Есен златокоса, дрипава и боса - Априлски бебета 2015 Тема 4

• 62 562
  • 441
  •   1
Отговори
# 180
Не всяко захранено на 6м. бебе може да достигне 190 гр. на ядене. Аз и друг път съм казвала, това е една пълна купичка, с която и възрастен би се нахранил. Трябва да се отчитат и фактори като растеж на зъби, боледуване и индивидуалност. Моето бебе напр. сега е болничко, и се гнуси и на най-сладкия плод, предимно суче. Количеството от 40 гр. е малко наистина, но вярвам, че бебето има нужда от време да свикне с храната. И то с неговите си темпове, а не с нашите. В блога на Хедра съветът беше относно такива "злояди" бебета, да им се дава по-честичко по малко храна. Доколкото разбирам, сега бебето яде само на обяд, може да даваш още няколко лъжици следобед и сутрин, за да се получи едно прилично дневно количество.

# 181
Да, съгласна съм с Giada. Аз само споделих колко е необходимото количество според моята педиатърка. Аз пак казвам, че и моето бебе не може да достигне количеството от 190 грама на ядене, но и 40 гр. за деня си е малко. Може наистина да е кисело бебето заради зъбките или някакво друго неразположение. Много харесвам блога на Хедра за кърменето - на мен тя страшно много ми помогна в началото, но не мога да го възприема това късно захранване, както и количествата, които тя споделя според световната здравна организация (до 180 гр за деня до 8-ми месец). И аз като започнах захранването и си мислех - е то кърмата е достатъчна, няма къде да бързам и се почна едно мрънкане от страна на беба, докато се чатна, че храната й е малко. Пак казвам това е мое мение, не ангажирам никого с него. Пък и тук сме си за взаимопомощ Simple Smile

# 182
 Отдавна не съм писала, но поне съм редовна в четенето Simple Smile То беше болен малкия, то не искаше да яде, то зъб ни пробива и не спи добре и т.н.Сега продължава да яде със зор-особено мляко. Гледам за количество на каши и пюрета си говорите - Дани преди да се разболее ядеше по около 180-190 гр. от тях. На моя приятелка детето като бебе и то не искаше пюрета и каши, предпочиташе да суче. Като минаха на кухня към годинката прояде.

# 183
  • Пловдив
Защо питаш дали има още незахранени? То всички са захранени. Wink Ти от колко време захранваш? Кога даваш обедно и след обедно хранене? Явно не му уцелваш момента, въообще ли не отваря уста?
Ами след като навърши 6м пробвах зеленчуковото пюре,както домашно така и купено.Пробвах и по рядко и по-гъсто като консистенция,даже и крем супичка с шишенце с биберон пробвах но не стана,за това пробвах с каша,нея я яде но по-малко,да не говорим,че до месо изобщо не сме стигнали.Банан и ябълка е опитвал и му харесват,но плодово пюре не му хареса,поне не ябълка и кайсия.Пробвах и зеленчуци на парчета на масичката ,но той си играе с тях,пред очите му баща му ги взима и поднася към устата и е хапвал но точно 2 дена по 3-4 хапки.

# 184
Здравейте,

Ние засега се радваме на добър апетит. Заместила съм две хранения - обяд и следобедна закуска.
Тази седмица въвеждам и глутена с няколко лъжички овесена каша сутрин. Засега се харесва, няма някакви оплаквания, като изключим мрънкането от последната седмица  Confused

Вече има три зъба и не знам още колко смята да се озъбва, но на мен душа не ми остана от това мрънкане. Нито седи, нито лежи, нито се заиграва - само носене на ръце и обходи от прозорец на прозорец  ooooh! Сега малко се кротна да поспи, че и аз човек  Laughing

# 185
  • София
Защо питаш дали има още незахранени? То всички са захранени. Wink Ти от колко време захранваш? Кога даваш обедно и след обедно хранене? Явно не му уцелваш момента, въообще ли не отваря уста?
Ами след като навърши 6м пробвах зеленчуковото пюре,както домашно така и купено.Пробвах и по рядко и по-гъсто като консистенция,даже и крем супичка с шишенце с биберон пробвах но не стана,за това пробвах с каша,нея я яде но по-малко,да не говорим,че до месо изобщо не сме стигнали.Банан и ябълка е опитвал и му харесват,но плодово пюре не му хареса,поне не ябълка и кайсия.Пробвах и зеленчуци на парчета на масичката ,но той си играе с тях,пред очите му баща му ги взима и поднася към устата и е хапвал но точно 2 дена по 3-4 хапки.

Мен ако питаш си трябва постояннство. И моето не отваряше уста, аз си правех всеки ден пюре, в едно и също време, в една и съща купичка и лажичка, и изеднъж започна да яде, все още има дни в които не иска,  не е на кеф, сополи има, зъби му излизат, но от седмица насам като види купичката че се задава се радва и мляска с уста. Не казвам че ще проработи при твоето дете, но моето с постояннство се научава. Примерно знае че на обяд се спи по дълго, ама аз с месеци го успивах на обяд в едно и също време където и да сме, даже и на море като ходихме. Не всеки харесва режими и не може да ги следва.

# 186
O, надявам се скоро да имате прогрес, Djeska 15, търпение и постоянство и всичко ще се нареди, стискаме палци!

# 187
Ауу, по една седмица ли въвеждаш? Аз вече по два дни.

Знам че следващи храни може и за 3-4 дни да се въвеждат,но аз не искам да бързам,подозирахме АБКМ по едно време,бая се бях шашнала,та затова  въобще не прибързвам.Ако няма такива опасения обаче,няма проблем.Възхищавам ти се,че имаш смелост да въвеждаш нови неща за два дни,аз няма да мога така,честно! Wink

# 188
  • София
Ми да ти кажа претръпнах. Мисля че много се вживихме всички в това захранване, вкарахме се в какви ли не схеми, какви ли не алергии и филми че в един момент си казах майната му и си започнах по-смело. Ето виж Jasmin в Канада как захранват, никакъв ред, минаване колко е възможно по-скоро към обща храна. Разбира се това са мои виждания.  Wink , ако така ти е по спокойно карай си така,  няма страшно

# 189
  • в ябълковата градина
Да, аз също смятам, че схемите са много хубаво нещо, но има деца, които не влизат в тях. Ето го моето не яде пюрета, но обича да си смуче и дъвче бисквити. Аз правя едни и така въведох масло, яйце, пшеница. Но той яде минимални количества.

# 190
Мами ,понеделник сме на консултация и ще попитам и там,но да питам и вас.Изникна ни 3то зъбче,и 3те са отдолу обаче са накриво ,това третото е по назад от другите две.А двете са леко настрани.дали ще се наместят?Някъде бях чела ,че няма криви млечни зъбки.

# 191
  • в ябълковата градина
Наместват се млечните зъбки.

# 192
Чакам и аз да ми дойде момента в който ще претръпна и ще го давам по-уверено...ама засега още чакам  Joy

Ние сме само с две долни зъбчета,като и при нас са криви,не знам дали ще се наместят newsm78

# 193
  • софия
Изобщо не го мисля захранването.Давам новите неща по два дни и това е.От Деница искам само да яде.Глутена директно захраних с пшеница. Чудя се какво да и донесе дядо Коледа, баткото е лесен -има желания.

# 194
  • София
Е криви са защото няма други около тях да ги наместят, ккато излезнат всички ще си дойдат на място.

Общи условия

Активация на акаунт