Есен златокоса, дрипава и боса - Априлски бебета 2015 Тема 4

• 62 561
  • 441
  •   1
Отговори
# 195
Мами ,понеделник сме на консултация и ще попитам и там,но да питам и вас.Изникна ни 3то зъбче,и 3те са отдолу обаче са накриво ,това третото е по назад от другите две.А двете са леко настрани.дали ще се наместят?Някъде бях чела ,че няма криви млечни зъбки.

На Дара са и по същия начин, дано скоро пробие и четвъртия, че не се търпи  ooooh!
И аз мисля, че няма повод за притеснение.

# 196
  • Под кленовите дървета
Момичета, само да ви поздравя Simple Smile че нямам никакво време и във ФБ губя дискусиите Hug Имам писане и четене за един китайски народ и само мятам едно око докато кърмя Катето.

Да питам кърмещите, намаля ли ви кърмата? Че аз въпреки хапчета и усилия май оставам с едно кърмене сутрин, едно вечер и едно нощем. Другото време е на АМ.

Какво ще купувате за подаръци? За бебета, мъже, деца...

# 197
  • Пловдив
Да попитам някои бебета да са проявявали алергия към млените каши?Защото ние до скоро бяхме с обрив по лицето не уточнен,който с 3 вида козметика изписана от лекар най-накрая излекувах ме,и още продължаваме да се мажем с нея.Проблема е ,че алерголожката каза ,че не е проблем да вкараме млечна каша,защото ядем само оризова до момента,но от втория прием пак се появи проблема с лицето,че и на крачетата долу се появиха малко по различни петънца с обрив,днес няма да му давам нищо друго освен кърма да видим дали ще се засили обрива и после до педи да отидем.

# 198
  • София
Не зная защо сте оплюли попарата, аз много обичах. Все едно филия с масло и сиренце. До тригодишна не съм искала да ям нищо друго за закуска... Аз примерно кус-кус не понасям, гади ми се. Риба не понасям. Но гледам да не влияя на децата с вкусовете си, та голямата сега много обича риба, а кус-кус със сирене и масло й правех като бебе, но не го одобри.

# 199
  • София
Елица, не сме я оплюли чак попарата Simple Smile Просто е въпрос на вкус. Аз нямам съзнателен спомем да съм яла и реално нямам идея каква е на вкус,но замисъла не ми харесва.
Аз като цяло мисля да не давам храни,които не консумирам. Макар да знам, че не е мн ок. Но как да дам агнешко например като само при мисълта ми става лошо.

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 22:28 от Murmur'ana

# 200
  • София
Е, идеята е да дадеш на бебе филия с масло и сирене. Не се сещам за по-добър начин.
Иначе дъщеря ми умираше за едно агнешко със спанак от детската кухня, но за съжаление и аз няма как да й го дам, нито знам откъде да купя читаво агнешко, нито мога да изтърпя смрадта при готвенето...

# 201
  • София
Мен в попарата ме погнусва това че е вода или чай с хляб. Някакво не знам , ужасно свучи. Мм обаче отсече и каза не, как, попара ще яде... та не знам, ще видим Wink днес три пъти връщах заека с копър, уф, и копър ще трябва да му дам

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 11:57 от Мацето

# 202
Аз обичам попара с прясно мляко с чай и вода ми е гнусно .Не може ли да правя на бебето с АМ ?

# 203
  • София
Попарата ми е любима закуска!
Ммммм как е съм се сещала да си направя:)

# 204
Djeska, не съм спец по алергиите, много са сложни нещата там. Но един ден според мен не е достатъчен да отшуми реакцията. Ако има храни, които със сигурност понасят на детето, го храни само с тях и с кърма, докато изчезне обрива.

А, да допълня. Ако кърмиш, мисля не е проблем да изчакаш с млечните каши, и да даваш чисти. Има доста видове, а и може да купуваш зърна. А какви кремчета маза? Моето бебе имаше зачервяване на бузите, но мина само след ок. две седмици. И аз не разбрах защо се появи, обвинявах едни броколи, но не е доказано Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 10:49 от Giada

# 205
  • Пловдив
Djeska, не съм спец по алергиите, много са сложни нещата там. Но един ден според мен не е достатъчен да отшуми реакцията. Ако има храни, които със сигурност понасят на детето, го храни само с тях и с кърма, докато изчезне обрива.

А, да допълня. Ако кърмиш, мисля не е проблем да изчакаш с млечните каши, и да даваш чисти. Има доста видове, а и може да купуваш зърна. А какви кремчета маза? Моето бебе имаше зачервяване на бузите, но мина само след ок. две седмици. И аз не разбрах защо се появи, обвинявах едни броколи, но не е доказано Simple Smile
Ами лекарката каза ,че мога да вкарам млечни заради разнообразието,защото е на 7м и половина а е само на кърма и  1 път дневно оризова каша,и нищо друго,просто защото отказва.А относно кремчетата първо педи ни даде на мустела-стелатопия, после алерголожката ни изписа на авен -толеранс екстрийм,и третото е а адерма зелената серия и само то дефакто помогна.А аз при първият обрив ''обвиних'' тиквата,а сега млечната каша,но реално в много по лека форма на лицето беше получил и когато беше на 1м,който мина много бързо   с цинкови кремчета.

# 206
  • София
djeska, пробвай и други безмлечни. Царевичната примерно е много вкусна, можеш и с кърма да я приготвяш. Има и други безглутенови. Може и към пюретата да добавяш кърма известно време, за да се излъже бебо по познатия вкус. Peace

# 207
има доста безмлечни, които можеш да даваш. Аз например не съм му давала до сега нито една млечна, защото не виждам смисъл, след като е на кърма, да му бутам допълнително мляко. За това сме яли оризова, царевична, елда (много му хареса, а ние с баща му не я дишаме Simple Smile ), просо... като това са само без глутеновите, за които се сещам ей така на първо четене. А глутеновите овес, ечемик, спелта, пшеница. Така че имаш богат избор от кашички Simple Smile
Между другото, ние също се бяхме изприщили когато бяхме на 2-3 месеца, едни такива жълтеникави петънца по челцето, и едни такива сухи обриви по крачетата и ръчичките. Та тогава бях луднала и аз, нашата докторка не ни е пращала на алерголог, направо отсече АД. При което аз много се притесних в началото, но оттогава сме с Биодерма козметика, включително и гела им за къпане. Докторицата забрани абсолютно всякакви миещи на сапунена основа. Но както ти е казала и Giada, обривите не минават за ден, помня че нашия около седмица-две се борих с него. Но честно казано, аз се съмнявам и в това което ядох тогава - мед с джинджифил. А също пиех и сминдух, ужким за повече кърма  #Crazy абе кукувица, въобще според мен аз си докарах тогава с яденето, обрива на детето. Лятото пък забелязах, че му се появяват пак едни такива леко червени сухи петънца, когато ям сладолед.

Абе момичета, я кажете как се справяте с дневните си задължения. От работата почнаха да ме питат дали ще се връщам скоро. Имам възможност да работя и от вкъщи, но честно да ви кажа, въобще не си представям как точно да си организирам деня, за да мога да обръщам постоянно внимание на зверчето, да правя пюрета, на разходка, че даже понякога не ми остава и време да хапна аз. За лекциите въобще да не говорим, че успявам да ходя, но въобще не ми остава време да си пиша курсовите работи. Сигурно аз съм нещо неорганизирана.  newsm78

# 208
аз се възхищавам от себе си ,ако успея да си лакирам ноктите повече от един път на месец.

# 209
  • София
Ооо и аз не съм давала млечни каши, а има такива и с преходно мляко. Аз му ги правя с АМ.

За дневните задължени,справям се. Щом изгледах цял сезон на Анатомията на Грей за една седмица. Wink

Общи условия

Активация на акаунт