Клуб "Ръкоделие - гоблени"

• 131 430
  • 449
  •   1
Отговори
# 285
Майка ми ме помоли да й ушия "Замакът на Монте Кристо",обаче никъде не го намирам туй чудо.Тя каза че бил един синкаво-зелен.
Моля помагайте  Praynig
да не е този?

# 286
гоблена снимката на който съм дала е има го и елипса  Simple Smile
 май не се вижда  Embarassed http://pg.photos.yahoo.com/ph/sakbeku/detail?.dir=24e8&.dnm= … 5.jpg&.src=ph

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 21:18 от aq_kiara

# 287
  • София и там където не се пуши
Майка ми ме помоли да й ушия "Замакът на Монте Кристо",обаче никъде не го намирам туй чудо.Тя каза че бил един синкаво-зелен.
Моля помагайте  Praynig
да не е този?

Мисля, че майка й има предвид в каталога на Вилер 2011

# 288
  • Плевен
А ето и моя единствен ушит гоблен, засега - "Мадона Темпи":

# 289
  • в баира
Аз пък шия в момента този:

# 290
гоблена снимката на който съм дала е има го и елипса  Simple Smile
 май не се вижда  Embarassed http://pg.photos.yahoo.com/ph/sakbeku/detail?.dir=24e8&.dnm= … 5.jpg&.src=ph
Май че е този.
Ще се опитам да го намеря в правоъгълен вариант,че тези елипси още не мога да ги шия.
Мерси  Hug

# 291
здравейте  bouquetаз шия гоблени от 2 г.имам вече 12 готови .мен лично шиенето ми действа доста отпускащо след напрегнатия ден.

# 292
  • Плевен
Браво, за 2г. 12 броя, а какви са?

# 293
шия доста различни.на малката съм направила 2 детски,а за нас предпочитам с цветя.ще ви направя снимки да ги видите.сега завършвам един с карамфили от едно чешко списание .

# 294
ЗДРАВЕЙТЕ ГОБЛЕНАРКИ!
Ето и моя 11 гоблен,който шия в момента: Прекрасната градинарка на фирма Солария.

# 295
Здравейте, току що свърших моят първи гоблен 1:4, може да се види тук

Имам въпрос към момичетата с по-голям опит в шиенето, ще започвам един гоблен "Ваза с люляци" на Милена Стил, в схемата е дадена възможност да се шие и във формата на елипса. Досега не съм опитвала, трудно ли е да се направи елипсата и което е по-важно дали изглежда по-добре?

# 296
  • Плевен
Цветните мотиви лично аз предпочитам да са елипсовидни. Не мисля, че по-трудно се шие елипса. Шиеш по същия начин както си ушила първия си гоблен, следваш схемата и това е. След това трябва да намериш добър майстор, който да ти направи хубава рамка.

# 297
Цветните мотиви лично аз предпочитам да са елипсовидни. Не мисля, че по-трудно се шие елипса. Шиеш по същия начин както си ушила първия си гоблен, следваш схемата и това е. След това трябва да намериш добър майстор, който да ти направи хубава рамка.
Благодаря Валя, ти ме окуражи така да се каже да се пробвам със елипсата.  GrinningСамо
рамката може да е проблем, защото не съм сигурна дали тук има такива майстори newsm78.

# 298

Най-красивата рамка, която съм виждала на гоблен с форма на елипса, е ... осмоъгълник, площта между гоблена и рамката е покрита с паспарту (мисля, че така се казва материала, нещо като пластмаса или хартия в различни цветове). Майсторлъка не е в правенето на самата рамка, а в усета коя рамка с кой вид паспарту ще пасне най-добре на конкретния гоблен.

# 299
  • Плевен
Да, така е, но ти сам избираш цвят на рамнката, паспарту-без него в случая няма да мине. Но и трябва хубава рамка, защото съм виждала хубави гоблени, но самата рамка не е добре изработена, например по дървена рамка има както ние му казваме "съкове" (на това място е имало клонче и като се отреже се получават кръгове).

Общи условия

Активация на акаунт