Избор на комбинирана пералня със сушилня

• 275 654
  • 1 506
  •   1
Отговори
# 1 200
Като се обаждахме в сервиза, за проблем със сушилнята,първият въпрос който зададоха беше ,,Сигурно е LG?"
Е,не е LG ама по реакцията съдя че често имат проблем с тях.Но си е и до късмет вероятно.

# 1 201
  • In the land of Never Never
Благодаря. Надявам се да не сбъркам с Електролукса. Ще изчакам още малко докато или му падне цената на хубава промоция или пуснат промоция с 5 години гаранция Simple Smile
AEG-то го купих с 5 години гаранция, преди нова година. Марката АЕГ е купена от Електролукс, и моделите са доста подобни. АЕГ се прави в Германия и също е качествена марка. Погледнете, ако има с подобни характеристики АЕГ, може и да са с по-дълга гаранция. От Електролукс имам керамичен котлон, доволна съм, но като цяло няма много разнообразие от тази марка у нас, така ми се струва.

# 1 202
Благодаря. Надявам се да не сбъркам с Електролукса. Ще изчакам още малко докато или му падне цената на хубава промоция или пуснат промоция с 5 години гаранция Simple Smile
AEG-то го купих с 5 години гаранция, преди нова година. Марката АЕГ е купена от Електролукс, и моделите са доста подобни. АЕГ се прави в Германия и също е качествена марка. Погледнете, ако има с подобни характеристики АЕГ, може и да са с по-дълга гаранция. От Електролукс имам керамичен котлон, доволна съм, но като цяло няма много разнообразие от тази марка у нас, така ми се струва.
Дали? На моята пише Италия. Не мисля, че перални и сушилни на АЕГ се правят в Германия....а и тя отдавна не е символ за качество.

# 1 203
  • In the land of Never Never
Дали? На моята пише Италия. Не мисля, че перални и сушилни на АЕГ се правят в Германия....а и тя отдавна не е символ за качество.
Така е, но все пак в Европа и са немска марка, правят се в Италия, Испания, и Германия. То не че това е кой знае каква гаранция, то и азиатските марки не са лошо качество. Въпрос на късмет, ама повечето не ги правят вече да изкарват много дълго, иначе няма да върви бизнеса им.

# 1 204
Здравейте,
Имам въпрос за уреда АEG с термопомпа, който тук се препоръчва често. Възможно ли е за определен период от време - година, примерно, да се използва само сушилнята? Ако да - нужно ли е да е свързана с вода, или може да е в помещение без тръби?

# 1 205
  • София
Здравейте,
Имам въпрос за уреда АEG с термопомпа, който тук се препоръчва често. Възможно ли е за определен период от време - година, примерно, да се използва само сушилнята? Ако да - нужно ли е да е свързана с вода, или може да е в помещение без тръби?
За ползване на сушилнята не трябва да е свързана с вода.
Едва ли някой ползва само сушилня за да отговори от личен опит. Не виждам защо да не може.

# 1 206
Здравейте,
За ползване на сушилнята не трябва да е свързана с вода.
Едва ли някой ползва само сушилня за да отговори от личен опит. Не виждам защо да не може.

Попринцип комбинираните изискват да са свързани с вода, защото охлаждат постоянно с водата, не знам тази с термопомпа дали и тя е на този принцип, проверете в упътването и за употреба.

# 1 207
Не знам тази с термопомпата на какъв принцип е, но нашата АЕГ без термопомпа е свързана с вода, защото при сушенето влагата се отвежда за източване в мръсния канал.

# 1 208
Според мен не позлва вода при сушенето, но и трябва канал за да изхвърля водата от сушенето. Може би би могло да припсособиш да се излива в някакъв варел или кофа newsm78

# 1 209
Здравейте,
Може да се използва само сушилнята без да се пере. Има функции "само пране", "само сушене" и комбинирана "пране+ сушене).
Тази пералня няма контейнер за водата от сушенето. Или трябва да е свързана към канал или да има съд, в който да се излива водата от маркуча.

# 1 210
  • Пазарджик
Моята е Беко.Когато суши си дърпа постоянно вода и изпомпва.В книгата с упътването пише на всеки 5 цикъла сушене после трябва да се пусне на програма за пране.

# 1 211
Благодаря на всички за информацията и съветите! Ще се свържа и с представителите на AEG за България за допълнителни указания за правилна употреба на уреда.

# 1 212
  • София
И аз вече пускам празна пералня след сушилнята. Ужасно много мъхове се събират. С Канди съм.

# 1 213
Здравейте,

Здравейте отново,

получих официален отговор от AEG BG, който ще споделя тук, за да е полезен и на други потребители:

"Уредът може да се използва само , като сушилня , но трябва да се изпълнят няколко изисквания.
Трябва да е свързан с канал за изходящата вода .
Минимум веднъж месечно да се пуска най-дългата програма само за пране на най-високата температура .
Съобразете се с капацитета на машината за сушене , максимум 6 кг."

# 1 214
И как да се пуска най-дългата програма за пране, като няма да има входяща вода?! Това за мен е необмислен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт