Клуб "Ръкоделие - гоблени"

• 130 193
  • 449
  •   1
Отговори
# 270
  • София и там където не се пуши
Момичета,някой случайно да има схемата на "Запустялата воденица",може да не е оригинална,просто да е четлива.

Аз я имам оригинал

Още никой не ми се е обадил, аз обаче ще мога по стария начин фотокопие и да изпратя или да се срещнем някъде. Иначе евентуално сканиране на части и изпращане по email=

# 271
Получих схемите на Ковачницата с ключа.Но ако някой има и от кой цвят колко метра трябват ще бъде супер hahaha
Ще можеш ли да ми ги препратиш на е-mail: valia_grigorova@abv.bg

Между другото, аз шия 1:4 и гоблените ми вървят на една страна. Това така ли трябва да е и ще се оправи ли при рамкирането newsm78
И при мен в началото беше така, не опъвай много конеца като шиеш, колкото по-стегнато шиеш толкова "по-накриво" ще ти върви гоблена. Ако изкривяването е малко може да се оправи с рамката, но ако наистина е много "криво" няма да стане и с рамка. Моя позната уши "Мона Лиза" и се наложи да изреже голяма част от ушития гоблен, за да го сложи в рамка - сега се вижда само главата - толкова труд хвърлен на вятъра.

Провери си пощата .Изпратих ти схемите на Ковачницата. hahaha

# 272
  • Плевен
Още никой не ми се е обадил, аз обаче ще мога по стария начин фотокопие и да изпратя или да се срещнем някъде. Иначе евентуално сканиране на части и изпращане по email=
Прати ми я на valia_grigorova@abv. bg

SLATINOVA, получих писмото ти, но го препратих на мъжа ми да ми ги разпечата  в неговата работа на А3 формат. Благодаря много, ако има нещо неясно с ключа ще ти се обадя, досега с ключ не съм работила.

# 273
А можете ли да ми препоръчате ателие в София за поставяне на рамки на гоблени? Интересува ме да има богат избор от рамки, да слагат антирефлексно стъкло и да работят качествено.

# 274
  • София/Овча купел 2
А можете ли да ми препоръчате ателие в София за поставяне на рамки на гоблени? Интересува ме да има богат избор от рамки, да слагат антирефлексно стъкло и да работят качествено.

Аз съм слагала рамки в едно ателие в кв.Борово - до 36то училище.Имат богат избор,антирефлексно стъкло,работят добре,а и са много мили.Дори жената ми беше предложила да отида да ми покаже как да шия без да ми се изкривява гоблена.

# 275
  • София и там където не се пуши

.Дори жената ми беше предложила да отида да ми покаже как да шия без да ми се изкривява гоблена.

Това да се шие без изкривяване става, само че не за тези гоблени, които се шият на панама.

Ако знае някой нещо друго да сподели.

Пример
                                                                   1  2

3  4

Изкарваш конеца от дупка 3 вкарваш в 2 и изкарваш отдолу в 4, но не става за панама, а за тези мрежестите по-голями гоблени шиещи се с вълнени конци.

# 276
  • София/Овча купел 2
Тя ми каза да не стягам конеца като шия,а да се науча да шия хлабаво и че трябва иглата ми да може да минава спокойно през дупчиците.Дори ми показа гоблени,ушити така.Бяха обикновени,шити на панама.

# 277
Наклона се получава и от самия бод!  Wink Забележи, че винаги са засукани на страната, на която ти върви и бода!  Peace Аз шия хлабаво, но винаги го имам този проблем!  ooooh! Колкото ми е по-голям гоблена, толко ми е по-посукан...  Confused

# 278
  • Бургас/София

.Дори жената ми беше предложила да отида да ми покаже как да шия без да ми се изкривява гоблена.

Това да се шие без изкривяване става, само че не за тези гоблени, които се шият на панама.

Ако знае някой нещо друго да сподели.

Пример
                                                                   1  2

3  4

Изкарваш конеца от дупка 3 вкарваш в 2 и изкарваш отдолу в 4, но не става за панама, а за тези мрежестите по-голями гоблени шиещи се с вълнени конци.

Изкривяват се тези , които  изглеждат еднакво отпред и отзад. При мен не се изкривяват понеже като шия отпред изглежда така /// а отзад I I I I. Дано се разбира , че едно обяснение дадох  Grinning

# 279
  • ПАЗАРДЖИК
Аз шия огледално и ми е доста засукан гоблена, а и стягам де, признавам си. Не съм сигурна дали се вижда добре, но ето го

# 280
  • Плевен
Аз шия огледално и ми е доста засукан гоблена, а и стягам де, признавам си. Не съм сигурна дали се вижда добре, но ето го
Не е чак толкова крив, в рамката ще се оправи. Виждала съм много по-криви.

# 281
Много е красив! Не се шашкай, в рамката винаги се изпъва!  Peace

# 282
  • ПАЗАРДЖИК
Благодаря ви!  Heart Eyes И аз много си го харесвам.

# 283
Майка ми ме помоли да й ушия "Замакът на Монте Кристо",обаче никъде не го намирам туй чудо.Тя каза че бил един синкаво-зелен.
Моля помагайте  Praynig

# 284
Майка ми ме помоли да й ушия "Замакът на Монте Кристо",обаче никъде не го намирам туй чудо.Тя каза че бил един синкаво-зелен.
Моля помагайте  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт