Сексуално насилие върху деца

• 23 767
  • 123
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък помня друго предаване на Карбовски -  в едно село, където някакъв се гаврил с осем годишно момиченце многократно,  където всички "интервюирани"  от  сЪселяните  обясняваха как  "девойчето" само си го е търсило, щото излизало по потник, а човекът иначе бил тооолкова добър  Confused

# 106
Анонимна, съжалявам за това което ти се е случило....
Как непознат се е добрал до дете на 5 години?!
Че и време за издевателства е имал?
На колко години си?
Преди 30-40 г. нещата бяха съвсем други. Най-фрапиращият случай на самоотглеждане, за който знам - тригодишно се гледа само сутрин вкъщи (в малък град), докато кака му се върне от училище на обяд и го поеме.

# 107
Бабата гледа ли я? Момичето е било на 7, когато е станало. Муньовците-съселяни съм ги пропуснала.

# 108
Моя приятелка, когато е била в 1 клас, е гледала бебето на съседите - нямало годинка - до обяд, когато отива на училище, а бебето се предава на друга съседка. #Crazy Много обичало кренвирши, било спокойно и според нея не се гледало трудно  Crazy Сега нали не си представяте някой да си остави бебето на 7 годишно да му го гледа?

Това малко извън темата, но наистина са били други времена.

# 109
И при мен беше непознат,бях на 6 години.
Майка ми ме остави да играя пред входната врата на къщата с уговорката да не се отдалечавам.
Да,но аз не я послушах и отидох на съседна улица.Там един непознат циганин ме заприказва и ми каза,че ще ме заведе да ми купи бонбони.
Аз му повярвах и тръгнах.Заведе ме в едни бункери на старата гара.Събу ми гащичките и ме зацелува....Извади си пениса и ме накара да направя същото.
Аз вече бях напълно стъписана,стоях като препарирана и гледах в една точка.Исках да избягам,но стоях като закотвена.Накрая ми каза да си вървя,отървах се само с това...

Относно Деси от Пелово съм го виждала преди 10-на години като работех в заведение за бърза закуска.
Прилича на психопат!

# 110
  • София
И не това не беше модел на възпитание да се слушат по големите. Поне не във всяко семейство.
Имаше и нещо друго, тогава като види нещо възрастен се намесваше, а днес се правят че не виждат.
Беше, но то си беше от времената. Цитирам моя учителка по френски (сега на около 50 г.): "Навремето ако някой дъвчеше дъвка в училище, учителят го караше да я изплюе и му я размазваше върху косата. Ако детето дръзнеше да се оплаче на баща си, изяждаше един бой от него, че е нарушило дисциплината". Това няма как да не се отрази на способностите ти да разпознаваш нередното поведение и да се съпротивляваш.
Сега мотото на образователните мероприятия срещу сексуалното насилие е "Това е моето тяло. Аз решавам!". Аз лично предпочитам този начин на възпитание.

И ти одобряваш размазването на дъвка по косата?

Мисля, че сега родителите са/сме по-внимателна и не оставят децата да щъкат самостоятелно по улиците . Според мен навремето не се е обръщало внимание на това, че е насилие, всички са премълчавали, защото обикновето жертвата излиза виновна и остава клеймо, а и рядко децата са споделяли за такива случки, защото веднага са щели да излязат виновни и са се чувствали виновни. Сега вече нещата се променят към по-отговорно поведение на родителите и хората като цяло.

# 111

И ти одобряваш размазването на дъвка по косата?

Кой, аз ли?  newsm78
Мисълта ми беше, че щом учител може да ти размаже дъвка върху косата, а баща ти да те набие, границите между позволено и непозволено посегателство върху тялото ти се размиват.
Да отбележиш, че времената са били такива, не означава, че ги одобряваш.

# 112
Помня, че едно време учителите много се караха за дъвките, но не помня в моето училище някой учител да е лепял дъвки по косите. Та това е присъщо на децата. Често ми се караха за дъвките и ме караха да ги изхвърлям в коша. В един момент се научих хем да си имам дъвка в устата, хем да не дъвча.

# 113
  • София
аз изобщо не одобрявам повечето неща от онова време, по-точно времето  на моето детство. но и не одобрявам повечето неща през последните двайсет години. Просто махалото от едната крайност мина в другата. Нещо все не може да се улучи доброто съотношение между защитата и свободата.

# 114
Все пак повече се говори публично, което е добре.

# 115
Здравейте. Бях писала някъде в нета за този изрод Деси. Беше се явил и в нашия град. Взел един почти неизвестен хотел, с една помощничка. Понеже бях безработна от поне 3 години се явих да правя сайтове и реклами.Накара ме да направя поне 5-6 различни сайта за него. Все още не знаех кой е. Имаше и други момичета, на всички ни казваше че ще плати по около 800 лв. Едни правеха реклами във вестниците, други разлепваха разни обяви по града. На 30-тата минута когато работих ми иззвъня майка да ми каже че е той...и аз замръзнах. Каза веднага да изчезвам.
Аз се измъкнах под предлог че имам гости и утре ще отида пак да работя. не ми плати. И хубаво че така стана. Звъня ми два дни поред. Не успях да намеря момент без той да е в стаята и да предупредя тези наивни поне 20-годишни момичета. Нямам представа какво е станало с тях.

# 116
Трябвало е някак да реагирате, да извикате полиция например. Да си спаси човек кожата, пък другите да се оправят...

# 117
Да не е супермен. От полицията си го знаят, явно.

# 118
Щом не си супермен бягай, спасявай се, а за другите след време си дай сметка, че не знаеш какво е станало. Значи какво, в екстремна ситуация си казваме - те полицаите нищо няма да направят, да се оправят тези наивни момичета..  За какво има полиция изобщо?

# 119
Питай Бойко  Crazy
Ние отговаряме за децата си, не за полицията, държавата и Европейския съюз.
Светът е пълен с гадости - факт.

Общи условия

Активация на акаунт