Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 649
  • 663
  •   1
Отговори
# 30
Като чуя за такива инциденти и побеснявам. Като няма контрол, ще има подобни идиоти.

# 31
  • Варна
И с какво кучетата не са виновни, че са скочили цели 5 да умъртвят човек ?

Мен бездомно куче не ме е хапало, а него никой не го обучава.
При причинена смърт се търси отговорност и на кучета и на човек. Ако само го бяха захапали съм съгласна да не ги закачат.
Отнет е човешки живот, това е сериозно, а не игра в парка с кученцето..

Кучетата са убийци, стопанинът е виновен, че оставя големи породи без наглеждане, каишки, намордници, но кучетата пак остават убийци.

# 32
В огромен процент от случаите е до възпитание и отговорност, поета от стопанина. Животните нямат интелект като човешкият, за да могат да бъдат осъждани за действията си.
Човекът може да направи осъзнат избор, животното следва инстинкт.

Много се разсейвате от реалният виновник, това ми е идеята.

Old_Behrman, не по-малко малоумно е да се осъжда цяла група от хора, които харесват нещо, различно от теб. Не съм по кучетата, предпочитам котките, но такава ненавист към живо същество ми е непонятна.

# 33
Да разрешат само пинчери,пък да видим Simple Smile

# 34
  • Варна
Виновниците са двама и трябва да си понесат последствията, щом са убили веднъж са опастност за обществото.
На мен не ми се живее в общество с убийци на свобода-човешки или не.

Що пък все ми се обяснява, че били по-умни от хората, но като убият разчитали на инстинктите си. Стига глупости.

# 35
  • София
До 5 години затвор грозят собственика на кучетата-убийци
На собственика на кучетата, които нахапаха до смърт мъж в село Владо Тричков, ще му бъде повдигнато обвинение за това, че „не е положил достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то е причинило средна или тежка телесна повреда на човек“. При настъпване на смърт в този случай се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години и глоба до десет хиляди лева.
Не знам доколко е вярно написаното, но ако е вярно - крайно недостатъчно е наказанието и след толкова инциденти е крайно време да се промени закона и да се предвидят по-сурови наказания за такива собственици на кучета. Това е начина те да бъдат дисциплинирани - като им се наложи да носят реално отговорност. Само с възмущение, проклятия, псувни и вайкане нищо няма да се промени.

# 36
  • Rock & Roll feeling ...
То като ме нахапе до смърт, ще ми е все тая кучето ли...стопанинът ли е виновен.
Няма куче - няма опасност.
Напротив. Ще се сблъскаш с последиците от недъгавата му личност по друг начин. Той не е идиот само когато е стопанин. За да нямаш проблем трябва да нямаш олигофрен, не куче.

Изумявам се на мненията, които обвиняват кучетата.  Те  са оръжие и не по самото си естество, а са превърнати в такова поради човешката небрежност и неадекватност.
Да не говорим,че може и да са използвани и в боеве, което значи, че са умишлено назлобявани.

Мен също са ме гонили кучета и съм заобикаляла 3 блока като дете, заради глутница, но това не е възпитало в мен субективизъм.

По казуса : Тъжно за жертвата.
 Кучетата трябва да бъдат прегледани от специалист, за да се установи поради какво са в това положение. За всяко бесовито,неконтролируемо животно - евтаназия .
Стопанинът - да му се натроши канчето и да бъде третиран от закона като убиец.

# 37
Имало е три жалби срещу тези песове . Държавата я няма ...нищо не е предприето .
Отде;но как ме възмушава мисленето че човека е виновен как възпитава кучето
и как заради подобни умозаключения в тъпата държава продължават разни комплексарида си отглеждат породи с грозни хищни муцуни -отдавна забранени в много държави . Това е животно, животно -непредвидимо е .
Каква е тази безумна мода навясякъде кучкари ...аман ...че даже се опитват и да обиждат тези които не гледат по диваните си песове ..имат си тъпи лафове -който не обичал животните , не обичал хората . Май е обратното ...по мои наблюдения .

# 38
Кучетата са хищници,произлизат от вълците,опасни са.Какво толкова сложно има?!

# 39
То като ме нахапе до смърт, ще ми е все тая кучето ли...стопанинът ли е виновен.
Няма куче - няма опасност.
Напротив. Ще се сблъскаш с последиците от недъгавата му личност по друг начин. Той не е идиот само когато е стопанин. За да нямаш проблем трябва да нямаш олигофрен, не куче.

Изумявам се на мненията, които обвиняват кучетата.  Те  са оръжие и не по самото си естество, а са превърнати в такова поради човешката небрежност и неадекватност.
Да не говорим,че може и да са използвани и в боеве, което значи, че са умишлено назлобявани.

Мен също са ме гонили кучета и съм заобикаляла 3 блока като дете, заради глутница, но това не е възпитало в мен субективизъм.

По казуса : Тъжно за жертвата.
 Кучетата трябва да бъдат прегледани от специалист, за да се установи поради какво са в това положение. За всяко бесовито,неконтролируемо животно - евтаназия .
Стопанинът - да му се натроши канчето и да бъде третиран от закона като убиец.

Хубаво мнение. За себе си например мога да кажа, че смятам кучетата единствено за тъпи, не особено чисти и не особено умни животни. Те са просто животни. Животните нямат висш разум като хората. Те имат само инстинкти. Не могат да носят никаква вина. Важното обаче е, че са непредвидими и опасни животни. За това подкрепям вашето мнение напълно. Евтаназия за кучетата и затвор и глоби за собствениците.

# 40
Кучетата са хищници,произлизат от вълците,опасни са.Какво толкова сложно има?!
Хората произлизат от маймуните и т.н. ..

Не са опасни. Направени са да са опасни.
Познавам Питбули като котки. И животни, които са спасявани от експлоатация за боеве и с помощта на грижа и постоянство са били променяни за добро. Настръхващо е да ставаш свидетел как един човек поради лошотията си може да превърне едно създание в изрод, а как друг човек поради силата,смелостта и любовта си да му погне да се изцели. Не само раните, а душата му.

# 41
ТИ познаваш питбули котки и спрямо ТЕБ са котки,аз ако мина да ги погаля ще ми гарантираш ли котешкото им отношение?!

# 42

Познавам Питбули като котки. И животни, които са спасявани от експлоатация за боеве и с помощта на грижа и постоянство са били променяни за добро. Настръхващо е да ставаш свидетел как един човек поради лошотията си може да превърне едно създание в изрод, а как друг човек поради силата,смелостта и любовта си да му погне да се изцели. Не само раните, а душата му.

Заради такива защитнички като тебе ще има убити хора от питбули , добермани, ротвайлери ...
Такива песове нямат място сред хората . Не можеш и да разчиташ на съзнанието на всички стопани .
Трябва пълна забрана на опасните породи . Има си експерти които са преценили кои са тези породи ...да се махат незабавно

# 43
ТИ познаваш питбули котки и спрямо ТЕБ са котки,аз ако мина да ги погаля ще ми гарантираш ли котешкото им отношение?!
Да. Мога да гарантирам,че няма да те наранят по никакъв начин, дори би им било кеф да ги погалиш.

Тук вече не мога да се съглася. Хищниците винаги ще си останат непредвидими и опасни животни, независимо от всичко. Потърсете в интернет случаи на изядени от лъвове или тигри циркови артисти. И тук говорим за години професионално дресиране, а не за индивиди с две мозъчни клетки, като тези по градинките в София.
Запозната ли сте с отглеждането на животни и тяхната дресировка в цирковете ?  Може би не щом давате това за пример. Но разбирам мнението Ви. Аз лично съм на мнение,че и човек и животно в определена ситуация може да стане  непредвидим. Просто не съм съгласна с  куче = хищник= опасен = няма място сред хора
Това мислене освен посредствено е и доказано неправилно.
... За себе си например мога да кажа, че смятам кучетата единствено за тъпи, не особено чисти и не особено умни животни. ...
Така е, всеки говори от камбанарията на собствения си опит, манталитет и живот.

Скрит текст:

Заради такива защитнички като тебе ще има убити хора от питбули , добермани, ротвайлери ...
Такива песове нямат място сред хората . Не можеш и да разчиташ на съзнанието на всички стопани .
Трябва пълна забрана на опасните породи . Има си експерти които са преценили кои са тези породи ...да се махат незабавно
Какви защитнички ? Какво защитавам аз ? Кучетата убийци ?  За кучета ли ще си говорим или за опасните породи ?  Щото аз говоря за кучета и стопани и за влиянието на човека върху кучетата.
А ако ме питаш за  позицията ми спрямо опасните породи конкретно  - смятам,че трябва да бъде както е в чужбина- ясен мониторинг на развъдчици, развъдна дейност и контрол на хората,които ги притежават. Има си тестове, курсове. Превенция. Щото както има такива,които мразят конкретни породи кучета, така има и такива които ги обичат. Не съм човек който ще даде наклон на някого, но бих държала нещата да се правят както трябва .

# 44
  • при късмета
Няма нищо чудно в това, че и на самите животни трябва да се търси сметка и да се вземат нужните мерки. Кучетата на се отглеждани за боеве, а за развъждане, т.е. никой не ги е озлобявал нарочно. Да, безотговорно са отглеждани, но няма и намек за обучаване да убиват, независимо друго куче или човек. Значи си е до самите кучета. Дори да не са били гладни са нападнали, защото едно е тръгнало и другите след него. по същата причина нападат и глутниците, независимо дали се състоят от малки или големи кучета. Много от "професорите" по подобни теми или не са запознати с нещо толкова характерно за кучетата или им е удобно да се избягва като аргумент, защото нали, са много възвишени и са над доста неща.
В никакъв случай не омаловажавам вината на собственика, но тук, както и в други сличаи в които все има опити за защита на куче убило човек, самите кучета са по-виновните. никой не ги е насъскал, никой не ги е обучавал и пак са убили.
Аз пък не знам как дори при такива случаи има рефрена "не са виновни кучетата". Наистина не мога да си обясня

Общи условия

Активация на акаунт