Искам да кажа ... (57)

• 36 290
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Ние имаме нужда от нов хладилник. Сегашният ни е с фризер отдолу, сега искам голям хладилник с почти никакъв фризер. В крайна сметка във фризера  имам 2 пакета грах, които съм купувала да готвя и след това не са искали да им го готвя, не знам защо грах се яде с повишено мнение и 3 форми с лед. Не ми трябва такъв тип хладилник и да ми седи празен, а да не мога да намеря място за продуктите в хладилника.

Скрит текст:
В последно време докато пътувам към работа, към вкъщи и ми прави ми впечатление, че пешеходците нямат никаква култура на движение на пътя. Изскачат на пешеходната пътека, застават на нея и стоят, от там изведнъж потеглят с притичване. Гледам ги, някой от тях дори не се оглеждат като тръгват да пресичат, скачат директно на платното без да се огледат. Та това си мисля, хората са започнали да се държат неадекватно на пътя, не мислят за собствената си безопасност, пресичат дори на червено, ако шофьор мине на червено бива санкциониран обаче...
Защо не се търси сметка и на пешеходците, да носят някаква отговорност и те. Не може на светофара да пресичат с най-бавната си крачка и да си ровят в телефона, четат си съобщения, реално дават ли си сметка, че светофара свети за всички, не само за тях, ровенето в телефона между другото е валидно и за пешеходните пътеки.
Наблюденията ми са, че хората търпеливо спират на пешеходни пътеки, рядко някой не спира, хората се промениха по отношение на шофиране в градската среда, пешеходците също.
Много се отнесох, извинявам се за което  Hug

И при Софи красота и при Жармен, само да питам Жармен това кантари ли са - белия със сигурност, но там където са 2-те саксии пак ми прилича на кантар? Интересна аранжировка  Simple Smile

Софи, прав е човека, не е мързелив  Simple Smile

# 271
  • София
Аз не изпитвам никаква носталгия по родното място и къща. Преди да починат баба ми и дядо ми, зверски ме теглеше натам. Сега осъзнах, че реално хората са правели мястото. Къщата е къща, дворът е двор... Но няма ли ги обичаните хора, няма нищо. Поне аз така ги чувствам нещата. Иначе прекрасните спомени винаги ще си ги имам, нищо не е в състояние да ги заличи.

# 272
  • дядовата ръкавичка
Аз, като начинаещ градинар непрекъснато питам гугъл. Оказа се, че листата трябва да се почистват  Crossing Arms, ако искам да има трева
http://recepty.bg/rec_za_3-915-Listopadat--esenna-vaprositelna-

# 273
  • Euskal Herria
И аз да кажа за пръстовия отпечатък и здравните услуги. При нас има здравни карти (по подобие на банковите карти). В здравните заведения и в аптеките с тях се извършва всичко. Ако отидеш на лекар, чрез тази карта има достъп до здравното ти досие и вижда всичко, което някъде и някога ти е правено - прегледи, изследвания, операции. Имат единна система и не е нужно да носиш всичките си документи.
В аптеката с картата влизат и виждат какви лекарства са ти изписани. Рецептата важи за 1 година и не е нужно да ходиш за нова, освен ако няма промяна в терапията или се налага нещо ново. Щом лекарствата са изписани от джипито, купуват се с 50% намаление, независимо дали са за хронични заболявания или някакви аналгетици, пробиотици и пр.  А за пенсионери съм виждала, че имат и безплатни.

Все се чудех за тоя пръстов отпечатък - ами ако болният е неподвижен, как ще си купи лекарствата примерно? Аз взимам лекарствата на мъжа ми с неговата карта и досега съм нямала проблеми.

# 274
Все се чудех за тоя пръстов отпечатък - ами ако болният е неподвижен, как ще си купи лекарствата примерно? Аз взимам лекарствата на мъжа ми с неговата карта и досега съм нямала проблеми.
А да не говорим, че за нещо се ходи по няколко пъти. Миналата година на майка ми й правиха операция, аз ходих за всевъзможни документи след това още 2-3 пъти. Какво означава това, че лично болния ще трябва да ходи за всичко за да си слага пръста ли? Даже и за административни неща? Струва ми се, че ще стане доста по-трудно от гледна точка на организация и работа.

# 275
  • дядовата ръкавичка
За мен това с пръстовия отпечатък е едно пълно безумие, само за да може  някоя фирма със силно лоби да вземе едни пари  ....  А и, знам ли, доскоро пръстови отпечатъци се снемаха само на престъпници, малко на "1984" ми намирисва  ...
Както и да е, любопитно ми беше дали наистина съществува в белите държави.

# 276
За мен това с пръстовия отпечатък е едно пълно безумие, само за да може  някоя фирма със силно лоби да вземе едни пари  ....  А и, знам ли, доскоро пръстови отпечатъци се снемаха само на престъпници, малко на "1984" ми намирисва  ...
Както и да е, любопитно ми беше дали наистина съществува в белите държави.
Добре, че не им е хрумнало чипове да слагат още на малките бебета Mr. Green

# 277
  • Euskal Herria
Е, то пръстовите отпечатъци отдавна ги въведоха - нали за да извадиш паспорт, първо си слагаш палеца/показалеца в устройството, пък после останалите документи  Grinning

# 278
Сега нали чекират личната карта при постъпване в болница? Защо се налага пръстов отпечатък Wink
Няма да се спре с източването на ЗК нито е чекиране, нито с пръстови отпечатъци...

# 279
  • Ямбол
Детето ми се оплака, че госпожата ѝ по английски не била доволна от нея. Отиде та се не видя и сега ще си втълпи, че не се справя добре по английски. А с толкова желание потърсихме информацията, която ѝ трябваше за домашната по английски и накрая оная патка, без извинение, да ѝ каже, че не е доволна, понеже Москва се изговаряло "Москю", а не "москоу", както аз предполагах" и още други грешки в произношение, което детето е нормално да не знае, понеже госпожата не го е преподала. Овца загубена. Едва се сдържах пред дъщеря ми да не ѝ кажа какво мисля за госпожата ѝ. Как ще я изтраем още една година, не знам. Обмислям преместване, ако още веднъж се изцепи по този начин, нищо, че е дъщерята на директора.

# 280
  • дядовата ръкавичка
Е, то пръстовите отпечатъци отдавна ги въведоха - нали за да извадиш паспорт, първо си слагаш палеца/показалеца в устройството, пък после останалите документи  Grinning.  

Абе, и аз така си мислех, но един колега ме убеди, че не са ни снемали отпечатък.
И все пак не мога да повярвам в необходимостта от прилагането на този "идентификатор".

# 281
Сега се сетих, че като си сменяхме паспортите слагахме пръста Simple Smile

# 282
  • София
От кога Москва е "Москю"?
Аз съм го учила като "Москоу".

# 283
  • София
Никога Москва не е Москю, ако наистина ги учат на такъв 'английски', по-добре да си го спестяват тоя час.

# 284
  • София
Аз се притесних дали няма ново произношение, че даже и проверих.  Mr. Green
Слава богу, Москоу си е още Москоу.
Учителката да се гръмне. Представям си като цяло какво произношение вади, щом не знае нещо толкова елементарно.

Общи условия

Активация на акаунт