Избор на комбинирана пералня със сушилня

• 274 189
  • 1 506
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Ето го:
[url]https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-machine%26Dryer-CANDY-GVFW-4106-LWHC-5-S/p/688879/url]

# 976
Аз съм с така популярният и евтин модел Cawd 129. Едва сега му дойде ред да го пробвам. Влюбена съм! Естествено внимавам-с деликатните дрехи експериментирах и пуснах на 40/60 мин. сушилня-вадя ги влажни,нищо им няма. Домашни дрехи и чаршафи пускам на макс и излизат сухи-няма свиване. Ако са повече нещата в пералнята,излизат смачкани.
Казват,че такъв комбиниран уред не издържа много... ще видим. Определено имах изключително ниски очаквания,които не се оправдаха. Даже,поради лоши ревюта,бях на косъм да си взема само пералня,вместо комбиниран.
Та дерзайте! Не знам как ще се справи уреда с мъховете от сушенето.. само времеето ще покаже. Ако се скапе бързо-пак ще заложа на комбиниран,но по-висок клас.
Засега съм супер щастлива.

# 977
  • In the land of Never Never
Имам Аристон комбинирана пералня и сушилня, вградена, от 2003. Заминах в чужбина, апратамента е бил под наем почти цялото време, живея от няколко месеца в него. Вероятно е била добра, ама почти не съм я ползвала. Счупих си ръцете докато изчистя гумените части - еднин черен мазен лепкав слой имаше по гумените части, не е истина. Никой не си е играл да я чисти,  пък и вече е безнадеждно остаряла. На два пъти се случва програматора да почне да се върти без да спира. Днес пак го направи, водата е в барабана, не мога да я източа. Реших, че няма смисъл, ще я сменям.
Мястото за вграждане обаче е ограничено ш 59,5 х в 82 д 56-57 (от стената до края на уреда).  Изчетох доста голяма част  от темата, виждам че за АЕГ има като цяло положително мнение, въпреки че този модел за вграждане пералня-сушилня, който става на моето място, не е с термопомпа, а кондезационна.
https://www.technopolis.bg/bg/Built-in-washing-machines/AEG-L8WBE68SI/p/687509
Другият подходящ модел по размери е на Електролукс, за марката имаше въпрос в темата, но нямаше отговор.
https://zora.bg/product/ew7w368si
Мисля утре, или в четвъртък най-късно да отида да взема нещо - няма как да се живее без пералня дълго, моля, ако някой може да даде мнение по някой от тези модели или от марките въобще, по-специално Електролукс.
После обещавам да споделя моето мнение по това което купя. Wink
Благодаря и хубави Коледни празници на всички!

# 978
  • София
Имам Аег сушилня всеки ден се пуска .Сметка за миналия месец 130лв .Днес и смених ремъка за 18лв .Както Шани беше казала трябваше да се разглоби цялата за смяната на ремъка.Но сега работи.

# 979
Здравейте
Някой  има отзиви от комбинирана  Перални със Сушилня AEG L7WBG68W

# 980
Здравейте, от няколко дни и аз съм горд собственик на АЕГ с термопомпа Simple Smile На първо четене съм много доволна. Като изключим малките пречки по наместването и в мокрото ни помещение... Прах и суших - и кърпи, и чаршафи, и ризи, и пуловери. Излизат в доста добър вид. Само един мой панталон излезе сдъфкан... но той си се мачка по принцип. Даже изпрах и изсуших една тениска със щампа - ок си е. Надявам се да си оправдае парите... Успех на всички в избора.

# 981
  • София
Здравейте
Някой  има отзиви от комбинирана  Перални със Сушилня AEG L7WBG68W
Аз имам AEG L7WBE69S от първи декември. Все още се опознаваме, но първите ми впечатления са отлични. Първо, за половин месец ползване няма промяна в сметката за ток. Второ, ако се слагат дрехи, които не са 100 % памук, дори на програма синтетика ги вади готови за обличане, без нужда от гладене.  Проблем с мъхчета не съм имала. След сушене почиствам с мокра кърпичка гумените уплътнения. Другият вариант е да пусна програма за самопочистване на мъхчета, но тъй като тя е около 12 минути  и ползва вода, ще я пускам само веднъж месечно. Мачкането установих, че не се дължи на сушилнята, а на центрофугата. Вече не центрофугирам памук на 1600 оборота, а максимум на 1200 и нямам една намачкана дреха. След проблем със свиването на дрехи от 100 % памук, намерих решение. Тези дрехи ги суша на програма за вълна (ръчно) и не се свиват. Вярно, че по-дълго се сушат и има лимит на кг, но рулетката показва същите сантиметри. За да избегна в бъдеще и този проблем, смятам на детето да взимам един размер по-големи дрехи (главно той има такива).

# 982
  • София
Проблемът е, че каквато и програма да се пуска за почистване на мъхчетата, тези, които са в гуменото уплътнение, трябва да се почистят ръчно. Според мен.

# 983
  • При елфите ...
Да попитам... Налага се да вземем комбиниран уред пералня със сушилня (не за вграждане)... по-нататък във времето предстои да правим ремонт на кухнята... Обикновената пералня-сушилня по този начин ли се поставя само... доста напред идва от линията на шкафовете, което никак не ми харесва... Трябва ли да търся по-малък размер на уреда, за да е на една линия с шкафовете...
(снимките са произволни от нета)

Скрит текст:

Скрит текст:

# 984
Едва ли ще намерите различен размер уред, който не е за вграждане. Те са стандартни, ако не се лъжа 60/60 + място за маркучите. Може да си направите шкафовете по размера на пералнята, примерно 65 или 70 см. дълбочина.

# 985
  • При елфите ...
Едва ли ще намерите различен размер уред, който не е за вграждане. Те са стандартни, ако не се лъжа 60/60 + място за маркучите. Може да си направите шкафовете по размера на пералнята, примерно 65 или 70 см. дълбочина.
Благодаря... това за размера на шкафовете е добър вариант...

# 986
Дълбочината на шкафовете се определя от плота. Има професионални плотове по 70 см.
Пералните също са с различна дълбочина/размери, които се определят основно от кг пране/сушене.
Съобразете при покупката/проекта двете дълбочини (на шкафовете и на уреда).
Всички връзки - ЕЛ, мръсна и чиста вода трябва да са предвидени в страни от пералнята, а не отзад. Така също се спестява някой см.
Моята е доста напред, защото е 67 см дълбочина, но е за 13 кг пране и 8 кг сушене. Едното за сметка на другото...

# 987
  • При елфите ...
Дълбочината на шкафовете се определя от плота. Има професионални плотове по 70 см.
Пералните също са с различна дълбочина/размери, които се определят основно от кг пране/сушене.
Всички връзки - ЕЛ, мръсна и чиста вода трябва да са предвидени в страни от пералнята, а не отзад. Така също се спестява някой см.
Моята е доста напред, защото е 67 см дълбочина, но е за 13 кг пране и 8 кг сушене. Едното за сметка на другото...
Много благодаря за полезното инфо... Проблемът е че пералнята-сушилня ще трябва да я вземем преди ремонта... и след това да мислим как да я впишем най-добре в пейзажа... Иска ми се по-голям уред да вземам този път... кг пране/сушене.

# 988
Много благодаря за полезното инфо... Проблемът е че пералнята-сушилня ще трябва да я вземем преди ремонта... и след това да мислим как да я впишем най-добре в пейзажа... Иска ми се по-голям уред да вземам този път... кг пране/сушене.
То, принципно, дали уредите ще са налични преди ремонта или ще сте се ориентирали само по картинка, ще коментирате габаритите с консултанта на мебелната фирма, която ще ви прави кухнята. Ще стигнете заедно до решения кое, къде и как ще се сложи. Спокойно, обикновено консултантите са добре ориентирани, а и има специална тема тук (във форума) за ремонти на кухни. Там момичетата са направо факири, ще Ви посъветват без проблем.

# 989
  • София
Проблемът е, че каквато и програма да се пуска за почистване на мъхчетата, тези, които са в гуменото уплътнение, трябва да се почистят ръчно. Според мен.
Точно те изчезват. Направих си експеримент като не почистих мъхчетата след сушилнята и пуснах програмата за почистване. След нея нямаше мъхчета в уплътненията и проверих във филтъра и там нямаше. Явно са прекалено малки и изтичат с водата.

Общи условия

Активация на акаунт