Клуб "Ръкоделие - гоблени"

• 130 274
  • 449
  •   1
Отговори
# 225
Гоблени - чудесна тема:)
Едната ми баба ме научи да плета,а другата не поиска да ме научи да шия гоблени. Затова имам много пуловери и жилетки, а гоблените са тема-табу. Доскоро. Мъжа ми има братовчедка, която ме запали. Имам ушита "малката Мадона" в кафеви тонове. Сега започнах един едноцветен - момче и момиче - страхотен е и много съжалявам, че не мога да ви покажа нищо поради липса на техника  newsm78

# 226
Някой чувал ли е кои гоблени носят щастие в семейството и кои нещастие?
Ако да моля да сподели.

# 227
Някой чувал ли е кои гоблени носят щастие в семейството и кои нещастие?
Ако да моля да сподели.
За пръв път чувам такова нещо, но ще се радвам да разбера, ако някой знае.

# 228
  • Балчик
Аз съм чувала, че е много хубаво да се има в къщи "Щастливото завръщане" И не е добре да се има "Ефигения" сама, а в комбинация с един друг гоблен- може. За други -не знам. Но това са глупости според мен.

# 229
Знам че е много хубаво да имаш "Коне на водопой"! Те носели щастие на дома!

# 230
  • Плевен
"КОНЕ НА ВОДОПОЙ" Е МНОГО КРАСИВ ГОБЛЕН, ДОСКОРО СТОЕШЕ В БИВШАТА ДЕСТКА СТАЯ НА СЪПРУГА МИ. И АЗ СЪМ ЧУВАЛА, ЧЕ Е ХУБАВО ДА ИМАШ В КЪЩАТА СИ КАРТИНА (ГОБЛЕН) С КОН ИЛИ КОНЕ- НОСЕЛИ ЩАСТИЕ НА ДОМА, КОЛКО Е ВЯРНО............. СЕГА ВСИЧКИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ШИЯТ КОНЕ
  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 231
"КОНЕ НА ВОДОПОЙ" Е МНОГО КРАСИВ ГОБЛЕН, ДОСКОРО СТОЕШЕ В БИВШАТА ДЕСТКА СТАЯ НА СЪПРУГА МИ. И АЗ СЪМ ЧУВАЛА, ЧЕ Е ХУБАВО ДА ИМАШ В КЪЩАТА СИ КАРТИНА (ГОБЛЕН) С КОН ИЛИ КОНЕ- НОСЕЛИ ЩАСТИЕ НА ДОМА, КОЛКО Е ВЯРНО............. СЕГА ВСИЧКИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ШИЯТ КОНЕ
  Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Чувала съм и аз! До тук имам 5 гоблена с коне и 2 чакащи за шиене!  Joy

# 232
  • Плевен
Според поверието много-много щастие има във вашия дом и дано да е така. newsm10 Кога намираш време за шиене с това малко дете, като гледам са родени в една година със сина ми? Аз, ако подновя заниманието си  трябва да шия през нощта.

# 233
Аз, ако подновя заниманието си  трябва да шия през нощта.
Ами аз така правя. Приспивам малката, шия до към полунощ и после лягам да спя. Не ме питайте, обаче, как се събуждам сутрин, за да отида на работа. И като прибавя и факта, че малката се буди по няколко пъти на нощ. Но какво да се прави хванала ме е " гобленарската краста".

# 234
Сега шия този - по 2 квадратчета на ден.

# 235
Според поверието много-много щастие има във вашия дом и дано да е така. newsm10 Кога намираш време за шиене с това малко дете, като гледам са родени в една година със сина ми? Аз, ако подновя заниманието си  трябва да шия през нощта.
Казано честно много ми е трудно!  Joy Но се старая! Шия само докато спи на обяд ако нямам друга работа! Ако ми е интересно шия и през ноща!  Laughing

# 236
Откъде си взимате модели? От безплатните(имам предвид от интернет сайтовете) или си ги купувате??? Днес е празник - не се шие Simple Smile Crossing Arms

# 237
Имам доста от интернет и доста купени!  Hug Днес пропуснах!  Whistling

# 238
Аз не шия гоблени, а малки картинки и бродирани картички. Сега съм се навила да избродирам ръстомер, но нямам схема, ако някой има нещо интересно нека пише thumbsup

# 239
Привет и от мен-"бивша "гобленарка Laughing!Бивша,защото след второто дете нямам и минутка за това ми хоби Sad!
Относно конете и аз съм чувала,че е хубаво да има в дома-без значение гоблен или картина!Аз последно едни кончета ших и в деня в който ги завърших и тръгнахме да ги носим с мъжа ми за рамка започнах да раждам Grinning Как ви се струва това? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт