Туба Бюйюкюстюн, Запленяваща сърцето и проектите преди и след това-219тема

• 44 783
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте Hug

Вчера отразен силует, днес снимка в гръб, а после и в анфас Laughing И пици, виртуално вкусни и автентични - нали Неапол бил родното място на пицата Wink И не само на пицата, а и на Енрико Карузо, Виторио де Сика, Едуардо де Фипипо, София Лорен. Нали тези дни всичко е кино и опера. Неапол е и Везувий, Помпей, Капри. Град- история, музей на открито, романтика,  море, вулкан, светлини, цветове, канцонети, клаксони, простори с дрехи, като коледна украса, блясък и нищета. Най-известната асоциация за боклук и една крилата фраза "Виж Неапол и Умри".
Вичи, намесвам се в твоята рубрика Peace Между другото, зимното спокойствие на бг-раците и руската зимна закана, ми напомнят за "привидното спокойствие" и "много хубаво, не е на хубаво"  Wink  

Скрит текст:
Някои преписват фразата на Гьоте: "Виж Неапол и умри", казал Гьоте, след като посетил града, отразяващ се във водите на Неаполитанския залив в подножието на Везувий. Неапол бил толкова живописен и неотразим, че според немския класик онзи, който веднъж види тази гледка, вече може да си отиде спокоен, че е познал най-прекрасното място.

Според други е игра на думи - "Умри" е красива местност край Неапол, но и глагол.    
И едно подобно, още по-логично и най-вероятно предположение,напълно лишено от романтика - тази толкова впечатляваща фраза е просто неправилен превод от латински на италиански на едно най-обикновено изречение, принадлежащо на един римски поет, който съобщавал, че е видял Неапол и Мори (малко селце до Неапол). Правилният превод е чисто и просто „Видях Неапол и Мори“, но, тъй като mori е и заповедната форма на глагола „умирам“ във второ лице единствено число, преводачът е бил подведен. И след него – всички останали, които са превеждали тази фраза от италиански. Така на почти всички европейски езици се появява изразът „Виж Неапол и умри!“. Поради божествената красота на този град, както и поради непреодолимата притегателна сила на неговите околности, грешката на преводача се е оказала „изстрел в десятката“. Неведоми са пътищата на фразеологизмите...

И впечатленията на един пътешественик-фотограф: http://www.andrey-andreev.com/2014/napoli/ И още едно местенце от Юж. Италия:  http://www.andrey-andreev.com/2014/southitalypartone/ и въобще целия му сайт - www.andrey-andreev.com Има страхотни места и невероятни снимки - и в темата сме ги виждали Hug

Музикална разходка из Неапол и около Неапол

Дали е минало представлението с Туба на 1вия ред newsm78 Потърсих си билет, имаше само на първите редове - точно там, където трябва, ама по 159 евро, та се въздържах. Ще чакам снимките на Ф. Йозпетек Wink

И поредният фестивал. Сабинка, трябва да те обявят за почетен популяризатор на асоциацията на фестивалите за късометражни филми (ако има такава) thumbsup
Джайпур е столицата на Реджистан, щат в Северозападна Индия, до границата с Пакистан. Един нищо и никакъв 3,5 млн град, наречен още "розовия", заради отенъка на камъните, с които са построени сградите му. https://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%B9%D0%BF%D1 … =1368&bih=534

Днес докато търсех нещо за Умри, гуги все ме пращаше в Индия. Имало защо Wink

Цвети
,  за наградите - не съм написала нищо особено, просто припомних и подредих стара информация, при това качена от фенове на МЙ. Фактите са си факти, а и едно събитие никога не става във вакуум - има си причини, както и последствия, а те често са свързани с отговорности. За това, което не знам, питам.

Злати, не съм оспорвала таланта на МЙ. Напротив! Разликата му с Туба е поведението в общественото пространство. Тя никога не говори за ролите си с патос, нито пък се изхвърля в очакванията си. За нея един проект е екипна работа. Не гони космически рейтинг, а държи да изпълни поетите от нея ангажименти по възможно най-добър начин.
Честно казано, не ме интересува кой какъв е, а доколко е  убедителен на екрана. Но когато някой натъртва и навира в очите ми нещо или някого, започвам да се оглеждам и забелязвам Peace
Ами  ехидни подхвърляния като "той печели награда (Дж. Шака), а тя се занимава с кремчета" както и "Туба да си седи на задника в Турция" (по време на ПС) провокират. Тогава се забелязва самодоволното поведение на "любимците".
Сега си ги спомням и ми е смешно, но и съжалително Wink Едновременно с това съм доволна, че Туба просто не изпада в такива ситуации, няма нужда от театрално заиграване. Реди си живота, подбира проектите си, работи си кротко и също така кротко, но уверено и аристократично върви напрад и нагоре.

Линка, напоследък много си заприличахме. Само да не си доскучеем Wink И моите маниери са британски.

Сутринта мислех да поствам предимно снимки и клипчета, ама докато пиша, станало утре ooooh! Пак си намерих оправдание Wink

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 02:55 от Bagi

# 511
Здравейте Hug
Поздрави на нощната смяна Hug

Баги  Hugза всичко написано,за музиката, за снимките. newsm10
Сабина  newsm10:с предложение за почетна награда smile3501

"Понякога трябва да забравиш това, което си е отишло,
 да цениш повече онова, което ти е останало, и да очакваш
 с радост онова, което тепърва ще дойде..."

Повтарям я тази снимка,има някакъв заряд във нея.Може би неизвестностите ,които стоят пред нея,може би
 това предизвикателство за новия филм.Мое лично мнение,така ми се струва.

Днес очакваме още снимки,още някоя награда, всичко.

В Индия "Джунглата " победи.Това се прави !!! дори петнайсет минути, но това !!! ))))
Скрит текст:
на фест в Индии отобрали фильм Онура !!! Вот молодец !!! пусть и 15 минут , но они его !!! ))))

По теста
Скрит текст:
У вас британские манеры

Британцы строго соблюдают определенные нормы этикета и поведения в общественных местах, но они знают, что в компании друзей можно и расслабиться.

Некоторые из ваших близких готовы поклясться, что у вас раздвоение личности. В общественных местах вы ведете себя строго и по-деловому, а наедине со своими приятелями очень непринужденно. Иногда даже отпускаете грязные шуточки.

Вы считаете, что для всего в мире есть свое время и свое место. И придерживаетесь этого правила всегда. Но никто никогда не поймает вас на том, что вы поставили локти на стол во время званого ужина.

Мы угадали? Расскажите о вашем результате в комментариях.

Защо Пантелей пътник
Скрит текст:
Откъде идва изразът „Пантелей пътник"?

Сега ще разкрием как седят нещата с Пантелей и пътя. Бързото плъзване по интернет може да ви доведе до информацията, че Свети Пантелеймон е покровител на пътуващите. Когато човек се стяга да отива някъде, негов патрон е този светец. Но това не е вярно.
 Пантелеймон е покровител на доста сфери, но транспортът не е сред тях. Традиционно той е свързван с лекарите, аптекарите, лотарията, помага при детски плач, главоболие, самота и срещу вещерство.
 От християнска гледна точка това, да превърнеш един мъченик за вярата в покровител на разни житейски аспекти, си е чиста проба сливане с езичеството.
 Нещо повече, в българската традиция Пантелей е приеман за покровител на баячки, чакракчии и врачки, което е пълен абсурд.
 Човекът е техен противник, не техен закрилник, но народната традиция има своя логика, много далечна от агиографията.

И като споменахме житията на светците, малко информация. Пантелеймон е роден с друго име - Пантолеон, буквално лъв във всичко. Той учи за лекар и дори казват, че бил личният джипи на император Максимиан Херкулий, пред когото веднъж заявил, че няма смисъл да лекува тялото му, като той самият не положи грижи за душата си.
  Името Пантлеймон, което уж приема приживе, е твърде гръмко. То значи всемилостив. Така че най-вероятно му е дадено посмъртно, като производно на Пантолеон. Затова и на Запад е по-популярен като Пантелеймон.

Сега още нещо, свързано с птиците, които се събирали на ята и отлитали точно на 27 юли, не на 26, не на 25, а на 27, когато е празника на свети Пантелей. Народните извори хем твърдят, че денят бил много подходящ за пътуване, хем, че бил лош, тежък, даже някъде му викат „Църна Паталея".

Що за логика тогава да пътуваш именно на такъв ден? И вие с пълно право се съмнявате в тези информации. Пътят, през който Пантелей ни води, не е буквален, той е метафоричен. И за никакви птици не става дума.
 Става дума за смърт. Пантелей е асоцииран с лекуването. На икони е изобразяван с медицински атрибути, а фактът, че борбата му с вещерството в народните вярвания е сведена до покровителство на вещерството, всъщност показва народната асоциация на пътя от живота към смъртта, което няма нищо общо с християнството и е езическо, колкото можете да си представите.

Ето как Пантелей е призован да пази не географските пътници, а онези, между двата свята.
 Тази асоциация си е строго балканска, на запад я нямат. Сравнете израза пътник-за тежко болен и ето Пантелей пътник. Този израз е много по древен, отколкото предполагате. Ето за такъв път и такъв пътник става дума при Пантелеймон, наречен у нас за кратко Пантелей.
 Не за птици, с точна уговорка за отлитане или пък за хора, тръгнали да пътешестват точно на най-неподходящия ден.

Хубав ден ,дами.

# 512
  • Русе
Добро утро!  Hug

Баги, Вичи  Hug с вас започвам интересно деня - с такива неща за четене...  bouquet

Странно, защо изрази, които стават нарицителни и се ползват често с едно значение в живота, всъщност се оказва, че са коренно различни и нямат нищо общо със сегашният им смисъл  Thinking

Сега да повторя и аз този прекрасен кадър - дори и без цветове впечатлява  Simple Smile

А колкото до...  Wink маниерите ни - засега количествено водят  hahaha британките, ама и аз не съм сама ( японка) - Рали  Hug

Прекрасен ден за всички ни и... дано се появят още нови снимки от Милано  Peace

# 513
Добро утро!  Hug

Рали  Hug прекрасни картинки!  bouquet
Баги  Hug благодаря, страхотно четиво и пътепис на Неапол си ни сложила!  bouquet Много ми беше интересно! От картинките за Джайпур намерих интересно инфо и пътепис. Вижте ги

http://blog.galeriatour.com/2011/06/353/

http://shooow.me/1898

Обиколихме света с този филм!  Grinning
Не е странно, че в инстаграма на Йозпетек, в коментарите за снимката на Туба, има поздрав и от Австралия!  Simple Smile

Днес може да ни зарадват с още снимки, и дори видео от премиерата на Травиата!  Simple Smile

Дали ще отидат на фестивала във Венеция?  newsm78 Ще видим...

А от мен една снимка на Онур в новия епизод на СГ

Вичи  Hug благодаря за интересното инфо за Пантелей пътник!  bouquet Оказа се, че всички сме Пантелей пътник, а то май бях само аз...  Rolling Eyes Joy hahaha
Цвети  Hug чакаме с нетърпение новини и нови места, за да се разходим и ние виртуално по тях. Лошото е, че не можем да изядем и реално по една истинска пица... не че съм им фен на пиците, де... Simple Smile

Сега остава да ви пожелая един слънчев и успешен ноемврийски ден!  Hug

# 514
おはよう / значи "добро утро"/ от една мома неангличанка, а... японка Wink  Grinning

Напоследък доста ми намаля времето за форум, и освен да ме ползвате за бройка в някой отбор, за друго не ставам Sick Mr. Green Иначе ви чета качествено и с разбиране Peace Балагодаря на всички, за всичко което правите за темата! Peace

И за хубав ден, избрах малко лято с една "бяла птица" и един "бял птиц", в романтични кадри край море Peace

https://www.youtube.com/watch?v=FoL2vxB4vIM

Лебед...та дрънка Joy Joy

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 09:21 от nadine1111

# 515
Добро утро! Hug

И аз съм повече четец,ама с тия сериали,мачове,тенис....времето не стига! Laughing

Саби Hug,благодаря! newsm10

По теста...съм като Цвети,Рали,Надин,-японски маниери! Joy
Скрит текст:
У вас японские манеры
Японцы - люди очень формальные, особенно в том, что касается этикета.

Вы верите, что правила этикета существуют не просто так, и их нужно соблюдать слово в слово.

С раннего возраста вы обращали внимание на то, какое поведение является социально приемлемым, а какое - нет. Вы учились правильно сидеть, есть, говорить и соблюдать нормы приличия.

Вы стараетесь избегать людей, которые не соблюдают этикет, хамят и грубят.

Вичи Hugинтересно четиво! Hug
Скрит текст:
Денят на Св.Пантелеймон е празник на селото на ММ!Там работих по разпределение като учителка,преди ....години! Laughing

Баги,Рали,Линка,Цвети,Надин, благодаря за всичко споделеното! Hug Hug Hug Hug Hug

Приятна сряда,момичета! newsm51

# 516
  Привет от още една "британка" wavey

Скрит текст:
У вас британские манеры

Британцы строго соблюдают определенные нормы этикета и поведения в общественных местах, но они знают, что в компании друзей можно и расслабиться.

Некоторые из ваших близких готовы поклясться, что у вас раздвоение личности. В общественных местах вы ведете себя строго и по-деловому, а наедине со своими приятелями очень непринужденно. Иногда даже отпускаете грязные шуточки.

Вы считаете, что для всего в мире есть свое время и свое место. И придерживаетесь этого правила всегда. Но никто никогда не поймает вас на том, что вы поставили локти на стол во время званого ужина.

Мы угадали? Расскажите о вашем результате в комментариях.

За "японките" слагам една японска есенна снимка, харесана от ФО.

Други снимки от вечерята няма. Мат Дилън - също, но в туитър е бил активен вчера едва след 30.10. - дали не е запълване на времето при презокеански полет? Thinking

Благодаря за предложението за награда. Hug Стига ми снимката на Рали,, която тайно ме е снимала в басейна. Crazy

Цитат

Не за друго, ама много ми се лепят и след един ретуит. След книгата - четят ме някакви за аудио книги. След ретуит на реклама на "Найк" с Григор, четат ме някакви за спортни екипи. ooooh!

Скрит текст:

Имаше "обичаме те" на бразиския му фен - клуб. Да не останете с впечатление от форума, че Латинска Америка е влюбена само в един. Wink

Вичи ако може да метне един светец на главата ми, за да се гмурна в тръстиката. Hug

И днес очаквам успех на Григор. Peace

П.П. Ай, и Злати ме изпревари. Sick канти я няма, което не е на хубаво. Rolling Eyes

# 517
Канти  Hug и на мен ми липсва! Confused Надявам се да се появи.
Злати  Hug Сабинка  Hug

Надин  Hug
Цитат
Лебед...та дрънка

Определено дрънка! Joy Joy Joy А пък героят му как дрънкаше... и в прекия, и в преносния смисъл!  Joy Joy Joy
Чакам от Вичи  Hug обяснение на словосъчетанието "еди-какво си, та дрънка"  Peace

Оставям Сабинка  Hug да "хване" някоя снимка, а аз изчезвам до след обяд.  Laughing

# 518
  Онур е харесал тази статия за фестивала в Индия:

Скрит текст:
Onur Saylak'ın kısa filmi Orman, Hindistan'ın Jaipur Uluslararası Film Festivali'nde!

http://kisaiyidir.net/onur-saylakin-kisa-filmi-orman-hindistanda/

С гуги да не губите време. Не че като го "прочетете" пак няма да е. Mr. Green

Honor известен като киното и интервала от играчи Saylak кратки филмови фестивали в чужбина с гора продължава да намери своето място. Канада, Франция, Австралия, Египет и САЩ, след като филмът вече е възприета и Международния филмов фестивал в Джайпур в Индия. Почитай сценария Saylak, Hakan Гюнай и Източна правна Akalın той е написал, и режисиран от Onur Saylak'l заедно с гласове късометражния филм като най-East Яшар Akal предприета Селим Байрактар, Мохамед Uzuner, Tuba, Мустафа Ugurlu и Blue Корал се намира.

За Forest ...
Нищото гора мегаполис Истанбул хъб Omar избягали от войната в Сирия и дъщеря служи борбата за оцеляване. Във всички тези градове преживяваме света на болка и удоволствие, което е благополучен в Отговорникът за страната Омар отказа да почти просяк състояние се опитва да изгради на неизвестно живот. Моли за помощ от хора, скитащи из града с дъщеря си. Бране на бездомните животни в зоомагазините с единствената задача е да се продават на града, той се озова сам Почетен. Почетен но този път намира в много странна молба от Omar; змия улавяне от гората на бреговете на града.

Толкова от моя гуги-преводач. Sad Стандартната молба да му  помогнем в превода подминавам. Sad

Вижте, как изглежда Умут Курт днес:

http://televizyongazetesi.com/umut-kurt-safak-pekdemirin-makyajs … ne-doladi/16580/2

П.П. Нова:

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 12:44 от sabina_k

# 519

Малей Sad, как се лепи Тубата към националният ни отбор по тенис Wink Пък и те се оказаха лебеди в тон с нас и темата Joy Joy Гришо даже не е забравил и Сабинка, включвайки черните си гащи за цвят Wink
И за капак на българо- турските ни любимци, вчера жребият в Лондон, ни прати за съперници в Купа "Дейвис" ...ами Турция /от 4 до 6 март 2016 в Истанбул/
Март, хубаво време за разходка до там...само подхвърлям ...от мен предложението, от вас мисленето Heart Eyes

# 520
  надин, хайде на мача Hug

П.П. За предложението - може да започнем с отпразнуването на 3-ти март там. Peace

Хайде и без ФО.

Жени. Набито око. Wink

Баги, били са на първи ред, но на балкона. Laughing

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 13:41 от sabina_k

# 521
  надин, хайде на мача Hug

П.П. За предложението - може да започнем с отпразнуването на 3-ти март там. Peace

Хайде и без ФО.

Вай бе! "падналплъх"  Joy Joy Joy

Нямам думи! Ослепителна е!  Peace

Може би в някоя ложа, знае ли човек ложите им

# 522
  Само слагам. Нищо не чета. на мач съм.

http://www.radikal.com.tr/hayat/ozpetek-la-traviatayla-napoliyi-fethetti-1465990/

"Работим ÖZPETEK'L да разпознава по-добре"
The Tuba, заяви, че много като оперна Йозпетек на "Прекрасни", каза той.
Йозпетек March've напомни Büyüküstün ще играе ключова роля в новия филм той планира да започне снимки "Проектът ще започне в средата на октомври, но беше отложено за март се дължи на редица причини. По този начин един от друг по-добре да се разпознават и по-добри възможности за работа. Ние се опитваме да направим една добра оценка", каза той.

Büyüküstün, ролята във филма и на други водещи играчи в въпрос не мога да кажа нищо, каза той.
07 ноември в Рим, който се провежда всяка година във Ватикана в обхвата на Международния Джузепе Шака награда за награда "Най-добра актриса" ще получават напомни Büyüküstün, "Бях много изненадан, когато за първи път го чух. Така че има как новината за мен, аз не можех да възприема защо те да ми даде. Award от Ватикана получите разбира се много приятно ", продължи той да каже.

Кой на опера, кой мие чинии..Палачинката тази есен се обърна.

Майстор - папарак. Франциско селфи ли си прави или снима Туба? Thinking

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 14:32 от sabina_k

# 523
Здравейте, момичета и от мен по обедно време

Минавам  на бързо в полет   Wink Линка,Саби  Hug Тук съм, но тези дни много ми е "кът" времето ooooh! Така, че ще гледам да се отбивам поне за малко  Peace

надин, хайде на мача Hug

Хайде и без ФО.

Вай бе! "падналплъх"  Joy Joy Joy

Нямам думи! Ослепителна е!  Peace

Може би в някоя ложа, знае ли човек ложите им

Саби  Hug на мач, на мач ама ей на- отново хвана кадрите още във въздуха
Линка  Hug  
Да ти визуализирам написаното  Wink

Някои имат наистина набито око за тоалети и кой кога ги е носил. И това си е талант Peace
А Туба наистина е прекрасна в операта. И тоалета й е стилен - такъв, какъвто трябва да се облече при посещение в операта  yes

Чудя се тази снимка дали е от днес? newsm78 За мен наименованието може да бъде "Релакс" Peace

Баги  bouquet И тази нощ отново си споделила прекрасна информация с нас. Разходих се с удоволствие из Южна Италия със снимките на Андрей Андреев. Има и фейс страница Peace  https://www.facebook.com/Andreey.Andreev.Photography/?=profilee
Ето една хубава есенна негова снимка Peace Опит да заменя Рали  Hug  през деня

А от линка, който си дала за Джайпур с някои от снимките се върнах 2 години назад, когато по това време бях в Индия.
Вичи Hug благодаря ти за "Панталей Пътник" Знаех, че се използва и за хора, които са пътници за онзи свят, но не знаех защо
Апропо - и аз съм  Мома англичанка hahaha

Надин Hug с удоволствие изгледах клипа с белите влюбени гълъбчета. Предложението ти за март в Турция звучи интересно  Heart Eyes

Цвети, Злати Hug Hug

Да ви сложа и нещо за тонус  Laughing

https://www.facebook.com/blickamabend/videos/10153703832784628/

И да съм в крак със снимките днес .... newsm03

Хубав следобед!  love001

# 524
Супер снимки и инфо, Сабинка  Hug, браво, браво! и благодаря!  bouquet

Потърсих хотела, и вече може да се каже, че знаем къде е отседнала Туба

Гранд хотел "Санта Лучия"

https://www.google.bg/maps/place/Grand+Hotel+Santa+Lucia/@40.829 … xc8596e3311162125

http://www.santalucia.it/en

Галерията от сн на туристите, се вижда и Везувий, и яхтеното пристанище и Неаполитанския залив

http://www.tripadvisor.it/Hotel_Review-g187785-d228972-Reviews-G … pania.html#photos

Ама се е барнала, а...  Joy
Роклята от Емми, пръстенът от Аси, колието от "Пленителка на сърца", гривната от КРА!  Joy Joy Joy

Канти  Hug  wavey

Общи условия

Активация на акаунт