Клуб "Ръкоделие - гоблени"

• 130 193
  • 449
  •   1
Отговори
# 255
Момичета,някой случайно да има схемата на "Запустялата воденица",може да не е оригинална,просто да е четлива.

# 256
  • Плевен
Принтера ми е HP Laser Jet 3100, а имам инсталиран Adobe Reader 6.0, не ми е за първи път да си разпечатвам схеми, а друг път е ставало.
Ако можеш отвори файла с ACD -то, там картинката колкото и да е голяма се помества в целия лист. Аз вече пробвах - получава се.

# 257
 Embarassed
Извинявай за тъпия въпрос, обаче какво е това и как става.

# 258
Здравейте мацки,
И аз да се включа в отбора. Бродирам от около 2 години. Имам един гоблен на Вилер 1:2, шила съм и 1:4. В момента шия ето този звяр на Милена Стил Преди това правих ето тези розички Тях ги свалих от интернет. Не съм ги сложила в рамка още. Следващият ми гоблен ще бъде пак на Милена Стил - Люляци във ваза.
По неволя съм "домакиня" в момента и имам много свободно  време, добре че са гоблените иначе щях да изперкам.  newsm44

# 259
  • Плевен
Embarassed
Извинявай за тъпия въпрос, обаче какво е това и как става.
Това е една много хубава програмка за разглеждане на снимки и картинки. С нея отваряш файла и избираш печат  и  ooooh!...... това е всичко. Сега копирах точното име на програмката "ACDSee32 v2.4" , мъжът ми  я инсталира, почти всичко отварям с нея.

Последна редакция: пн, 21 авг 2006, 15:40 от valja

# 260
  • Плевен
По неволя съм "домакиня" в момента и имам много свободно  време, добре че са гоблените иначе щях да изперкам.  newsm44
И аз така преди години, като млада булка при това безработна, прескачахме се в къщи със свекървата, добре че тя ми показа как се шият гоблени, иначе щях тотално да изперкам от бездействие по цял ден. Обаче е голяма краста, шила съм и нощем, но сега едва ли бих го направила.

# 261
Принтера ми е HP Laser Jet 3100, а имам инсталиран Adobe Reader 6.0, не ми е за първи път да си разпечатвам схеми, а друг път е ставало.
ACD see е най -добрата програма за гледане на графични файлове така да го кажа:) Адобе тук не ти трябвам,не са такъв формат. Като кликнеш на схемата с коя програма се отваря?

# 262
  • София и там където не се пуши
Момичета,някой случайно да има схемата на "Запустялата воденица",може да не е оригинална,просто да е четлива.

Аз я имам оригинал

# 263
Здравейте всички гобленарки.Реших и аз да се включа в този форум.Шия отдавна но имам ушити само три гоблена-Мостар,МонаЛиза и Кошнички с рози.В момента шия една икебана.Не съм шила никога Вилеров бод 1:2, и би ми се искало да пробвам.Търся в момента схемата на Ковачницата.Ако някой може да ми помогне и я има ще се радвам да я получа.  hahaha

# 264
Търся в момента схемата на Ковачницата.Ако някой може да ми помогне и я има ще се радвам да я получа.  hahaha
Имам я! На листа и сканирана!  Peace Но нямам ключ...  Confused
 А мен "Мостар"-а ме чака...  Tired

# 265
 Какъв ключ ти трябва?

# 266
Какъв ключ ти трябва?
Има предвид,че няма "разкодирана" легендата на схемата.Simple Smile Във вилеровите схеми  конците са специални и са описани . Не се продават никъде ,така ,че ,ако имаш оригиналната схема трябва някой да е направил преди това ключа, т.е да е сравнил на око оригиналния цвят с някоя друга марка конци - български, DMC или каквито и да са, но да се намират на пазара. Самата схема без цветовете не ти върши работа.
Здравка79,
би ли ми пратила схемата си. Ако е оригиналната ,а не на "Казанлък" или някоя друга фирма.

# 267
  • ПАЗАРДЖИК
И аз да се присъединя към клуба  Heart Eyes

Шия вече повече от 10 години. Имам ушити "Коне на водопой", "На дългото пътуване" още 10-ина мънички мидички и охлювчета от Бурда на възглавнички. Сега имам започнати 3 гоблена  ooooh! - "Пастирка" , "Алегория" и третия е на моя син портрет с едната от програмките, които бяхте пуснали. Кога ще ги довършвам не знам. Не съм шила от 2 години, но вие пак ме запалихте  Hug

Между другото, аз шия 1:4 и гоблените ми вървят на една страна. Това така ли трябва да е и ще се оправи ли при рамкирането newsm78

Последна редакция: чт, 31 авг 2006, 16:16 от petjah

# 268
Благодаря ти много.Получих схемите на Ковачницата с ключа.Но ако някой има и от кой цвят колко метра трябват ще бъде супер hahaha

# 269
  • Плевен
Получих схемите на Ковачницата с ключа.Но ако някой има и от кой цвят колко метра трябват ще бъде супер hahaha
Ще можеш ли да ми ги препратиш на е-mail: valia_grigorova@abv.bg

Между другото, аз шия 1:4 и гоблените ми вървят на една страна. Това така ли трябва да е и ще се оправи ли при рамкирането newsm78
И при мен в началото беше така, не опъвай много конеца като шиеш, колкото по-стегнато шиеш толкова "по-накриво" ще ти върви гоблена. Ако изкривяването е малко може да се оправи с рамката, но ако наистина е много "криво" няма да стане и с рамка. Моя позната уши "Мона Лиза" и се наложи да изреже голяма част от ушития гоблен, за да го сложи в рамка - сега се вижда само главата - толкова труд хвърлен на вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт