Искам да кажа ... (57)

• 36 252
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
ОИ  си го вземаме за  само удобство , за да не се занимаваме с готвене .
Никога не сме ходили на ОИ, но и никога не съм готвила на почивка Stop

# 211
Много ме замислихте с тоя ОИ. Но няма и как да помъкнеш храна за десет дни.

# 212
  • Варна
Ей, вярно съм забравила "що е то балет", на живо, ако ще и да
ме сметнете за  простакеса, ще си кажа. Ами трудно ми е да не се
нахиля, като питка, виждайки балетистите в чорапогащи/майо
и описан пакет, подскачащи грациозно насам- натам из сцената.
Изненадах се от щерката, че успя да го изгледа без да й доскучее.

Обичам  почивките ОИ, без да ми е задължително по час да се
прибирам да се натъпча само защото сме ОИ . И колко ще ядеш
2-3, 5 дена е то писва, пък и има толкова други интересни неща...

# 213
  • София
Откъм изхранване, най-удачна доскоро ми се виждаше опцията закуска и обяд, защото с малката се прибирахме от плажа, за да спим и обикновено беше много кисела по обяд, за да чака да режем салати и дини. А вечер - изследване на местните кръчми, еххх, кеф ...

Нахраних домочадието с чуден паниран карфиол и зелева салата. Зелето е много вкусно вече, доскоро ми идваше доста пластмасово. И печена тиква, това е моята есенна любов!

# 214
Днес варих царевица, която свързвам с плажа....
Утре ще купя тиква Heart Eyes

# 215
Страшно много работа имам, изобщо не стигам до форума понякога, а да пиша пък съвсем не ми се иска.
Хвърлих едно око само....

За ОИ говорите, с децата основно така почиваме. Абсурд да седна по ресторанти с тях, да чакаме за поръчка и т.н., докато дойде са побеснели и озверели от глад, после се оказва че нещото не искат да го ядат и т.н. и т.н.
Инцидентно разбира се сме сядали и сядаме...но гледам да го избягвам, когато сме на почивка.

Страхотен студ при нас, още седмица ако задържи така...и си обувам ботушите вече.

# 216
http://prikachi.com/images.php?images/951/8404951s.jpg

Вижда ли се снимката?

Малко есен от мен.

# 217
  • София
ОИ  си го вземаме за  само удобство , за да не се занимаваме с готвене .
И аз също. Не асоциирам почивката с готвене. Но пък ние обичаме да обикаляме и където ни хареса нещо, когато огладнеем, просто сядаме и се храним.
Еха, Софи, чиста есен!

# 218
  • Телиш/Плевен
Вижда се, Софи. Heart Eyes Есента е прекрасен сезон, а на мен ми е любимият. Heart Eyes

# 219
ОИ  си го вземаме за  само удобство , за да не се занимаваме с готвене .

Е, как ще готвиш на почивка Shocked То това е по подразбиране!!! Аз от това бягам Wink и от чистене също! Само това лято "готвихме" скара в Гърция. Бяхме с родителите и запазихме много късно (през август, 2 дни преди да тръгнем) защото си имахме много работа за отмятане в БГ и не се знаеше кога ще смогнем, та "хотела" беше без ресторант и няколко пъти си правихме скара......
Сега се сетих да ви питам, съфорумките в чужбина пишещи тук, ходите ли на зъболекар като сте в БГ? Наскоро прочетох, че успелите емигранти не си правели зъбите в БГ newsm78 Може и така да е... Днес гледах из нета уикенд-пакети в Гданск. Та там се попълваше от какво се интересуваш и агенцията ще ти го осигури... Едно от предложенията беше ЗЪБОЛЕКАР! Влязох в 1-2 форума и  Shocked Ми то си било масова практика в скандинавия да си ходят до Полша, Литва и др държави на зъболечение.

# 220
ОИ  си го вземаме за  само удобство , за да не се занимаваме с готвене .
И аз също. Не асоциирам почивката с готвене. Но пък ние обичаме да обикаляме и където ни хареса нещо, когато огладнеем, просто сядаме и се храним.
Еха, Софи, чиста есен!

Обичам да готвя. Мж също. Като сме на работа, няма време. Като сме почивка, цялото време е наше, особено да си правим вкусотии. Резервирам само с напълно оборудвана кухня. Сирене и домати ям, печени филийки с масло и шарена сол ям, но рециклиран ОИ, не. Даже и пържолки, току що цвърнати ям.

# 221
  • Tам през Атлантическия океан

Сега се сетих да ви питам, съфорумките в чужбина пишещи тук, ходите ли на зъболекар като сте в БГ? Наскоро прочетох, че успелите емигранти не си правели зъбите в БГ newsm78 Може и така да е... Днес гледах из нета уикенд-пакети в Гданск. Та там се попълваше от какво се интересуваш и агенцията ще ти го осигури... Едно от предложенията беше ЗЪБОЛЕКАР! Влязох в 1-2 форума и  Shocked Ми то си било масова практика в скандинавия да си ходят до Полша, Литва и др държави на зъболечение.

Да ходя  Grinning
но ако се развали зъб тук , тук ходя не чакам   Wink

Ходенето в Бг задълже си посещавам и зъбаря  Peace Коронки , пломби , снимки , цялата ми история е при него  Laughing
Специализирал е даже лицевочелюстна хирургия и ако реша да си слагам хилоронова киселина ще е при него.Тук за същата продцедура взимат мн. повече  Grinning

И тук е като в БГ има добри и кофти зъболекари , просто трябва да попаднеш на твоя и да си доволен от работата му   Peace

# 222
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Всичките ми близки и познати, живеещи в чужбина, си правят тук зъбите. А също и по-специфични и сложни изследвания, някои операции. Смяна на тазобедрена става тук е 5000 лв, а в САЩ била 20 000 долара, та една приятелка това лято я прави тук тази операция.  Приятелките ми във Франция пък твърдят, че нашите уролози са по-добри от тамошните и задължително ходят тук на преглед през лятото.

# 223
Тук зъболечението е адски, ама адски скъпо. За местните също е много скъпо. И затова ходят на такива уикенди. Ама в БГ те смятат за последния чистач в чужбина ако ползваш такива услуги в БГ...  Та по този повод питам Whistling Даже и в Тайланд си правят зъбите. Така и така 2 седмици са там зимата, защо пък да не се възползват. Един колега даже ми обясни, че моста, който трябва да си направи (ходи си без преден зъб много време) ще е в Тайланд защото, цената тук му е цялата почивка  там + зъболекарските разходи...

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 23:30 от Kristin-Lavransdater

# 224
Aз не бих ходила, защото имам зъболекар тук, имам и застраховка, която ми покрива 100% от лечението. Само някои услуги се покриват по-малко, като например имплант, но пак тук бих го направила, защото ми е по-удобно. За Европа, или за хора без застраховка може би е по-изгодно. пред мен не е стояло изобщо като избор.

Общи условия

Активация на акаунт