Клуб "Ръкоделие - гоблени"

• 130 276
  • 449
  •   1
Отговори
# 90
 smile3501 smile3501 smile3501 Уал! страхотен е наистина! Аз довършвам борчето и започвам небето!  smile3521  Много ти благодаря!  smile3521

# 91
az sa6to 6ia gobleni,haresvat mi tezi na firma "Milena stil",u6ih edin,sega 6te si pora4am vtori...
Dali niakoi moje da dade mnenie za gobleni na varnenska firma "Niuans"?Dali sa dobri?

# 92
  • Русе
Някой пробва ли вече да направи схема с програмата за гоблени?Аз до сега се рових из форумите и се оказа , че май не е толкова лесна работа давала много голямо отклонение от цветовете и много единични бодове.Май снимката трябва първо да се обработи с фотошоп което става много сложно за моите компютърни умения.Моля споделете ако имате успехи , че много съм се навила да си ушия такъв гоблен.

# 93
az sa6to 6ia gobleni,haresvat mi tezi na firma "Milena stil",u6ih edin,sega 6te si pora4am vtori...
Dali niakoi moje da dade mnenie za gobleni na varnenska firma "Niuans"?Dali sa dobri?
Ако са крадени, значи са добри:) Имам предвид ,че на Милена стил са добри ,защото те вземат готовите схеми от някой известен дизайнер и с много малко изменения ги представят за свои. Поради това са добри. Кой ще порачваш? Може и да имам схемата и да ти я пратя, не си струва да заплащаш на крадеца:)

# 94
Някой пробва ли вече да направи схема с програмата за гоблени?Аз до сега се рових из форумите и се оказа , че май не е толкова лесна работа давала много голямо отклонение от цветовете и много единични бодове.Май снимката трябва първо да се обработи с фотошоп което става много сложно за моите компютърни умения.Моля споделете ако имате успехи , че много съм се навила да си ушия такъв гоблен.
Абе да ти кажа лесно е! ама много цветове !50бр. DMC!!! #Crazy То 40лв ти излизат конците за нещо колкото снимка! Sick А ако намалиш броя, защото, ако искаш можеш, излиза една цапаница мале-мале! smile3511 Ако искаш ще се опитам да ти обясня подробно как става номера! thumbsup

# 95
Някой пробва ли вече да направи схема с програмата за гоблени?
Аз работя с PC Stitch-а. Всъщност не е толкова трудно, но си някои тънкости. За да се справям по-добре си взех каталог на DMC. Ако те интересува нещо, мога да ти кажа с две-три думи как стават нещата Grinning

# 96
Tozi goblen Sisi naistina e mnogo hubav,napravo veli4estven....
Izviniavam se,no ne razbrah razlikata mezdu vilerov i goblenov bod...Za parvi pat 4uvam 4e ima vilerov bod. newsm78

# 97
Здравейте всички. Не очаквах да видя тема за гоблени, но използвам прекрасната възможност да ви попитам нещо. Много е просто, но не ми се смейте. Накъде трябва да са наклонени чертичките на бодовете. Аз уших едно миниатюрно гобленче, но сама си измислях техниката щото нямаше кой да ми покаже. И ми беше лесно да ги наредя така \\\\\, а не така /////. Гоблена стана много сладък нищо че отзад прилича на разровен от кокошки. Ще го подстригна и ще си го сложа в рамка. Почнах втори по-голям гоблен и си го шия за удоволствие както ми е удобно т.е. като първия.
Проблем ли е ако не съм нацелила посоката на бодовете. Картинката все пак си е същата.

# 98
  • Варна
Hrisa, виж тук: http://gobcon.hit.bg/dntknow.htm има пояснение как се шие. А за наклона на бода мисля, че няма значение и аз шия в обратната посока Peace важното е да ти харесва резултата Hug

Последна редакция: сб, 06 май 2006, 15:59 от mentolka

# 99
  • варненка от София
А пък аз искам да се похваля каква красота си поръчах наскоро http://www.solaria-gallery.com/gobleni/index.html.
От Солария имам ушити 2 гоблена вече и двата са страхотни. Последният който изпродуцирах беше Дамата с воала.  Когато татко го занесе да го рамкират в магазина не са искали да му го връщат, искали са да го откупят. Страхотен подбор на конци и картини имат, особено човешките образи са страшно изразителни.  Flutter

# 100
  • Варна
marulka_s, я кажи името на гоблена, че от линка не се разбира за кой точно говориш.

# 101
  • варненка от София
marulka_s, я кажи името на гоблена, че от линка не се разбира за кой точно говориш.

За "Пролетина" става дума.

# 102
  • Варна
Благодаря ти за пояснението. Наистина е много хубав Hug

# 103
Здравейте, момичета  bouquet!
Искам да ви попитам: с 2 или 3 нишки от конците шиете гоблените? Аз шия с две нишки и понякога, при тъмните цветове  прозира панамата отдолу Thinking

# 104
Някоя от вас шила ли е "Ковачницата" и какво мислите за нея? Много ме тормози, но смятам че си заслужава! newsm10 newsm10 newsm10

Аз сега съм на "Воденицата" и като я свърша след 2-3 години, точно "Ковачницата" съм си заплюла. А да ви питам всички - някой да има схемата на "Ковачницата" на Вилер обаче? Страхотно ясни са. Сега за "Воденицата" се измъчих с българската  #Cussing out докато една добра душа не ми прати Вилеровата - родих се  Laughing. Та ще съм благодарна на всяка Вилерова схемка   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт