Есен златокоса, дрипава и боса - Априлски бебета 2015 Тема 4

• 62 574
  • 441
  •   1
Отговори
# 150
Маце, а плодово пюре с бисквити.

# 151
Маце, а плодово пюре с бисквити.
Правя плодово пюре с бисквитки и 2 мерителни лъжички АМ.

# 152
  • София
От кухнята са супа,основно,десерт. Аз давах основното на обяд, десерта за следобена и супата за вечеря

Ова също е добрa идея.  Wink ще се пробвам

# 153
  • София
Маце,ти от кога мислиш да въведеш закуска,различна от мляко? Твоят младеж е почти колкото моята девойка,а тя утре става на 8 месеца и по схемата за захранване,която следвам от 8 се дава закуска. Но на нас засега млякото ни стига,та и аз съм в чуденка:-?

# 154
  • София
Ами с глутена мисля и закуска да въведа тия дни. Това нещо попара ми се вижда отвратително и не бих му го дала засега.  Та ще видим.

# 155
  • София
Ми попарата според мен е отвратителна, аз ще я пропусна. Мисля сиренето и маслото в овесена каша и кус кус.

# 156
Здравейте и от нас  Hug

Ние вчера бяхме на консултация и при 7 навършени месеца гоним 7.600 кг и 68 см. Силно се надявам Цветето да е от породата, която си хапва, пък не й се лепи, защото добре манджа. Сутрин в 6 и 9 кърмене, на обяд пюре /190 гр. и недоволства като свърши  ooooh!/, следобяд каша с плод, към 18 часа пак цоква, в 20-21 ч. АМ, а през нощта мин 2 пъти, а в по-честите случаи 3 пъти се кърмим.
Нощните кърмения едва ли са толкова от глад, а по-скоро покрай зъбните неволи. Вече има три зъба, а и други са набъбнали  Sad

Вчера ЛЛ настоя да въвеждам по-бързо глутена, че вече се комантирало, че в случай на алергична реакция тя не е така силна, ако въвеждането е преди 7 месец  newsm78 В следващите дни съм решила да въведа глутена като първо в нейната каша добавя малко количество глутенова.

С въвеждането на глутена ще има и повече възможности за разнообразие и тогава ще почнем и закуска в 9 ч. Може и овесени ядки и кус-кус, а на каката съм правила и попара, която много се харесваше. Само сухарите много не струват, все има я палмово масло, я друга гадост. Но мисля, че на Holle бяха ОК.

Хайде, стягайте количките за разходки, че както се очертава днес пак ще се радваме на слънчево време.

П.С. днес в Хипо-ленд има 25% off, а в Комсед в Ринга - 30%, така че, който иска може да се възползва  Wink

# 157
  • Под кленовите дървета
Никога не съм разбирала нуждата от попара, честно!

Катерина вече и сьомга хапва, от нашата, която печем за нас, без лимон и сол и подправки, но си я предпочита  Simple Smile
Сутрин към 9 има закуска - ябълка или друг плод със оризова бисквитка, тя си избира как да ги яде, в каква последователност, на обяд супа или някое по-интересно пюре, което аз няма да седна да приготвям (това в нас, в градината яде готвеното там), следобед още една закуска към 16 и вечеря в 19. Всичко прокарва с мляко и пие около 500мл. и повече на ден.

Като цяло ми е по-лесно с нея, не й се вглеждам, не си блъскам главата с теории и по-добре се развива от брат си Laughing

# 158
От няколко дена въведох глутен,пробвах попара пълен провал сега му давам по една бисквитка от тези които се слагат в млякото, но с глутен много му харесват.Чудя се кога да почна месните ,колко да изчакам  след глутена ох с баткото сякаш  ми беше по -лесно сега само чета и се филмирам. Какво давате за зъбите аз давах дентокидс нямаше голям ефект ,сега давам chamomilla 9 и е мног по-добре. Hug

# 159
От няколко дена въведох глутен,пробвах попара пълен провал сега му давам по една бисквитка от тези които се слагат в млякото, но с глутен много му харесват.Чудя се кога да почна месните ,колко да изчакам  след глутена ох с баткото сякаш  ми беше по -лесно сега само чета и се филмирам. Какво давате за зъбите аз давах дентокидс нямаше голям ефект ,сега давам chamomilla 9 и е мног по-добре. Hug

Калгел ползваме ние за зъби ..... от днес сме с трето зъбче  Simple Smile

# 160
Мами някое бебе може ли вече да казва думички някакви ?

# 161
  • София
Аз ще пропусна кашата сега и по съвет на всички лекари, през които минахме за тоя б12 дефицит, както и на Маги Пашова, днес ще дам на Вики месно пюре.
Срам ме е, много го мотая това захранване. Някой ден яде, друг по-малко, трети трябва да въвеждам, а ме мързи..... Тьтцтцтц

Иначе за думичките - ако се беои, като види баща си ясно казва "дада", а като меънка протяга ръчички и вика "мамамамама"...Simple Smile

# 162
леле хора, аз обожавам попара, надявам се и моето животно да я харесва. За мен това е много хубав детски спомен, сутрин да си дробим сухарите, да си сложим масло и сиренце и майка ми да ни сипе чай отгоре и да захлупим с чинийка, за да се запари. Обичам чай с хляб, масло и сирене като комбинация. Аз съм захранила със спелта, овес и ечемик, така че мисля да извъртя някое сухарче тия дни, за да го пробвам. Снощи лакомчо изяде едно 5 см парче пилешка пържола от чинията ми, ужким смучи, дъвче без зъби, ама си отхапва по малко  Laughing Голям смях и се сърди като му свърши. Обаче да ви се оплача, вечер става друго дете, по-скоро става зверче. След като го изкъпем и си изцока вечерята, като го махна от цица, няма заспиване. То не са песни, игри, люшкане в количката, на ръце, тая вечер си би рекорда два часа неспирен рев. Накрая заспа от изтощение, в кенгуруто пред телевизора, на светната лампа. Не знам какво да го правя вече, снощи от 3:20 до 4:40 същата работа. Накрая заспа от изтощение, и след като му бутнах и цица да цока. Направо има моменти, в които ми иде да го ошляпам едно хубаво, ама пусто няма и да разбере за какво го шамарят  #Cussing out

# 163
Ох и ние все по-трудно заспиваме вече-задължително на ръце,с песнички и люшкане...

я кажете,първо месо ли въвеждате или първо глутен?

# 164
  • софия
Деница заспива само с цица в уста , примирила съм се. Навих мм да отидем до Бебемания много се вълнувам.

Общи условия

Активация на акаунт