Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 окт. 2015, 14:37 ч.

Избор на комбинирана пералня със сушилня

 • 188 454
 • 1 506
 •   3
Отговори
# 1 500
 • Мнения: 378
Трета зима подкарваме с един самсунг. На времето като го купува беше около 130 сега го гледам че е доста на долу. Като препоръка. Гледайте те да е с по голям капацитет. Колкото по голям толкова по малко намачкани дрехи. Уреда си върши работата супер. Истината е че дрехите трябва добре да се сортират за да има еднакъв ефект.

# 1 501
 • Варна
 • Мнения: 16 708
А капацитет на сушене е равен на капацитет на пране? Или вадите наполовина и сушите разделно?
Просто пера по-малко обем. Много ми е удобно да е наведнъж процесът. Също съм препоръчвала аег без термопомпа.
Точно. Не мога да разбера наложително ли е пералнята да е наблъскана на максимум? Обикновено аз лично не правя така. Тъп ми е аргументът за различния капацитет. Какво като е различен, варианти има. Или вадиш част от прането или просто переш по-малко! А място за два уреда не винаги има, каквото и да си мислят някои хора.

# 1 502
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 10 492
Аз посмъртно не мога да събера 10 кила дрехи. Та те почват да миришат ако се застоят повече от ден-два.

# 1 503
 • Мнения: 2 800
Е какво като е за 10кг, предвидена пералнята, а сушилнята за 6?! Тя толкова прецизно си се настройва според количеството пране, че ми е все тая колко ще сложа в барабана от гледна точка на енерийна ефективност. И една дреха съм прала и барабана съм пълнила.  Така или иначе, при пълен барабан, вътре има различни материи и дебелини на дрехи. Дори и сушилнята да отлна, пак не бих сложила всичко да се суши накуп, защото едни пресъхват, докато други са мокри. Аз пера дънки и разни тъмни тениски/блузи, които са за 40 гадуса заедно. Ама ако ги суша заедно, резултатът никак няма да е добър.
Вчера например от един барабан пране пусках три пъти сушилня. Два от тях бяха цикли по около 45 мин. Последният, за дънките (4 чифта) беше за около час и половина. Ако бях сушила всичко заедно, щяха три часа да се въртят всички дрехи и половината щяха да са пресъхнали и смачкани. По същия начин процедирах и когато уредите ми бяха отделни.

# 1 504
 • Мнения: 30
Здравейте, има ли някой ето тази пералня със сушилня: AEG L7WBG68W
1. Интересува ме има ли кратка програма. Ако има колко минути е и на колко градуса може да се пусне.
2. Сметката за ток качи ли ви се много?
3. Колко е най-кратката програма пране сушене една след друга без намеса на човек...?

И като цяло доволни сте от нея?

# 1 505
 • Мнения: 2 800
Тези уреди не качват сметката за ток. Програмите се настройват автоматично според прането, освен еко_програмите. Имат бутон за съкращаване на времето. Изтеглете й книжката и се запознайте. Съвременните уреди са много различни от тези преди 10 години. Някоя програма може в началото да показва три часа, а после да се самокоригира на час и половина, зависи от прането.

# 1 506

Общи условия

Активация на акаунт