Клуб "Ръкоделие - гоблени"

• 130 227
  • 449
  •   1
Отговори
# 240
Аз не шия гоблени, а малки картинки и бродирани картички. Сега съм се навила да избродирам ръстомер, но нямам схема, ако някой има нещо интересно нека пише thumbsup
Заповядай! http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?t=1917

# 241
Аз не шия гоблени, а малки картинки и бродирани картички. Сега съм се навила да избродирам ръстомер, но нямам схема, ако някой има нещо интересно нека пише thumbsup
Заповядай! http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?t=1917

bouquetБлагодаря ти, нямам сега време да го разгледам целия, но ако ми помогнеш да разбера откъде се разпечатват схемите, ще те  hug smile3525

# 242
  • София
Здравейте, момичета. Темата е прекрасна, а аз лично съм учудена колко много последователи има това стойностно изкуство.  Hug

Аз шия още от ученичка, научи ме баба ми, започнах с малки гобленчета с кръстчета. След това тя ми подари "Конете на водопой" и всъщност това ми беше първия голям гоблен. След него имам ушити поне още 10-тина, като няколко от тях са в рамки и красят апартамента на майка и татко. А ние като си купим ще сложа и останалите. Hug  Peace

Относно видовете бодове - аз шия 1:4 или 1:1. НО в момента доушивам един пейзаж на Вилер с 1:2 и с 2 нишки. Става страхотен, честно казано не очаквах, подходих доста резервирано, но резултата е впечатляващ. Просто трябва да се опита и ще видите колко бързо и ефектно се шие.

Последната ми придобивка са едни малки пейзажи на LANARTE. Поръчахме си ги с една колежка по интернет, доставиха ни ги на следващия ден, страхотна комплектовка!!! Шие се с кръстчета и става доста красиво. Интересното за мен беше, че се шие и с 1 нишка #Crazy  Досега такова нещо не бях срещала.

Шия обикновено вечер, когато малкия заспи или през уикенда. Време винаги се намира.  Heart Eyes

# 243
  • Варна
Ето моите два ушити гоблена, от миналата седмица са и в рамки, само че още не съм измислила къде точно да ги сложа  Laughing :
лебеди
коте

И аз да питам Здравка, къде точно са схемите на ръстомерите от линка, и аз нещо не мога да се ориентирам  Embarassed

# 244
При две питания трябва да проверя дали не съм ви подвела!  Embarassed Обещавам да се поправя!  Flutter Отивам на разузнаване!  Rolling Eyes

# 245
На мен пък страшно ми харесаха моделите на Александра! Моля те, ако ги имаш да ми ги пратиш! Praynig

# 246
  • Варна
На мен пък страшно ми харесаха моделите на Александра! Моля те, ако ги имаш да ми ги пратиш! Praynig
Благодаря ти! Но схемите не са от интернет, ами съм си ги купувала, лебедите са на Милена Стил, а котето забравих на коя фирма. Мисълта ми е че съм зачерквала квадратчетата и не знам колко ще се вижда.

Забравих да кажа - в момента шия "Коне в реката", искаше ми се да го свърша преди да почна работа другия месец, ама май няма да успея...Така че дано и на нас донесат щастие и късмет конете  Praynig Hug

Последна редакция: пт, 18 авг 2006, 21:50 от Alexandra

# 247
"Коне в реката" е страхотен!  newsm10 Моето е окомплектовка на "Милена стил" и е страшно красив!  smile3501 Желая ти много късмет!  Hug Дано е повече от моя...

# 248
В този албум
http://hipatia1.multiply.com/
 сложих две схеми. Ако някъде из архивите ми открия и други схеми на ръстомери ще ги закача пак там.

# 249
В този албум
http://hipatia1.multiply.com/
 сложих две схеми. Ако някъде из архивите ми открия и други схеми на ръстомери ще ги закача пак там.

Благодаря ти, точно такова нещо ми трябва, даже си харесах единия повече от всички и реших да си разпечатам схемата, но не ми се събира на формат А4 /стандартен лист/. Какво трябва да направя newsm12

# 250
  • Плевен
Ето моите два ушити гоблена, от миналата седмица са и в рамки, само че още не съм измислила къде точно да ги сложа  Laughing :

И аз да питам Здравка, къде точно са схемите на ръстомерите от линка, и аз нещо не мога да се ориентирам  Embarassed

И аз имам някъде схемата на лебедите, отдавна искам да го ушия, ако не се лъжа я снимах от едно списание за бродерия.
Много ми харесаха ръстомерите, но както се ушият дали ще отговарят точно на размерите от истинския линеен метър? (ама и аз как го обясних, надявам се че сте ме разбрали). Ако намерите схеми, дайте ги насам, много ми харесват тези с героите мечо Пух, Тигъра, Прасчо, .... , а и Вики много ще се зарадва, защото всеки ден четем историите на Мечо Пух от списанието.

# 251
 EmbarassedМай съм объркала предния отговор с цитат. Извинявайте. Благодаря   bouquet на Хипатия и Здравка79, но въпроса ми е и към двете:  newsm78 Как да си разпечатам схемите на формат А4/нормален лист/ за да мога да ги шия. Опитвах, форматирах и ми излиза от принтера 2/3 от цялото съдържание.

# 252
Благодаря ти, точно такова нещо ми трябва, даже си харесах единия повече от всички и реших да си разпечатам схемата, но не ми се събира на формат А4 /стандартен лист/. Какво трябва да направя newsm12

С коя програма отваряш графичните файлове? И какъв ти е принтера?Simple Smile

# 253
Сори, но и аз не се справям със схемите!  Embarassed А със принтирането на схемите занимавам брат ми! Ако ми попадне нещо интересно, ще ви го покажа!  Hug
 Vesel, дано Хипатия ти помогне!  Wink

# 254
Принтера ми е HP Laser Jet 3100, а имам инсталиран Adobe Reader 6.0, не ми е за първи път да си разпечатвам схеми, а друг път е ставало.

Общи условия

Активация на акаунт