Бременна непълнолетна

• 16 922
  • 232
  •   1
Отговори
# 150
Ами, аз съм извън България и имам много познати, които родиха на 16-17 години. Трудно е да станеш родител толкова малка, но пък си има плюс, защото като си на 40- детето ти ще е на 23 Simple Smile и ти все още ще имаш енергия за всичко. Дали ще си жвееш на 21 или на 45- това си зависи от тебе Simple Smile Обаче, на твоя мъж не му разчитай много, защото имате много години пред вас и много още ще се променяте, а едно дете ще ви промени и то, така че не се знае дали ти след десет години ще имаш същото мнение за бащата на своето дете. Имай това в предвид само- успех.

# 151
Че каква е гаранцията ,че на 40г  няма да ми се наложи да гледам внуче вместо да си живея живота ?
И да стана на 40г,50г,60г пак ще мисля детето си и сигурно пак ще слагам моите неща на заден план,когато има нужда от помощ.
Дай Боже всеки оправни и самостоятелни деца.
Но реалния живот сочи друго.

# 152
Да си родител е трудно, независимо дали си на 17 или 37 г. Това за плюса, че на 40 ще имаш голямо дете не виждам с какво е толкова плюс и каква облага носи? Трудността от това да родиш толкова млад идва от това, че си зависим от семейство и роднини, инак трудността става прекалено голяма, имайки предвид, че на тази възраст нямаш нито образование, нито работа. Трудност номер две е получаването на подходящо образование, успоредно с отглеждането на дете. Стана ясно, че живота няма как да свършва с появата на детето, а да се избегне максималната трудност да преживееш на един път това, за което си има определено време. Иначе адмирации за онези, които са успели да се справят с тези трудности. Не малко такива майчета се включиха!  bouquet Иначе и в предни постове съм писала: Щом е станало и крайна необходимост не го налага,  аборта не е опция и винаги съм била против абортите!

# 153
Че каква е гаранцията ,че на 40г  няма да ми се наложи да гледам внуче вместо да си живея живота ?
И да стана на 40г,50г,60г пак ще мисля детето си и сигурно пак ще слагам моите неща на заден план,когато има нужда от помощ.
Дай Боже всеки оправни и самостоятелни деца.
Но реалния живот сочи друго.
А, много точно! Аз съм на 44. Голямото ми дете е на 22, а малкото- на 9. Големият, въпреки че живее отделно и едновременно студентства и работи, пак го мисля, пак слагам моите неща на заден план, когато има нужда от помощ. И така ще бъде докато съм жива. И на 101 години да е, на мен пак ми е дете. Това не значи, че го дундуркам, а че няма как да спра да харча емоционален ресурс за децата си.

# 154
Е, това се подразбира, моята майка е на 62 и все още слага и големия ми брат и мен на първо място. Но мисълта ми е, че поне хората, които са около мен и родиха малки- на по 16 или 17 години се оправят. Разбира се някои от тях имат роднина да помага, други нямат. Даже едно момиче познавам самотна майка, роди на 16, раздели се с нейняT хубосник след 1 година ( а бяха заедно години  и той беше на 23 или 24). Сега си гледа детето сама- никой не и помага и работи като стилистка в един салон за красота. Не е лесно определено, но не е невъзможно. Също познавам хора на по 46 години с внуци и по тях съдя, че не е лошо на 46 да имаш голямо дете Simple Smile А от моето семейство братовчедка ми роди на 20- което едно време си беше доста млада. Разведе се с мъжа си - щото не беше правилния човек. Сега има голямо дете и все още е достатачно млада ако иска да ходи на дискотеки или пък да ражда втори път Simple SmileТака че ако на това момиче му се иска - нека си запази детето и да не прави аборт, но да е наясно, че на никого не може да разчита първо- освен на себе си Simple Smile

# 155
  • София - Рим и обратно
Това за плюса, че на 40 ще имаш голямо дете не виждам с какво е толкова плюс и каква облага носи?
Например, да обърнеш внимание на работата си, на хобитата си, да ходиш спокойно на театър и концерт?
Всеки тук обяснява как първо трябвало да се изгради кариера, а после да се мисли за деца, а пък аз мисля, че обратното е доста по-рентабилно и функционално. На 40 да бъркаш пюрета е досадно. В тази възраст вече имаш акъл и ресурс да правиш по-смислени неща, включително и да отидеш с порасналото си дете на театър или екскурзия, а не тепърва да го кърмиш.
Пак да напомня, че нямам предвид жените с репродуктивни проблеми и последвало късно майчинство.

# 156
Вече почти на 40 с две пораснали почти деца ми е добре,имам доста повече време за себе си.Макар,че ако сега забременея няма да го махна,ще се радвам на още едно детенце.

# 157
Освен това на 40 да кажем, че вече си развила вкус за хубав дом...някак е гот децата да са излезли от фазата, когато размазват бисквитки навсякъде.

А и децата могат да помагат и да пренасят тежки неща.

# 158
  • София - Рим и обратно
Вече почти на 40 с две пораснали почти деца ми е добре,имам доста повече време за себе си.Макар,че ако сега забременея няма да го махна,ще се радвам на още едно детенце.
То и аз няма да го махна, но усещам как търпението, лежерното възприемане на типично бебешките изпълнения (размазани бисквитки и врещене за глупости) и толеранса към недоспиването ще ми се удадат 20 пъти по-трудно. Ще бъркам пюрета и ще сменям памперси, докато приятелките ми обикалят планини и езера, ходят на интересни места и си работят спокойно и без притеснения дали днес в яслата детето не е повърнало или разкашляло, щото сутринта е имало малко температура (това като контрапункт на обясненията как останалите 17 годишни щели да се разцепват от дискотеки и различни мъже - голям праз/.

# 159
Ако родя на 40, ще си наема тийн на 17 да го гледа:)

# 160
Когато стана на 40, синът ми ще е на 14. Пак няма да маже навсякъде, нито ще бъркам пюрета. Това са крайностите, като вариант!  Peace

# 161
Много ме разсмивате Grinning
Уж детето не пречи на социалния живот, на концертите, театрите, оперите и т.н., а сега изведнъж, понеже темата някак го изисква, почнахте да давате съвети да се ражда по-рано, по възможност около 17-18, за да може на 40 майката да ходи на концерти.
А пък противоречието между горното и масовото мнение, че един 16-17годишен не е дорасъл да води сексуален живот, въобще не е за коментиране.
Наистина не мога да ви хвана посоката на мисълта.

# 162
ilceto, разбира се, че няма да ти е лесно, ще търпиш лишения, ще имаш безсънни нощи, но всичко ще си заслужава. Най-важното, от което има нужда едно дете е любов и грижовни родители.

Желая ви много сили и щастие!

# 163
На 40 имаш по-развит вкус за концерти, вино, ресторанти, а и по-високи доходи:)

# 164
Аз съм аха почити на 40г и ми се иска да бях родила на 15,че сега да мога да ходя,да ходя  smile3508
Като бях на 18 (и на 20 и на 25 ...) абсурд да родя и да зарежа 3 дневни купони,ходене по почивки тип „ставаме и тръгваме”,будя се в Шумен и заспивам в Пловдив...Не ,че има полза,ама ми харесваше.
Няма угодия май.
Като се замисля поне за себе си ,ако на 40г съм с голямо дете едва ли ще мога пак да живея така ,както на 25.Много неща ме спират.Не само детето.А аз искам да мога да „живея” както тогава,но ми е ясно ,че няма да се случи.
Но пък ако бях родила на 17 никога нямаше да усетя и да разбера какво е купон,почивка без дете (дали ще ме чака или ще е с мен) и нямаше да има какво да сравнявам.
Има хора със скучен младежки живот и семейния живот и уют е начин да са полезни ,пълноценни от рано.И се справят.

Общи условия

Активация на акаунт