Есен златокоса, дрипава и боса - Априлски бебета 2015 Тема 4

• 62 568
  • 441
  •   1
Отговори
# 135
Ние  към 8 9 мляко.12 13 зеленчуково или местно пюре. 16 плодово пюре или каша. 18 19 пюре или каша.21 мляко.През нощта 1 2 пъти пак мляко по 150 мл.

# 136
Здравейте мами, скоро не съм писала, ама и вие не сте писали много, сравнително бързо изчетох новата тема.
Ние сме добре, имаме си две зъбчета, захранваме се с апетит от около 10 дена(иначе започнахме преди 30 дена на 6.5 мес. захранването) само на зеленчукови пюрета сме, така мисля да я карам до края на месеца. После смятам да въведа безмлечни безглутенови каши, плодови пюрета, месни пюрета и дотук съм го измислила  Grinning Продължаваме да се кърмим когато искаме по колкото искаме, както и през нощта по един два пъти.
Започваме стабилно да се седим, да пълзи не може, даже и наченки няма  Simple Smile От седмица имаме бънджи и подскачаме там, не знам дали е полезно или не, обаче е доста занимателно с тези играчки на него и аз мога да си отдъхна. Вие с какво занимавате бебоците?

# 137
Занимавам малкия човек като го сложа в кошарата-там да се протяга и пълзи/лежи/обикаля/заиграва с бебешкия телефон или играчки,иначе засега сме на този режим:
   4-5 ч.-около 150 мл АМ
   8ч.-150-200 мл АМ
   12-13ч.-зеленчуково или плодово пюре около 100г,веднага след него давам до около 200 г АМ
   16-17ч.-150-200 мл АМ
   20-21ч.-200 мл АМ

На 7,5 месеца сме,вие кога започнахте захранването и колко време след това изместихте цяло хранене?

# 138
Занимавам малкия човек като го сложа в кошарата-там да се протяга и пълзи/лежи/обикаля/заиграва с бебешкия телефон или играчки,иначе засега сме на този режим:
   4-5 ч.-около 150 мл АМ
   8ч.-150-200 мл АМ
   12-13ч.-зеленчуково или плодово пюре около 100г,веднага след него давам до около 200 г АМ
   16-17ч.-150-200 мл АМ
   20-21ч.-200 мл АМ

На 7,5 месеца сме,вие кога започнахте захранването и колко време след това изместихте цяло хранене?
Аз захраних на 4 меесеца ,сега сме на 6 и половина и сме заместили 2 понякога 3 хранения.

# 139
Предполагам наобед даваш зеленчук с месо или жълтък,а следобед каша?

Аз вече се обърках-някъде дават да не се замества изцяло хранене до годинката,защото дотогава имат нужда основно от мляко...другаде че до годинката трябва да се заместят няколко хранения... Rolling Eyes
какво ви казват вашите педиатри?

# 140
моята ме посъветва да се водя по детето,като му харесва пюрето да си го яде.Все пак си има 4 пъти мляко. И й кашата я правя също с мляко.
И аз също съм чела ,че е добре до годинка основно мляко,но според мен ако е кърма.а Аз нямам кърма.

# 141
  • София
Калоян има едно горе долу заместено хранене, не исках, обаче за да си пие млякото трябваше да го намаля, но пак си пие нормата. И аз на моменти си казвам абе не, няма дааму замествам, друг път се чудя дали не трябва да заместя?

Аз нямам нито проходилка нито бънджи, по цял ден е на земята,много се забвлява. Пълзи и се изправя.

# 142
Шезлонг,стол за хранене и на леглото има проходилка, но нещо не се кефи там.Маце вие пълзите вече, супер ние нямаме наченки и баткото не пълзеше ще го видим Самуил.

# 143
и ние се въргаляме по земята. Нямаме проходилки или бънджи, още съм в процес на чудене, какво точно да му взема  newsm78 Не пълзи, седи си и се мести по дупе, а като се измори се килва назад и си лежи с кръстосани крака Simple Smile Научи се и да се мята напред по корем, за да си достигне някоя по-далечна играчка, но толкова. Тежи ни дупето за лазене, ставане и всякакви по-активни дейности. От няколко дни има стол за хранене, та когато хапва седи там. Пробвам го да го оставям да си играе и в стола, но не се застоява дълго в него.
И още сме беззъби  Thinking

# 144
  • София
Според мен не купувайте нищо. Като са готояи сами ще си проходят.
Вики както ме изненада един ден и си седна, така се и изправи, и пролази.... Сега не мога да я спра. Обикаля цял ден из хола и бърка навсякъде. Сега съм я затворила в кошарта за игра, че не съм изнила пода ище, та мрънкоти, тясно й е....Simple Smile
Аз яече месец я захранвам и тя сама почти си замести обедното хранене. Сутрин хапва различно, до обяд е на кърма и към 13ч хапва пюре. После в 14.30-15 най-късно, зависи дали е заспала, си иска млякото. И до вечерта сме на кърма. Ама вчера следожеда й дадох да си дояде бурканчето и от предиобед до към 18ч не я бях кърмила и щях да се пръсна, буквално.
Искка ми се да заместя това ядене, малко да мога да я оставям за по-дълго на бабите. Но ще видим. Сега съм х вкарала ябълка и другата седмица, живот и здраве, ще я пична с кашите.
Сигурно ще ги въвеждам по-малко сутрин, а после ще ги изместя следобед.
Я, в тази връзка, кажете, направената каша (с вода) как и колко време се съхранява? Питам с цел дали мога да я направя на обяд и да излезем след това й да си я нося готова....

# 145
  • софия
Рози, направената каша се яде веднага, иначе се втечнява. Аз си слагам сухата смес в кутийка и ако излизам я приготвям навън.

# 146
  • София
Точно, така се,  вземи си вода и смес. ( има едни гитини контейнерчета в джъмбо и дм) и купичка и навън ще я разтвориш.

Аз още умувам какво да правя със закуската. Искам да е мляко и единствения начин да е закуска е да е каша с мляко. Обаче тогава остава чуденка за след обедно?

# 147
  • софия
Маце, а плодово пюре с бисквити.

# 148
  • София
Диди това ще му намали млякото, че аз следобедната каша я правя с АМ. Абе да втведа глутена и ще ме просветли нова схема. Мотае ми се нещо супа на обяд и нещо зеленчуково след обяд и после пак мляко ама ще видим. Че нали така са от кухнята?

# 149
  • Бургас
От кухнята са супа,основно,десерт. Аз давах основното на обяд, десерта за следобена и супата за вечеря

Общи условия

Активация на акаунт