Избор на комбинирана пералня със сушилня

• 273 421
  • 1 506
  •   1
Отговори
# 1 410
Ами те Електролукс и АЕГ за под една шапка. Изглежда като поорязана весия на АЕГ,  липсвт някои бутони. Като я гледам на снимките, май има филтър за мъхове. Не знам частите ѝ дали са ъщите, но сигурно е поспестено от нещо. Обсъждахме я назад в темата.

# 1 411
А аз само ще отбележа, че е с височина 87 см, тоест не може да влезе под плота у дома.
Благодаря, че по-назад в темата някой беше коментирал височината на АЕГ с термопомпа. Heart В Технополис консултанта беше много любезен да премери, че това е при навити до край крачета.

# 1 412
Наскоро моя приятелка си купи и точно височината я притесняваше. Техния долен шкаф се оказа на скрити регулируеми крака и го повдигнаха, за да влезе пералнята. Отделно е и въпросът, че и гърбът на кухната трябва да позволява такова повдигане.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 07:58 от petiaivanov

# 1 413
Не става никакво повдигане при мен, цял е плота и т.н.  Около 3-5 мм  са ми проблемни и не си заслужава риска (в дъното откъм гърба тези милиметри може и да са по-малко).
Всички комбинирани с термопомпа ли са високи?  Попадали ли сте на някой модел с височина 85?

# 1 414
Аз не знам друга марка освен АЕГ/Електролукс да имат комби с термопомпа и филтър за мъхове. Така че - не, не съм попадала на по-ниски.

# 1 415
Цитат
Не съм забелязала да се мести пералнята при въртене на барабана
Благодаря на Glikoza за отговора. Нямах предвид, че се мести пералнята, напротив, седи си съвсем стабилно само барабанът се разтриса силно първоначално при завъртане на центрофугата, след това като на бере обороти, се успокоява и си центрофугира съвсем нормално. Засега не ме притеснява особено, пералнята си работи нормално и, може би очакванията ми са били по-големи. Както вече писах, случвало се е и при старата, само тук ми се струва по-често, но и може би й обръщам повече внимание, защото е нова.
Иначе липсата на кратка програма е едно от нещата, които ме отказаха от AEG (другото е неразглобяемият казан). При AEG-то имаше кратка прогтрама пране+сушене, но не и само пране, поне долколкото успях да видя, като четох упътването. При Бойа има кратка програма само пране 15 мин. или Пране+сушене 1 ч. Освен това открих и скрита програма 30 мин. защото, като се избере програмата 15 мин. автоматично се активира фуккцията за съкращаване на времето, но може да се изключи и програмата става 30 мин.
Все пак АЕГ-то има и едно предимство и това е, че я дават, че може да суши и вълна, докато при Боша пише да не се суши вълна, но по-нататък ще пробвам някои по-стари пуловери на "Gentle Dry"  за по-кратко време, може и да става. Така или иначе сушилнята ще се ползва сравнително рядко, предимно в студено и влажно време.

# 1 416
Пералнята със сушилня с термопомпа на Electrolux вече е на онлайн промоция за 7 дни на цена 1719 лева. Граби Simple Smile Не забравяйте, че височината е 87 сантиметра и не влиза под плот! https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … EW9W249W/p/688374

# 1 417
Цената ѝ в сравнение с АЕГ-то не е ниска и няма какво да се граби, предвид, че играе ролята на "по-малката сестра" .

Ето я и орязаната версия на АЕГ на цена 1899:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-l9wbe49w

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 10:38 от petiaivanov

# 1 418
Поне да бяха я пуснали с 5 години гаранция като АЕГ-то.

# 1 419
Пералнята със сушилня с термопомпа на Electrolux вече е на онлайн промоция за 7 дни на цена 1719 лева. Граби Simple Smile Не забравяйте, че височината е 87 сантиметра и не влиза под плот! https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … EW9W249W/p/688374

Супер! Много благодаря за информацията!

# 1 420
  • София
Здравейте, преди около месец купихме пералня със сушилня на AEG с термопомпа, нещо обаче според мен не правя като хората и всеки път след сушилня всичко излиза изключително намачкано. До сега не съм имала сушилня и нямам никакъв опит. Използвам както кратката програма 3кг/3ч така и програмата за памук + сушене на втората степен (за прибиране). Може ли някакъв съвет как да не се мачкат толкова много дрехите?

# 1 421
Здравейте, преди около месец купихме пералня със сушилня на AEG с термопомпа, нещо обаче според мен не правя като хората и всеки път след сушилня всичко излиза изключително намачкано. До сега не съм имала сушилня и нямам никакъв опит. Използвам както кратката програма 3кг/3ч така и програмата за памук + сушене на втората степен (за прибиране). Може ли някакъв съвет как да не се мачкат толкова много дрехите?

- купувай немачкаеми дрехи по възможност.
- не пълни барабана - по-малко дрехи, по-малко гънки
- пусни си бутона против намачкване и поизчакай

Но нищо от това не помага за ризи, някои панталони и други подобни.

# 1 422
Една пералня се суши на два пъти.  Peace

# 1 423
  • София
Благодаря за бързите отговори! 3кг до 5 кг не е ли достатъчно малко или още трябва да намаля? А програмата против намачкване отразява ли се когато след това ще се суши в пералня, а не на простор? Също така за да разделя една пералня на две сушилни, през тези няколко часа докато измине първата сушилня другата половина ще изсъхне, във вода ли трябва да ги държа?

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 14:47 от evi~

# 1 424
Всъщност програмата против намачкване е излишна при сушене на простор. Тогава просто изтръскваш и изпъваш всяка дреха преди да я простреш. Много по-добре от всякаква програма. Аз лично го правя и преди сушене - вадя всичко, оправям завързани ръкави, полуобърнати блузи и прочее и после вкарвам за сушене изпънатите дрехи. Понеже пера с топка махам и топката, а слагам топки за сушене. И вече при сушенето има смисъл и от копчето против намачкване - не е чудо невиждано, но има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт