Искам да кажа ... (57)

• 36 253
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Ха, Лиляна, и аз утре ще готвя прясно зеле. Много го обичам.

# 106
  • Пазете Гор
Прясното зеле го готвя постно, и почти не поемам този риск с кисело.

Добавям пасирани домати (с малко захар) и обилно червен пипер.

# 107
Аз до сега готви - кюфтета с бял сос за нас и една експресна баница. В 5 часа колегите идват с един пакет сирене при мен и "Молим те мило другарче!" и поглед:
Скрит текст:
... как да откажеш? Пека баница сега  Crazy Запазихме и места за волейболния мач в сряда, дано нашите момчета продължат!

# 108
  • Ямбол
Зелето и аз го харесвам постно и с домати, точно като Куркума, но без захар. Често обаче му слагам кайма. Мама я правеше на кюфтета и ставаше вкусно, а аз дори не си играя да правя кюфтета, пускам я и тя се разнася и смесва със зелето. Също става вкусно.

# 109
  • Варна
Прочетох за Павчо, е чудеса от слава се направиха,
близки и познати... и нищо. Рева като магарица от
безсилие и ...Как, и с какви сили ще гледаш душичката
да гасне пред очите ти. Много, много ми е мъчно...

# 110
Добър вечер, можете ли да ми препоръчате хубава сушилня? Крайно съм не ориентирана, но ми казаха, че за астамтици е много вредно да се сушат дрехи вътре, а аз зимата точно така парвя от години.
Вън мирише на пушек, а и мразя да излизам да простирам на студа, затова реших да купим.
Но искам да е хубава, да не съсъипя дрехите. Има ли някоя марка, която си е специализирана за такива уреди?

Жаки е добре, ако и утре е така може и да тръгнем в сряда. За всеки случай събрах багажа и майка ще дойде, ако се влоши малката няма да пътуваме и ще се видим с нея.
Едното ми момиче на рецепция си счупило ръката снощи, докато чистело. Извод- домакинската работа е опасна за здравето:) За щастие е леко и няма да се налага операция. Дано само са видяли правилно и няма трайни последствия.
Днес е скапан ден общо взето, добре че свърши.
Първия скандал със свекървата е на лице, но аз не съм участвала, със сина и са се карали. Борба за надмощие някаква, та иска да командва, той и бие отбой. Да се оправят, само да не ме замесват.

Евил, съжалявам много, не знам кое е момчето, но ми стана тъжно, като те прочетох Sad

# 111
Жаки, аз знам, че Миеле са най-добрите сушилни.
Ние сме с Беко и съм много доволна.

# 112
  • Пловдив
Идвам. Цял ден чистя и подреждам. Напълно готова съм за зимата. Най-накрая.

А на въпроса защо къпя котарака - ми защото е мръсен. Той живее с три деца и му се случват всякакви работи. Конкретно този път смърдеше.

# 113
Жаки, то с уредите си е на късмет, едни ще кажат едно, други ще го отрекат... Моята сушилня е отделна, Аристон. Супер доволна съм, за 8 кг е. Пускам всички дрехи, въпреки че пише да не се пускат и то на памук-интензивно, другите програми почти не съм ползвала, май сам в началото докато я разуча  Wink Имам само 2 неща свити за 4 години. Зимата я използвам активно, лятото почива.

# 114
Нашата е Whirlpool, съсипала съм си дрехи с нея, защото не чета етикетите, а освен че не ги чета и избирам програма като за чаршафи и хавлии, така че не мога да обвиня уреда, а по-скоро мене си. Пуловери обаче не мога да суша в нея. Досега нямам успехи с пуловерите  Mr. Green Голяма е за 7 кг е. Доволна съм от нея. Иначе и аз съм чула че Миеле са най-добрите Peace
Права е Мър, най-добре е уредите да са отделно, колкото познати имам с комбинирана пералня/сушилня все не са доволни и не ползват функцията сушилня.

На кисело зеле слагам ако имам суха червена чушка много добре понася, на нас ни харесва. Обикновено го готвя в глинен гювеч, лекичко да се тищи 2-3 часа Simple Smile

# 115
  • Пазете Гор
Аз съм не за електрическа сушилня, а за един навес на тясно място, турен така, че винаги да става течение под него. Тъй ще се избегне миризмата на мъгла и пушек. Около всяка къща има такова място, а с навеси рани или късно къщата неминуемо се обзавежда, та не е излишно да си е обмислен като място за мокрото пране. Щото после се почват едни импровизации...

Инак  само да уточня, че оригиналното име на уреди Миеле, както са известни у нас, звучи на немски горе-долу Мийле, с ударение на първата сричка. Много са качествени.

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 23:33 от Куркума

# 116
Аз съм не за електрическа сушилня,
защо?

# 117
Конденз? Влага? Скъп ток

# 118
  • Пазете Гор
Място. Разправия.

Няма никакъв начин в една сушилня да се сушат работния ми гащиризон и детска пижамка, примерно. Две зареждания, чакане, дебнене... А на един тел може.

# 119
  • Euskal Herria
Това става, ама ако живееш в самостоятелна (еднофамилна) къща. В блок няма как да направиш навес.
Тук по интересен начин са си решили проблема за сушенето - използват ежедневния вятър. Е, и сушилни си имат хората, но не всички.

Общи условия

Активация на акаунт