Клуб "Ръкоделие - гоблени"

• 130 272
  • 449
  •   1
Отговори
# 300
И аз се присъединявам към групичката бродиращи  Hug

Когато бях на 15 братовчедка ми започна да нашива "Момичето с шапката" и аз да не остана по-назад  Party
Ших близо 1,5 година "Влюбените синигери", а ето го и резултата - Готовия гоблен без рамка.

После за една грипна ваканция почти свърших едно друго малко гобленче с лодка по залез, но ми свърши мулинето и ми се вдигна нервата  Tired Останаха ми 2 квадратчета и не го свърших. Това ми беше и последния гоблен с български конци. Повече не!  Naughty То се усуква, то панамата прозира понеже не ляга хубаво ...  #Cussing out

Сега съм си взела "Във вихъра" (бял кон) и "Момичето в бяло" - DMC конци, 1:4. Като имам време бучкам по малко, но напоследък съм си поизоставила гоблените. Имам и един много красив гоблен, "Жар птица", 1:1, той е най-онеправдан, защото 1:1 ми е много пипкаво  Thinking

Такива ми ти неволи ...

Поздрави на всички   bouquet

# 301
И аз се присъединявам към групичката бродиращи  Hug

Когато бях на 15 братовчедка ми започна да нашива "Момичето с шапката" и аз да не остана по-назад  Party
Ших близо 1,5 година "Влюбените синигери", а ето го и резултата - Готовия гоблен без рамка.

После за една грипна ваканция почти свърших едно друго малко гобленче с лодка по залез, но ми свърши мулинето и ми се вдигна нервата  Tired Останаха ми 2 квадратчета и не го свърших. Това ми беше и последния гоблен с български конци. Повече не!  Naughty То се усуква, то панамата прозира понеже не ляга хубаво ...  #Cussing out

Сега съм си взела "Във вихъра" (бял кон) и "Момичето в бяло" - DMC конци, 1:4. Като имам време бучкам по малко, но напоследък съм си поизоставила гоблените. Имам и един много красив гоблен, "Жар птица", 1:1, той е най-онеправдан, защото 1:1 ми е много пипкаво  Thinking

Такива ми ти неволи ...

Поздрави на всички   bouquet

Тази "Жар птица" можеш ли да я прикачиш да я видя?  newsm78

# 302
Много се радвам за темата, защото и аз съм запалена гобленарка, обаче напоследък се "изтарикатих"  Blush като си купувам "щамповани" гоблени и мисля че като за начало са много добри , а и може да събираш каквито останали цветове имаш и после да купуваш нужното  bouquet smile3501 smile3521 newsm51

# 303
  • ПАЗАРДЖИК
"Алегория"-та ми е готова  Heart Eyes Стана прекрасен.

# 304
ЧЕСТИТО!!!
Браво. Този ми е любимия гоблен, но аз го нямам. Мои колежки го ушиха. Страхотен е.

# 305
Имам въпрос към момичетата с по-голям опит в шиенето, ще започвам един гоблен "Ваза с люляци" на Милена Стил, в схемата е дадена възможност да се шие и във формата на елипса. Досега не съм опитвала, трудно ли е да се направи елипсата и
[/quote]
Здравей Дидка,този гоблен е много хубав.Лично аз предпочитам да не е елипса,но той е целия 1:1 и това е по трудното.За предпочитане е да си го поръчаш с конци Анхор,изобщо каквото и да шиеш важното да е с хубави конци DMC или Анхор.https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 306
Браво! Най-голямото удоволствие от шиенето е да си видиш гоблена в завършен вид и още повече, когато вече е в рамка. И на мене ми харесва този гоблен. Peace

# 307
Качи го да го видим, моля те! Ще го слагаш ли в рамка, или ще го прибереш в някое чекмедже?

# 308

Честито! Този гоблен е страхотен! Уших го в последните месеци на бремеността и вече над две години не мога да му се нарадвам.
Между другото, това е единствения гоблен у нас, за който гостите винаги спорят дали е картина или гоблен и все не им се вярва, че е гоблен Simple Smile))
Качи го да го видим, моля те! Ще го слагаш ли в рамка, или ще го прибереш в някое чекмедже?
ОООО, грехота е точно този гоблен да се прибере в някой скрин за дълго. (рамката на моя, специалното стъкло и труда по орамчването ми излязоха около 30-35 лв)

# 309
  • варненка от София
Ама дайте да видим тази Алегория, че вече съм доста любопитна.

# 310
Ама дайте да видим тази Алегория, че вече съм доста любопитна.

Това е линк от сайта на Полимат - моя гоблен беше оттам и като цветове е абсолютно същия като на картинката (моя е с по-скъпите конци, мисля че са Anchor).

http://www.polimat.net-surf.net/mo3.htm

# 311
  • ПАЗАРДЖИК
Моя е в друга цветова гама. Ето го:

В интерес на истината до сега съм ушила 3 големи гоблена и всички стоят в един шкаф. Нито един не е рамкиран. По-голямо ми е удоволствието да ги шия, отколкото да ги закача на стената. Но този съм решила да го рамкирам в най-скоро време.

# 312
   Хайде и аз , шия от 8 г. имам около 15 гоблена , сега в момента шия " Сиси " , последните са ми двата китайски сезона , горките чакат за рамка . В последно време и аз не шия толкова постоянно защото тия учиници вечер и през почивните дни ми вземат времето ,но ще го довърша .Между другото го започнах в средата на м.05.06г.
    поздрави от чен и приятно бучкане  Grinning Grinning Grinning Grinning

# 313
pepita66 "Сиси" е страхотен!  Hug Като приключа "Тайната вечеря"  Sick съм му вдигнала мерника!  Peace

# 314
  • София
И аз се включвам в клуба.
Имам ушити 4 гоблена, но очите ми не са добре, и за сега малко ще почивам, поне докато родя.

Общи условия

Активация на акаунт