Есен златокоса, дрипава и боса - Априлски бебета 2015 Тема 4

• 62 545
  • 441
  •   1
Отговори
# 300
Самуил, също си играе дълго време сам .И аз мисля да кърмя до годинката ,а после ще видим.Нашия батко болен пак ,червено гърло и много висока темп.и само мен търси ще се гръмна вече  #2gunfireАз почнах да  пия биозин мама.Към мамите с момчета как се справяте или какво правите по въпроса с пишлетата? Grinning

# 301
Като изключим отскорошните и интереси да хвърля нарочно играчките занимава си се сама около половин- един час, понякога и повече, зависи с коя играчка играе. Любимата и играчка една сфера с различни занимавки по нея с нея може и два часа да се занимава, не и омръзва.
С татко и от две седмици практикуваме схемата - между нас на дивана, даваме и играчки и ние гледаме филм.

# 302
Моята беба издържа да играе по половин час, на изключен телевизор и без други дразнители Simple Smile Струва ми се наистина малко и се старая да я оставям. Нещо се отприщих на въпроси - а с бибата как сте? Моята беба я иска само през нощта като се размрънка. За телевизията -по колко време ги оставяте да гледат, пускате ли им специално бейби тв? Simple Smile

# 303
  • над кукувичето гнездо
Моята беба издържа да играе по половин час, на изключен телевизор и без други дразнители Simple Smile Струва ми се наистина малко и се старая да я оставям. Нещо се отприщих на въпроси - а с бибата как сте? Моята беба я иска само през нощта като се размрънка. За телевизията -по колко време ги оставяте да гледат, пускате ли им специално бейби тв? Simple Smile
Половин час не е никак малко за игра само. Бързо губят концентрация, търсят нови впечатления, не е лесно да задържат вниманието си върху нещо за продължително време.
А не разбирам на бебе на едва има-няма девет месеца защо му е нужна телевизия. Това, заедно с някои истерично пищящи и светещи китайски псевдо-играчки, са лидери в класацията ми за изпържване и излишно затормозяване на бебешкия мозък, който си е като бял лист хартия. На моя бебок не му позволявам да гледа към телевизора... В много редки случаи, ако много държим да гледаме нещо в същата стая, пускам трелевизор в негово присъствие, но ако забележа, че се отплесва по него за повече от десетина секунди, измислям начин да му отвлека вниманието.
Биба за сега ползва само когато много му с спи денем и не намира друг начин да се успокои. Мислех си даже, че е близо до отказ, но при последното зъбоникнене я ползваше често, дори докато играе.

П.П. Idiot box - http://webstage.bg/detstvoto/1794-detza-na-raba-na-televizionna-kriza.html  Confused

# 304
  • Под кленовите дървета
Френските лекари препоръчват да не се гледа телевизия до 5 години, какво остава за няколко месечно бебе Naughty Претоварва се мозъкът, факт!

Катерина произнесе първото си осъзнато мама тази вечер Simple Smile

# 305
  • София
Бейби тв гледа, по малко, като го гледам че се отплесва пускам тв на радио. Не смятам че телевизора е самия дявол и че пази боже детето да погледне към него, но не и нормално само в него да блее. Всякакви втелясвания са ми дразнещи и не ги намирам аз лично за нормални. Играчки има и китайски и дървени и плюшени. С всичко си играе. Рядко е бил превъзбуден, спи нормално и често през деня.

В момента е пристрастен към бибата, не може да живее без нея, даже през ноща сам си я намира и си я слага в устата. Предполагам е заради зъбите че го хващам на моменти да я дъвче чак.

# 306
  • софия
При нас тв-то работи през целия ден, бебето рядко се заглежда.Не съм от майките, които ще забранят да гледа, биба не ползва от 4 месец(сама се отказа).

# 307
  • София
И при нас телевизорът работи нон стоп, но предимно на музикални канали и радио. Като усетя, че се хипнотизира много гася екрана и оставям само звука.
Но понякога отива, гледа, сочи с пръст и иска да пипне картинките.
То няма облъчване, номе притесняват мигащите и ярки образи.

Иначе бибата ми е интересна на мен сега. Използва я малко за успокоение, не спи с нея, но си я намира понякога, когато се разсънва. А през деня често я затрупва с играчки, намира я, почесва се, пак я захвърля....
Играе си сама, но ние я пускаме из апартамента да си шари и може да откара и два часа без да ни потърси. Но напоследък иска нон стоп някой да я държи да ходи, та често докато си правя закуска, например, ме придърпва по пижамата и няма измъкване....

# 308
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Относно витамините се замислям да почвам да пия,защото от както съм родила ,2 пъти прибягвам до АБ(съвместим с кърменето де),сега пак съм болна и вече 5 ден не мога да се оправя,гърло ,кашлица и уши,утре пак съм на лекар и отново ще искам АБ. За бибата,колкото и смешно да звучи ,колко  често ми се е искало да проявява желание за нея,но не,така и не я хареса,сега само я оглежда и си играе с нея,а за приспиване щеше да ми свърши супер работа.Телевизия не гледаме,то защото и аз не гледам много де,гледам да си играе с играчки ,докогато му омръзне,но напоследък не се получава много ,че зъб го измъчи докато пробием.За сега има само 2 зъба-един под друг от горе и отдолу.А относно кърменето ние се кърмим постоянно,дори и след другата храна,и особено вечер.И аз съм на мнение да кърмя докато имам,или докато иска.

# 309
Здравейте момичета и за много години Simple Smile

Виждам, че вече зъбите са на дневен ред. И нас ни измъчиха последния месец. Девойката има 4 налични, но така я бяха подпънали и назад, че беше супер неспокойна, вдига и температура, то празниците се носихме и мрънкахме. Сега да чукна на дърво сме в затишие, че бях луднала.

Иначе вече заместихме закуска, обяд, следобедна закуска, после давам малко плод, а вечер преди лягане АМ. Кърменето остана за през нощта, защото покрай зъбните драми, нощното будене зачести. Към момента се кърмим поне 2 пъти нощем, а стигахме и до 4  Confused

Аз лично предпочитам до месец-два да приключим кърменето. От една страна ще премине зимния период и вирусите, а от друга страна и аз страдам от страшен косопад напоследък, а не ползвам някакви специални продукти, че не ми се слага много-много химия. Боята, уж безамонячна, е предостатъчно и неизбежно. Така си мисля, че живи и здрави март ще мога и аз да се взема в ръце хем с диета, хем с коса и т.н. Имам да свалям още 3 кг. до изходните преди да забременея  Thinking

djeska15 неприятно, че ти се налага да пиеш лекарства и АБ. Аз лично при първи симптоми на дискомфорт /гърло, нос.../ веднага взимам Biozin mamma. Според нашата педка действа добре на имунитета, а и през кърмата може да има добър ефект и за бебче. Wink

А относно заниманията ние почти не прекарваме време сами. Всички игри задължително включват аниматор - песни и танци на народите  Crazy Аз все я жалех, че не беше във форма и все нещо я мъчеше и помрънкваше и я забавлявах, пък тя взе че свикна и сега малко зор, но здраве да е. Иначе телевизия аз самата не гледам много-много, та и тя се обръща и заглежда предимно ако чуе музика  Simple Smile То е ясно, че не е полезно, но няма как да са и под похлупак.  Peace

# 310
И мойто маймунче не играе само дълго време, но какво да се прави.Със зъбите сме напред - сега пробиват 6 и 7-мия. Музикални играчки ползвам само, когато го храня с твърда храна, че да си ангажира вниманието, защото иначе не иска да стои на едно място. А за пишлето си имаме проблем,  както бях писала и преди.  Явно е с фимоза, не поддава на отваряне и ще се ходи на уролог.Говорих с един доктор с тази специалност и той ми каза след 10-11  навършен месец да отидем.

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 10:32 от megi791

# 311
Здравейте! В това време и аз не се рязминах с вирусче, та сега пия разни лекарства, които явно не са съвместими с кърменето.  Sad Та, тези мамита, на които им се е налагало да го прекъснат за момент-колко дни след като сте спряли да пиете лекарствата-продължихте да кърмите. Не пия антибиотик, а разните там прахчета с парацетамол и капки за нос и гърло

# 312
  • София
Е щом не пиеш антибиотик а само парацсетомоли можеш да си кърмиш
 По принцип за лекарства можеш да се консултираш с НАПК.

# 313
Да, аз също четох, че парацетамолът не бил страшен, но все пак личната ми ги изписа и каза да не кърмя. Може някое от другите спрейчета да е проблемът, но аз с глупавата си глава изкличих да я питам кога мога да продължа. Това с НАПК е идея, благодарско, Маце Simple Smile

# 314
Аз не бих спряла да кърмя заради вирус, по-скоро бих си регулирала лекарствата. На лекарите им е много лесно така да кажат спирай да кърмиш, ама за детето си е шок, на него как ще му го обясниш ... консултирай се задължително.

Общи условия

Активация на акаунт