е ок. Ти след ходенето при твоята позната, беше ли ходила на друг преглед или това е първият  newsm78?
Блинг, не сме пускали до сега имунологични.
Преди бях при д-р Владимиров и той прецени, че предвид успешната бременност преди това, няма нужда от други изследвания.
Даже и тези за тромбофилията си ги пуснах самоинициативно.
Дори след липсата на имплантация при върнати два ембриона на 5 ден, не отвори дума за имунологични изследвания, въпреки ендометриозата. Препоръча ми да направя теста за имплантационен прозорец.
Сега като цъфна отново ендометриозна киста, реших, че е крайно време и д-р Калчев потвърди, че е добра идея да ги направя. Ще видим какво ще излезе  Rolling Eyes.

# 716
Момичета, какви хормони се пускаха след овулация. Имах пункция в неделя, което се предполага че е деня на О. От вчера започна зацапване и се чудя какво да изследвам като хормони, за да разбера какво липсва. А съм на дуфастон, не би трябвало прогестерона да е много нисък. Да не говоря колко съм нервна, като нищо мога  #2gunfire първия срещнат. Та се чудя какво да пусна, за да си обясня състоянието  newsm78

# 717
Даа забравих, че ти всъщност идваш и от друга клиника първоначално. Важното е, че са запълнени всички дупки  Wink Пожелавам ти да не изскача нищо сериозно и в най-лошия вариант да минеш с едно интралипидче като мен. Макар и да имам предписание от доцента за плацентарните молекули при бременност заради резултатите от тромбофилиите, а там май идва по-тежката артилерия. Много ми е далечно и имагинерно за сега, ще го мисля като дойде момента  Rolling Eyes
Аз от вчера съм с много неприятни болки в корема една седмица след О.
Скрит текст:
Не знам какво се случва, но имам чувството, че след миседа ми е страшно чувствителен корема двете седмици до цикъл и усещам всяко опъване и болка. Преди явно не ми е правило впечатление или не знам... Някои месеци го усещам точно, както като бях Б и е много дразнещо, защото мразя цялото вторачване в разни признаци. Някой да е забелязвал подобни болежки при себе си  newsm78
Изпращам позитивна енергия на всички яйчица и ембриончета Embarassed

# 718
Уф, Дами, бях в понеделник при Доц. Русев и пуснахме имунологични и вит. Д. При консултацията вика и сега накрая да кажа за вит. Д. При което аз му вадя изследването ето го готово е. Той: А откъде знаете за него. Аз му отговарям ами от други жени и форуми и той лелеее, ама те не са толкова полезни форумите, сравнявате и се чудите защо на едната едно изследване, на друга- друго. И аз му викам- ами ето поне за това съм разбрала правилно  Simple Smile
Той пита: Е разбрахте ли от там дозата тогава? И ми обяснява- 4 капки. Викам- ами значи и дозата съм разбрала правилно  Laughing
Е разбирам, че за други неща не трябва така човек да си самоназначава, но все за вит. Д реших че надали ще си навредя.
Сега чакам нетърпеливо резултати да видим аджеба вдигнал ли се е, как са НК клетките и т.н. Дано днес ги получа вече  Hug За вит. Б12 не съм го питала, ама то като ви слушам май няма и смисъл.

# 719
  • Пловдив
Благодаря Sunshine@  Hug Ще гледам да обсъдя по-задълбочено с доц. Русев дозата. Случайно при твоите разговори да сте коментирали през какъв период от време е хубаво да се прави контрола и също така колко време след инжекция, за да има достоверен резултат?
Блинг, аз го изследвам на 7мия ден след инжекция и според резултата бия следващата, досега 1 път съм пропускала, поради нормални стойности, но на следващата пак бяха спаднали. Аз пия и вит.Б комплекс по 2х1 т.

Общи условия

Активация на акаунт