Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 622
  • 663
  •   1
Отговори
Не мога да остана безразлична към поредния абсурден инцидент, при който домашни кучета са причинили смъртта на човек.
Кучетата са били пет на брой и са от породата Кане Корсо. Домашни. И забележете - отглеждани в къща без ограда?!?!?!?!

А човекът просто бил тръгнал на разходка.
То да не смееш вече да се разходиш!

https://nova.bg/news/view/2019/06/07/253054/%D0%BF%D0%B5%D1%82-% … ampaign=onesignal

Искрено се надявам собственикът да получи възможно най-сериозното наказание, въпреки че и то ще му е малко.

Как според вас може да се постигне някаква добра превенция на подобни инциденти?

Моето лично мнение е, че на българина му липсва култура, за да отглежда определени породи и именно поради тази причина е добре някои породи кучета да бъдат забранени за отглеждане в България. Това е най-меко казано. А иначе - прави впечатление, че определени породи се стопанисват от психически лабилни, комплексирани, необразовани, безотговорни  и агресивни хора, което плюс агресията на самите породи, ги прави изключително и смъртоносно опасни.

# 1
Знам как ще се развие този случай - ще умъртвят кучетата, а собственика ще си тръгне ненаказан, най-много с някоя административна глоба. За такива породи се изисква сериозна дресировка, но малцина са тези, които инвестират в това.

# 2
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Не са виновни кучетата, а стопанина.

# 3
  • Насред хаоса
Моето лично мнение е, че на българина му липсва култура, за да отглежда определени породи и именно поради тази причина е добре някои породи кучета да бъдат забранени за отглеждане в България. Това е най-меко казано. А иначе - прави впечатление, че определени породи се стопанисват от психически лабилни, комплексирани, необразовани, безотговорни  и агресивни хора, което плюс агресията на самите породи, ги прави изключително и смъртоносно опасни.
Моето впечатление от множество хора, които "гледат" кучета, е, че им липсва култура за отглеждане на всякакви породи, не само определени. И охлюв не трябва да им се позволява да гледат. Кучето вързано постоянно на верига - амчи ко, нали има 'ляб да яде там. Кучето не се кастрира, щото "нЕма пари", но не се и контролира, вследствие на което новородени животинчета се откъсват от майката и се хвърлят някъде да умрат - Ганьо е решил, че не може да предотврати появата на поколение, ама може да се прави на Господ и да решава дали то да живее или не. И така си решава проблема, в основата на който е самият той. Кучето е от порода, която изисква сериозно обучение и здрав контрол. Гане обаче го озверява нарочно, като прилага и недотам хуманни методи, че цялото народонаселение да има респект от него заради кучето му. Нищо, че кучето го влачи като прани гащи подире си и е въпрос на време да се отскубне и да стане белята. Или го пуска без повод и без никакви предпазни мерки да отреагира, ако се наложи. И Гане ще каже "ми то е виновно". И още много мога да изброявам. Такава простотия и жестокост, каквато има у някои хора, у никое животно няма.

# 4
Такива боклуци трябва да ги вкарват в затвора за убийство.

# 5
La Sombra, така е. Като цяло на българина му липсва култура в това отношение.

Но някои породи са по-агресивни от други. Нужно им е много строго възпитание и отличен контрол. Когато попаднат в неподходящи ръце, много лесно се превръщат в кучета - убийци. Както четем в поредната статия.

Честно казано, изключение е такива породи да се взимат от отговорни хора. В мнозинството от случаите се отглеждат от комплексари, ползват се за боеве, за охрана и т.н.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 14:55 от utro77

# 6
La Sombra, така е. Като цяло на българина му липсва култура в това отношение.

Но някои породи са по-агресивни от други. Нужно им е много строго възпитание и отличен контрол. Когато попаднат в неподходящи ръце, много лесно се превръщат в кучета - убийци. Както четем в поредната статия.

Честно казано, изключение е такива породи да се взимат от отговорни хора. В мнозинството от случаите се отглеждат от комплексари, ползват са за боеве, за охрана и т.н.

Когато си взимаш някоя от по-специалните породи кучета, трябва да попрочетеш доста преди това за характера на породата и нейните специфики. След което и ти и кучето да минете на обучение, което между другото продължава цял живот. Кучето се тренира постоянно, изискват се грижи. Сигурна съм, че въпросния стопанин не си е направил труда да проучи породата и кучето е избрано по снимка или, защото някой друг дивак му е казал, че е "страшна" порода.

# 7
Какъв българин? Ако следите световните медии, ще видите, че в белите страни през ден има такива инциденти. Навсякъде е пълно с безотговорни хора. Не знам какво е решението, но вече губя надежда.

П.П. Къде се подават сигнали за свободно пуснати домашни кучета?

# 8
Поредния безмозъчен идиот, без извинение, който избива комплекси като си е взел вървежна порода. Вижте ме кой съм! Имам кучета от супер готина порода!
В случая кучетата са виновни дотолкова, доколкото не са били добре дресирани, умишлено са били "насъсквани" да лаят и хапят де що видят да мърда. И защо, след като имало многократни предписания да се огради дворното място то това не е било направено? Къде са институциите, които е следвало да следят за спазване на предписанието.
Идиота сега би трябвало да понесе цялата строгост на закона като за умишлено убийство и то по възможност без да се прилага съкратената процедура. Не може да отглеждаш кучета от бойна порода и да ги пускаш спокойно да си щъкат насам-натам!!!!
И ми е много интересно дали тези кучета са били регистрирани. Защото в градовете много малко от домашните кучета биват регистрирани, а за селата .... там е ясно. В моето село единствените регистрирани домашни кучета са моите две. За какво говорим?

Жалко за младия мъж, който си е отишъл по този нелеп начин!

# 9
  • София
Собственика и 5-те кучета, нахапали до смърт човек във Владо Тричков
Собственикът на кучетата има регистриран развъдник за Кане корсо, т.е. предполага се, че не е случаен човек и е наясно с какво се е захванал.
Развъдникът се казва „Coma Berenices”, регистриран е във ФЦИ, отглежда само кане корсо.
от ТУК
По информация от нет-а въпросният "развъдчик" не се ползва с добро име сред кинолозите.
Какво е наред, та и кинологията у нас да е читава? Sick
Поредният идиот, нарекъл себе си "кинолог", а всъщност обикновен търгаш, а вече и убиец. Жалко за невинната жертва,  загинала с ужасна смърт. Надявам се този боклук да бъде съден и осъден за убийство, защото е лично виновен и не трябва да му се размине!

# 10
Ужас! И на всичкото отгоре развъдник имал...Наистина не искам да си представям как ги е отглеждал и възпитавал тези животни, за да причинят подобно нещо.
Кане Корсото може да бъде и доста кротко куче, в зависимост какви методи прилага възпитателят. Имаме един местен "мафиот" в махалата, който си взе такова. Неговото е страхливо, но лично на мен ми е неприятно, че по цял ден кучето е пуснато свободно на улицата и в квартала. Не е агресивно никак, но понякога се закача не на правилните места с хора или кучетата им и може да възникне някакъв проблем. Минават коли, минават деца, минават хора с фобия от кучета. Не е редно. Но на такива като въпросния стопанин май никой не смее да направи забележка.

# 11
Тук хората са по-маловажни от помярите.
И никога няма да разбера стопаните,които отглеждат зверове.Какво по дяволите им харесват??????????????

# 12
Моето решение е че спрях да се разхождам в близката горичка. Така се предпазвам.

Нямам думи за случая. И надежда нямам. Нищо няма да му направят и на тоя...и на предните извратеняци и мухъли...

# 13
Някаква пача ми разправя по новините че тази порода са супер добри и милички!
Леле,какви неща от добрини се случват!

# 14
А друг....умник, че и булонката можела да е опасна...
Малко ще се озори да скочи до гърлото ми...за разлика от едрите породи, които могат да ти клъцнат гръкляна за добро утро...

И кво...две минутки по новините и туйто...
Няма оправия. За това ще има САМОуправия...

Общи условия

Активация на акаунт