Искам да кажа ... (57)

  • 36 358
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
  • Мнения: 26 980
Каква е специалната заливка за мусака? Винаги съм готова да науча нещо ново в кухнята.

# 571
  • София
  • Мнения: 10 825
Нищо специално няма... просто е с повече яйца и с прясно мляко + 1-2 с.л. брашно, а не с кисело... и като се залива мусаката се прави на 3-4 пъти, т.е. вадиш тавата поливаш няколко лъжици, най вече по крайщата и връщаш във фурната да се "захване", после вадиш пак и отново сипваш няколко лъжици..... на финала сипваш цялата останала смес. Прави се така защото заливката е много по-течна от тази с киселото мляко и ако я изсипеш наведнъж ще потъне надолу в мусаката.

# 572
  • Мнения: 4 785
Аз напоследък правя заливката като на гръцката - класически сос бешамел, понякога слагам настърган кашкавал, става много хубаво, но правя бешамела с литър мляко, да е по-дебела Simple Smile И мусаката задължително редена със запържване на картофите, другата на кубчета не ми харесва.

# 573
  • Мнения: 4 310
Аз напоследък правя заливката като на гръцката - класически сос бешамел, понякога слагам настърган кашкавал, става много хубаво, но правя бешамела с литър мляко, да е по-дебела Simple Smile И мусаката задължително редена със запържване на картофите, другата на кубчета не ми харесва.
кажи след тази мусака колко километра трябва да пробягам, колко лицеви и клекове също. Благодаря Joy

# 574
  • София
  • Мнения: 10 825
Ооо, редената мусака много си я обичам, с картофи, обаче и с патладжан задължително. Само дето ужасните деца не искат да ядат патладжан.... и се почва едно цупене, едно ровене в чинията, едно делене. Когато съм в настроение за готвене на няколко манджи си я правя и нея отделно за мен и мъжът ми.

# 575
  • Мнения: 4 785
Аз напоследък правя заливката като на гръцката - класически сос бешамел, понякога слагам настърган кашкавал, става много хубаво, но правя бешамела с литър мляко, да е по-дебела Simple Smile И мусаката задължително редена със запържване на картофите, другата на кубчета не ми харесва.
кажи след тази мусака колко километра трябва да пробягам, колко лицеви и клекове също. Благодаря Joy
Изобщо не искаш да знаеш, повярвай ми. То затова мусаката е 3-4 пъти годишно  Mr. Green Ама каква мусака - пръстен получих заради нея!
Чакам да ми звъннат кога трябва да изляза, а ме размързя, след малко  мъжът ми тръгва. Но аз ще се прибера преди него и блажено ще си почета книжка, надявам се.

# 576
  • Мнения: 5 940
При мен ще се наложи спешно лечение със затопляне.
По работа  пиша навън от лаптоп и седнах в едно заведение, за да мога да го включа
, че батерията беше на приключване. Една, неприлагали й често алтернативни методи на лечение, ми рече, че й хабя ток и да изляза навън. При положение, че пих билков чай за 3.50 лв. Колко ток мога да изхарча за половин час....?
Ядосах се, дадох й два лева за тока, ама продължих да пиша на студа.

# 577
  • Мнения: 4 785
При мен ще се наложи спешно лечение със затопляне.
По работа  пиша навън от лаптоп и седнах в едно заведение, за да мога да го включа
, че батерията беше на приключване. Една, неприлагали й често алтернативни методи на лечение, ми рече, че й хабя ток и да изляза навън. При положение, че пих билков чай за 3.50 лв. Колко ток мога да изхарча за половин час....?
Ядосах се, дадох й два лева за тока, ама продължих да пиша на студа.

 Shocked Това направо не е истина... поне кажи къде, за да знам да не стъпвам.

# 578
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
За пухкава и плътна заливка на мусака правя следния трик - в сместта от 500 мл (гъсто) кисело мляко, 3 яйца добавям препълнена лъжица брашно и съвсем на върха на лъжицата - сода бикарбонат. Посолявам. Ако млякото е квасено с по-сладките щамове - добавям няколко лимонени капки.

# 579
  • Мнения: 5 940
Мър, в едно заведение срещу НОИ. Не му запомних името, защото просто ми трябваше място да седна.

# 580
  • Мнения: 7 171
Мър, в едно заведение срещу НОИ. Не му запомних името, защото просто ми трябваше място да седна.

Отиди, запиши името на заведението и кажи, че ще я пуснеш в бг-мама. Да види тя като и бойкотират заведението!

Вярно голяма простотия иначе.

# 581
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
И в селските пинизи я пусни.

# 582
  • Мнения: 5 940
Аз в първия момент помислих, че затварят заведението ,защото ме попита колко време ще пиша. Но после ми разясни, че не за това пита. Като минавам друг път, ще видя как се казва.

# 583
  • София
  • Мнения: 23 741
Добре де, бива ли такова нещо.
Прибирам се и с трепет влизам в темата, очаквайки как всяка една от вас се е изказала по отношение на страстния и див секс, а вие говорите за заливки на мусака. Не че е нещо непредвидимо, ноооо... петък вечер е все пак. Crazy
И в този ред на мисли, ще ядем задушен заек.

# 584
  • София
  • Мнения: 5 728
Т.е. приемаш гости, така ли?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт