Искам да кажа ... (57)

• 36 267
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Софи, много красива есен имате северните хора! при нас е като при Десс 30+ градуса.
За застраховки не ми се говори, нищо не се покрива на 100%, а за зъби пък оут оф покет са извънземни суми. Само за рут канал моята порция е $800, дедактибъла расте всяка година, а застраховката ми се води добра. Но пък без застраховка си е направо страшно.

# 241
Добро утро!
Въртележка ми е от понеделник, само успявах да ви прочета.
Снощи ходих на оперета - Царицата на чардаша. Изключително много се забавлявах, обаче умрях от студ. Бива ли да не затоплят залата, вцепих се, а тези актьори по голи кълки не знам как изкараха...
Направих си изследванията, има някой отклонения, които очаквах. Ще видим какво ще каже док в понеделник.

Софи, много красива есен при вас! Тук е мрачно от дни и много студено. Няма златна есен, а калотия и мъгла.

# 242
  • sofia
Добро утро, мили дами!
Софи, при нас още не се е "нашарил" баира над наше село, но скоро ще. Много обичам цветовете на есента. Гората около вас е страхотна!

Явно зъболекарските услуги навсякъде са скъпи. Няма да забравя една реплика от филм, в който на едни им се закучи обира на банката и единия се вайкаше, че кинтите му трябвали, за да плати някакви брекети на детето - 10 хил. долара. А другия (който мъчеше електрониката на сейфа) стигна до извода, че е трябвало да станат зъболекари  Laughing

Да си кажа, че от днес съм с нов шеф.

# 243
  • София
Софи, страхотни цветове  bouquet

Деска  Hug как е бебето?

Веси, успех с новия шеф  Laughing

# 244
  • sofia
Бърди, благодаря.
Хем ми е развълнувано, хем не смея да се зарадвам, щото нали знаете приказката за малкото прасе....

# 245
  • дядовата ръкавичка
Аз пък да попитам чужбинските мами, с "пръстов идентификатор" ли се ползват здравните услуги при вас? Щото според бг министър, тази практика съществувала в много държави.
http://dnes.dir.bg/news/vanyo-sharkov-lichni-lekari-izbori2013-p … or-20278088?nt=10  

# 246
Софи, прекрасен двор. Огромен, само за дивеене на деца.
Desss , хубаво поздравче.
Веси, да се разбирате.

# 247
  • София
Софи, наистина прекрасен двор!
Ама аз като виден мързел веднага се сетих за листата.... как се чисти при толкоз дървета doh doh doh
Аз имам само един орех (ама над 100 годишен) и една дюля, и отсега ми се реве! Сигурно над 20 чувала събираме всяка година, пък мъжът ми - мързел също Tired, големи скандали се вихрят по двора наесен Mr. Green
Има ли работа да се върши, ставаме много агресивни и двамата Joy

Веси, да ти е честит!

# 248
Аз пък да попитам чужбинските мами, с "пръстов идентификатор" ли се ползват здравните услуги при вас? Щото според бг министър, тази практика съществувала в много държави.
http://dnes.dir.bg/news/vanyo-sharkov-lichni-lekari-izbori2013-p … or-20278088?nt=10  

При нас няма такова нещо.

# 249
 Добър ден!
  На село имаме 3 дка двор част от него или голяма част е овощна градина - та там листа не чистим - падат си в тревата и си правят естествен компост . Около къщата ММ максимално ги е махнал - въпреки моите протести. Обичам -обожавам дървета и сянка . Ако имах възможност двора щеше да е гора и къщата скрита между дърветата -ама на времето по план е трябвало сградата да е точно до улицата - а улицата е главна и минават много коли и камиони / нищо че е село - по шумно е от всяко място което съм живяла в град /
  Листосъбирач http://www.onlinemashini.bg/cat/108/gradinska-tehnika/187/listosabira4i
  Имахме и страхотен орех на село с големи ядки и тънка черупка с ръка можех да отворя и да извадя ядката - изсъхна обаче и то благодарение на мъжа ми беше го натрупал с някакъв дървен материал .
Сега уж расте друг като него от издънка.
  Имам малко снимки от село и мога да покажа  Laughing
Скрит текст:

# 250

При нас няма такова нещо.

И при нас няма.

А относно зъболекарските услуги и тук е доста скъпо. Осигоровката ни покрива зъболекаря в болницата, но той не става за нищо. Затова ако се налага ходиме на частен зъболекар. Последно си правих една пломба която ми излезе 300€ и от тогава съм казала, че ако не ми е спешно тук повече зъби не правя. Това лято си бяхме с децата в Сърбия и направихме по някой и друг зъб там.

# 251
Софи много красиво есено е при теб  Heart Eyes
Жармен страхотна снимка  Hug

# 252
Скрит текст:

# 253
Леле, красота. Супер ти е селото, много зелено и  приятно кътче. Peace

# 254
Само дето къщата е директно до главен път и се тресе от камиони .
  Двора е огромен , но на баир и труден за обработване и нормално бране на плодове. Отделно почвата е бедна и не всичко се получава добре.
 Това е родното село на ММ  и къщата си е наша /негова.
Моето сърце си оставя в моя роден край или двете ми родни кътчета в Плевенско и Ловешко. Нищо ,че тук имам повече години живот - вече около 20 .
  В България съм си ,но носталгията ми по родното място е в пълна сила винаги при мен.

Общи условия

Активация на акаунт