Есен златокоса, дрипава и боса - Априлски бебета 2015 Тема 4

• 62 563
  • 441
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ох и ние все по-трудно заспиваме вече-задължително на ръце,с песнички и люшкане...

я кажете,първо месо ли въвеждате или първо глутен?

Първо месо, после глутен.

# 166
Благодаря маце,и аз мислех първо мЯсото,сега въвеждам една седмица елда,другата седмица-просо и след това мисля заешко-пак за една седмица.Т а след заека-овесена каша като глутен

# 167
  • София
Ауу, по една седмица ли въвеждаш? Аз вече по два дни.

# 168
Здравейте, нашата лекарка каза, че не е необходимо месото да се въвежда - тоест може да се даде цяло бурканче от дадено месо още първия път, тъй като протеина бил познат от млякото. За останалите неща и аз спазвам правилото поне 3-4 дни, та понякога и повече Simple Smile Нашата беба все още не казва срички, още сме на гласните оуу, еии, ааа Simple Smile Прави някакви опити за пълзене, но...май и трябва още време

# 169
  • София
Здравейте, нашата лекарка каза, че не е необходимо месото да се въвежда - тоест може да се даде цяло бурканче от дадено месо още първия път, тъй като протеина бил познат от млякото. За останалите неща и аз спазвам правилото поне 3-4 дни, та понякога и повече Simple Smile Нашата беба все още не казва срички, още сме на гласните оуу, еии, ааа Simple Smile Прави някакви опити за пълзене, но...май и трябва още време

Ами не знам, примерно племенника направи ужасна реакция на пилешкото с разтройство и повръщане. Пробваха и с домашно и с купешко и пак същото. Така че си е все пак нова храна.

# 170
Препоръчително е месото да се въвежда през ден за период от около седмица или 10-тина дни.

# 171
  • София
На мен пък вече двама лекари ми казаха по 6 дни първоначално. После вече с жълтъка да редувам.
Даже за Вики ми препоръчаха 6 дни месно, един ден постно.

# 172
  • Под кленовите дървета
толкова често ли месо?
Аз още жълтък не съм въвела, за сметка на сьомгата.

# 173
  • София
Нямало проблем, стига месото да не надвишава 30%. Но може и конкретно за Вики, заради б12 дефицита.

# 174
  • София
Сьомгата не дразни ли коремчето?  Да то тие на хип са по 40%, и като сложиш половината става 20% месо, което си е ок.

# 175
  • Под кленовите дървета
Много добре прие сьомгата първо я задушихме във фолио и после я пекнахме за 10 мин.

# 176
  • Пловдив
Имали бебе,което още не е захранено и няма заместено хранене,защото ние сме на 7м и малко,а ядем по 40гр каша в най-добрия случай дневно?

# 177
  • в ябълковата градина
Ние днес правим 7 месеца. Захраних на 6 м. Много неща е пробвал, но количествата са минимални буквално, за 50-100 грама дори не може да се говори, нито пък за заместено хранене.
За сметка на това се кърми активно и през нощта по 2 пъти.

# 178
Бебето не иска да хапва ли, djeska 15? Според мен е много малко като количество. Според нашата педиатърка на обяд бебето трябва да яде 190 гр. - зеленчуково/месно пюре и следобяд каша или плодово пюре отново 190/200 гр. Честно казано никога не успява да изяде тези количетва, аз не я насилвам, но все си мисля, че вече са големи и имат нужда от други източници на витамини и енергия, освен млякото. Аз все още нямам заместено хранене, все се кърмим. Пропускам само когато е яла месо.

# 179
  • София
Защо питаш дали има още незахранени? То всички са захранени. Wink Ти от колко време захранваш? Кога даваш обедно и след обедно хранене? Явно не му уцелваш момента, въообще ли не отваря уста?

Общи условия

Активация на акаунт