Вчера отразен силует, днес снимка в гръб, а после и в анфас

Вичи, намесвам се в твоята рубрика

Според други е игра на думи - "Умри" е красива местност край Неапол, но и глагол.
И едно подобно, още по-логично и най-вероятно предположение,напълно лишено от романтика - тази толкова впечатляваща фраза е просто неправилен превод от латински на италиански на едно най-обикновено изречение, принадлежащо на един римски поет, който съобщавал, че е видял Неапол и Мори (малко селце до Неапол). Правилният превод е чисто и просто „Видях Неапол и Мори“, но, тъй като mori е и заповедната форма на глагола „умирам“ във второ лице единствено число, преводачът е бил подведен. И след него – всички останали, които са превеждали тази фраза от италиански. Така на почти всички европейски езици се появява изразът „Виж Неапол и умри!“. Поради божествената красота на този град, както и поради непреодолимата притегателна сила на неговите околности, грешката на преводача се е оказала „изстрел в десятката“. Неведоми са пътищата на фразеологизмите...
И впечатленията на един пътешественик-фотограф: http://www.andrey-andreev.com/2014/napoli/ И още едно местенце от Юж. Италия: http://www.andrey-andreev.com/2014/southitalypartone/ и въобще целия му сайт - www.andrey-andreev.com Има страхотни места и невероятни снимки - и в темата сме ги виждали

Музикална разходка из Неапол и около Неапол
Дали е минало представлението с Туба на 1вия ред

И поредният фестивал. Сабинка, трябва да те обявят за почетен популяризатор на асоциацията на фестивалите за късометражни филми (ако има такава)

Джайпур е столицата на Реджистан, щат в Северозападна Индия, до границата с Пакистан. Един нищо и никакъв 3,5 млн град, наречен още "розовия", заради отенъка на камъните, с които са построени сградите му. https://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%B9%D0%BF%D1 … =1368&bih=534
Днес докато търсех нещо за Умри, гуги все ме пращаше в Индия. Имало защо

Цвети, за наградите - не съм написала нищо особено, просто припомних и подредих стара информация, при това качена от фенове на МЙ. Фактите са си факти, а и едно събитие никога не става във вакуум - има си причини, както и последствия, а те често са свързани с отговорности. За това, което не знам, питам.
Злати, не съм оспорвала таланта на МЙ. Напротив! Разликата му с Туба е поведението в общественото пространство. Тя никога не говори за ролите си с патос, нито пък се изхвърля в очакванията си. За нея един проект е екипна работа. Не гони космически рейтинг, а държи да изпълни поетите от нея ангажименти по възможно най-добър начин.
Честно казано, не ме интересува кой какъв е, а доколко е убедителен на екрана. Но когато някой натъртва и навира в очите ми нещо или някого, започвам да се оглеждам и забелязвам

Ами ехидни подхвърляния като "той печели награда (Дж. Шака), а тя се занимава с кремчета" както и "Туба да си седи на задника в Турция" (по време на ПС) провокират. Тогава се забелязва самодоволното поведение на "любимците".
Сега си ги спомням и ми е смешно, но и съжалително

Линка, напоследък много си заприличахме. Само да не си доскучеем

Сутринта мислех да поствам предимно снимки и клипчета, ама докато пиша, станало утре