Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 625
  • 663
  •   1
Отговори
# 45
Няма нищо чудно в това, че и на самите животни трябва да се търси сметка и да се вземат нужните мерки. Кучетата на се отглеждани за боеве, а за развъждане, т.е. никой не ги е озлобявал нарочно. Да, безотговорно са отглеждани, но няма и намек за обучаване да убиват, независимо друго куче или човек. Значи си е до самите кучета. Дори да не са били гладни са нападнали, защото едно е тръгнало и другите след него. по същата причина нападат и глутниците, независимо дали се състоят от малки или големи кучета. Много от "професорите" по подобни теми или не са запознати с нещо толкова характерно за кучетата или им е удобно да се избягва като аргумент, защото нали, са много възвишени и са над доста неща.
В никакъв случай не омаловажавам вината на собственика, но тук, както и в други сличаи в които все има опити за защита на куче убило човек, самите кучета са по-виновните. никой не ги е насъскал, никой не ги е обучавал и пак са убили.
Аз пък не знам как дори при такива случаи има рефрена "не са виновни кучетата". Наистина не мога да си обясня

Вероятно това се отнася относно мое мнение и аз мога да отговоря така: Кучетата са животни. Ръководят се от първични инстинкти. Те не са обучавани в етика и морал. Не правят разлика между добро и зло. Какво е редно да се прави и какво не. Смятам, че дори самият цар Соломон не би могъл да ги осъди. Животни. Но тези животни (всички кучета, вълци) са много рискови и непредвидими. Това са убийци. Тези специално от случая трябва да се убият. Още много кучета убийци се разхождат из София и страната, и то без вериги, които трябва да се убият моментално.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 00:19 от Old_Behrman

# 46
Толкова са виновни, колкото ще е виновен и тигъра, ако те срещне в джунглата. Да, когато кучетата са в глутница, винаги са опасни и непредвидими.
А кой ги е събрал 5 броя (или повече) на едно място, без да са вързани, без дори да има ограда? Отново човекът.

Дайте да ги водим на съд тия кучета тогава. След като ще отговарят като "хора" за действията си. Смъртно наказание обаче няма в България, може би трябва и те в затвора да влязат?

# 47
  • при късмета
Ако само един в темата оправдаваше кучетата, защото са кучета нямаше да ми е чудно. Втрещяващото е, че не е.
Да, кучата са и тези, които ги оправдават би трябвало да са наясно с много факти, каквото и опитват да покажат. Някак все им убягва факта, че повече от едно куче като има на едно място и булонки да са ще нападнат, ако едно тръгне.
Elunaria, вината на човека не отменя тази на кучетата, а ти опитваш това да внушиш. Доста е наивно да го кажа, да не използвам друго определение. Виновни са и кучетата и собственика. Не е нужно да влизат в затвора, а просто да се приложи закона и да се евтаназират. Прочетох, че в приюта в който са, са им взети отливки от зъбите, за да се докаже, че те са убили човека, така, че невинни животни няма да бъдат убити. А няма аргумент да не им се търси вина.
Междувпочем много собственици на кучета причинили наранявания, оправданията им все едно са взети от твоята уста. Точно със същите аргументи се оправдаваше собственичката на куче, пуснато в училищен двор, подгонило, настигнало и нахапало дете, защото представи си, тичало. Та опитите ти да защитиш кучетата, може да погледнеш от друг ъгъл как звучат. Лично на мен ми звучат така, че да те приравнявам със собствениците, които уж и ти осъждаш

# 48
Животните не могат да носят отговорност за действията си, защото са животни, защото нямат нужният капацитет да мислят и разсъждават, кое точно не е ясно?

За тях е била създадена среда, в която да следват успешно инстинкта си, а именно, това, което се е случило.

Спи спокойна, законът най-вероятно ще се приложи. Дано обаче да се приложи и към човекът, който е създал цялата ситуация.

# 49
  • при късмета
Това, че не могат да носят наказателна отговорност и по същия начин, както е прието за хората, категорично не изключва да са виновни. Съгласна съм, че не могат да носят същата отговорност, но не съм съгласна, че не са виновни. Не знам как по-ясно да ти го обясня

# 50
И аз не знам как по-ясно да обясня, че животните не могат да носят вина, по смисъла, по който се носи вина.

Кучетата не са шега работа, проблемът е, че има ето такива кретени, които не го осъзнават. Ако утре някой реши да гледа тигри, пак ли тигрите ще са виновни, ако разкъсат някой?
То си им е в природата, ако не се внимава, се стига до такива трагедии.

# 51
Мисля, че се хващаме за конкретни думи тук. Ние с ма ко сме на мнение, че песовете са на практика изпълнителите и като такива трябва да се убият, а Elunaria смята, че не трябва.

# 52
Цитирай ми къде съм казала, че не трябва да се убиват? Не бих искала да се стига до такива неща, заради малоумието на хора, като този "стопанин". Има разлика.

Реагирам така, защото темата тръгна в посока "кучетата са лоши и виновни". Ами не, не съм съгласна. Животните са си животни, нито лоши, нито добри. Очаквания не може да имате.
В случаят човекът е създал условия за подобно нещо, и на първо място от хората трябва да се търси отговорност.

# 53
  • при късмета
Мисля, че се хващаме за конкретни думи тук. Ние с ма ко сме на мнение, че песовете са на практика изпълнителите и като такива трябва да се убият, а Elunaria смята, че не трябва.
Не съм на това мнение, не си ме разбрал. Ако бяха изпълнители трябваше да са насъскани примерно, за да нападнат конкретен човек. Случая изобщо не е такъв.
Какво обучение за охрана на имот, Кактус, като са отглеждани в имот дори без ограда? Много куца тази теза.
Може много неща да не знаем, но хората които вече са подавали сигнали щяха да сигнализират и, че кучетата са агресивни или че са обучавани за боеве. Има многократни сигнали и всички са само за това, че са пуснати. Затова и не разглеждам случая като такъв. И за теб повтарям, за мен казуса не е дали е виновен собсвеника или кучетата, а собственика и кучетата, а ти ми изкривяваш думите, с цел да защитаваш хипотетични теории

# 54
Въобще не е нужно да са малтретирани или обучавани да нападат. Точно обратното, ако не са възпитавани никак, а са оставени просто да си растат, много вероятно е да са без никакъв контрол и да се е задействал инстинкта им, все пак това са си животни.

Кучетата трябва да бъдат прегледани от специалист, за да се установи поради какво са в това положение. За всяко бесовито,неконтролируемо животно - евтаназия .
Няма какво да ги преглеждат. При това положение директно евтаназия. В Америка има много случаи на осиновени от приют, минали всички прегледи и с оценено поведение, които няколко дни след това нападат или убиват стопанина си. И не ги дават на случайни хора, преценяват и тях дали имат опит и способности.
Това, което се е случило е много сериозно и не знам с кой ще се осмели да гарантира, че няма да нападне пак, само защото в контролирана среда не е агресивно.

В случаят човекът е създал условия за подобно нещо, и на първо място от хората трябва да се търси отговорност.
На първо място в такива случаи трябва да се открият и премахнат кучетата преди да са убили друг. После чак следва търсенето на отговорност от стопанина. И като се види, че не работят мерките, промяна в закона и забрана на опасните породи. Под опасна порода имам предвид тези, които според статистиката убиват и осакатяват хора и други животни. Виновни, невиновни, щом има такива случаи, явно не им е мястото сред хора.

# 55
Скрит текст:
Цитирай ми къде съм казала, че не трябва да се убиват? Не бих искала да се стига до такива неща, заради малоумието на хора, като този "стопанин". Има разлика.

Реагирам така, защото темата тръгна в посока "кучетата са лоши и виновни". Ами не, не съм съгласна. Животните са си животни, нито лоши, нито добри. Очаквания не може да имате.

Може би не сте. Може би съм разбрал грешно от поста Ви за смъртното наказание. Но пък и аз не съм казал, че мразя собствениците им, а че просто не правя разлика межу тях и кучетата им по интелект и възпитание.

Има много хора, които си гледат кучетата добре. Не всички си правят каквото искат, най-малкото, защото им пука за любимецът им и не биха искали нещо да му се случи или да дадат поводи за разправии и проверки, заради недоволни съседи.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 01:05 от Elunaria

# 56
  • при късмета
Аз имам пример пред себе си за хора, гледащи си добре кучетата. Имали са дори опасни породи, ротвайлери и питбули, а тях самите ги нахапа до обезобразяване собствения им пудел. Двама възрастни. Еднакви стопани към всичките си кучета и еднакво отговорни. Те ли са виновни?

# 57
Пак ще кажа - 
такива хора може и да има, но аз не съм видял един единствен човек да им събира отпадъците, а съм видял вече милиони кучета и стопаните им в София. За кучета вързани на верижка - такива съм виждал, но те са в отношение 1/10 с тези, които тичат на свобода из градините на София. Така че, положението е това, което виждам. Държава се прави от мнозинството, а не от малцинството. И щом мнозинството е това, което виждам из София, а и закони не се спазват или няма, все повече изядени хора ще има.

# 58
Така ще е, все пак никой не обикаля за да глобява. Като ти натресат няколко пъти едни хубави глоби, ще научиш и каишка и намордник и всичко.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 01:28 от Elunaria

# 59
Аз имам пример пред себе си за хора, гледащи си добре кучетата. Имали са дори опасни породи, ротвайлери и питбули, а тях самите ги нахапа до обезобразяване собствения им пудел. Двама възрастни. Еднакви стопани към всичките си кучета и еднакво отговорни. Те ли са виновни?

Ма ко, ако говориш, че тия кучета, че и другите, са виновни за физическото действие. Е, така е, кой да е виновен друг, баба ми ли, много естествено следва да се убият тъпите песове, но какво друго да потърсим в тях? Да ги съдим, защото това са едни много много зли животни с нисък морал и поведение ли? Все пак, някак като възрастни хора да говорим. Иначе, да кажем и акулите колко са виновни, че са отхапали някой и друг крак.

Общи условия

Активация на акаунт