Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 42 379
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
light_shine Как въведохте глутена и кога? Аз започнах да захранвам бебо на 4м., сега е на 6,5 мес и въвеждам месо,но се чудя този глутен кога да го въвеждам и как  newsm78
и аз захранихна 4 месеца сега сме на 6 и половина. Глутена го въведох с пюретата който имат бисквити.Първия ден дадох 4 5 лъжички,изчаках до другия ден за алергична реакция ,нямаше и продължих да си давам.Просто сега не ги чета имат или нямат глутен.
А може и бисквити с мляко /АМ,кърма/ да започнеш.

Значи не си спазвала правилото ръж - овес - ечемик - пшеница ?

# 211
light_shine Как въведохте глутена и кога? Аз започнах да захранвам бебо на 4м., сега е на 6,5 мес и въвеждам месо,но се чудя този глутен кога да го въвеждам и как  newsm78
и аз захранихна 4 месеца сега сме на 6 и половина. Глутена го въведох с пюретата който имат бисквити.Първия ден дадох 4 5 лъжички,изчаках до другия ден за алергична реакция ,нямаше и продължих да си давам.Просто сега не ги чета имат или нямат глутен.
А може и бисквити с мляко /АМ,кърма/ да започнеш.

Не.
Значи не си спазвала правилото ръж - овес - ечемик - пшеница ?

# 212
Като ви чета и се отчаивам още повече.При нас захранването никак не върви.Повече от 60гр пюре не иска да поеме,понякога и толкова отказва.Въвела съм тиква,ппъщарнак,картоф,морков и сега се опитвам да прокарам тиквичката.От всички изброеби се прие само тикваквата и моркова,картофа горе долу...не знам какво да правя вече.Пробвах да давам готово пюре-един път го хареса,един път не.Така се случва и с домашните пюрета.Вече почвам да си мисля,че аз греша някъде.Първо имахмр проблеми с кърменето,сега със захранването.Идеми да се откажа!

# 213
Не се отказвай и не се притеснявай. Все пак до годинката захранването е основно въвеждане на нови вкусове. Никой не ви гони да замествате хранене. Важното е да не насилваш детето, за да не се превърне яденето в нещо, което не харесва. Радвайте се една на друга и всичко ще се нареди. Няма непрояло дете.

# 214
  • в ябълковата градина
И при нас захранването върви трудно и бавно. Аз не го насилвам. Проявява интерес, но хапне ли нещо го изплюва с отвращение. Единствено се кефи да смуче големи парчета ябълка, морко и едни оризови вафли. Хареса и печена тиква. Не мога да докарам никакви грамове, 1-2 лъжички, и то почти изцяло изплюти навън. За сметка на това, заради зъбите ли, не знам, се кърмим през нощта 3 пъти.

# 215
Аз съм въвела от зеленчуците тиква,картоф,морков,пащърнак,броколи и тиквичка.От всички изброени яде само тиква и мирков.Другите го прилъгвам,като смесвам примерно малко картоф с морков и ябълка,или тиквичка с тиква и морков.Иначе абсурд да ги яде.От плодовете давам ябълка,круша и слива.Днес купих ябълка и банан.Като съм давала бананова каша,пюрето банан пак ли по-малко давам или цяло направо?
И последно да се оплача,че сме с хрема от вчера.Зарази се от таткото.Не сме спали през ноща.Сложих го на една голяма възглавница накрая,че малко да е под наклон и да поспи.Дано бързо мине гадната хрема.

# 216
  • София
И при нас има дни, в които ми идва да се откажа, обаче когато си наложа да съм търпелива се получават нещата. При нас има вече тенденция за заместване на обяда, но зависи дали малката е в настроение  Laughing
Трябва да се забавлява някак /чета, че е грешно, но това е положението/ иначе бързо й омръзва процеса на храненето и почва да се нерви. Днес обаче си изяде цялото пюре /броколи, морков и картоф домашно,чак и на мен ми хареса/.
Иначе нощем 2-3 пъти иска да суче, на мен честно казано понякога ми писва, защото ме ползва за залъгалка. Понякога успявам да я приспя по друг начин, когато имам сили да стана, което е доста рядко.
В тоя ред на мисли - вашите бебета хапват ли често нощем. Знам, че има две позиции -да се храни щом има нужда и да се премахва нощното ядене навреме. На мен просто ми се иска да намаля броя на събуждането, когато не е от зъби и да не насилвам детето, а само да почне да се отказва.
И аз като Ice lady имам същото питане на банановата каша и пюре Simple Smile
П.С след толкова пюре вече сме навън повече от 2ч и голям сън пада Simple Smile
Слънчев ден на всички  bouquet

# 217
  • София
first_lady, не се отчайвай, при нас е още по-зле - максимум 20-30гр изяжда и то не винаги, изобщо не си отваря устата да яде, а само ближе лъжичката с езиче като някое кученце. Иначе аз продължавам да си въвеждам нови храни, колкото и малко да яде, поне опитва нови вкусове и все някога нещо ще й хареса и с времето ще прояде. Още един-два зеленчука ще въведа и после почвам с плодовете, може би ще имам по-голям успех.

При нас след храненето в 7 остана само едно нощно хранене към 12-1, когато се събуди и после чак в седем сутринта, макар че понякога се буди още веднъж през нощта, но тогава само я приспивам, защото иначе сутринта не иска да яде, а и за да не свиква и да вземе постоянно да се буди и да иска да яде.

# 218
Направо ви завиждам. Моя не ще да суче и по цял ден си е мъка да го издебна да го накърмя. И така вече втори месец... Какво е това чудо?

# 219
Направо ви завиждам. Моя не ще да суче и по цял ден си е мъка да го издебна да го накърмя. И така вече втори месец... Какво е това чудо?

Аз пък ти завиждам на теб  Grinning Моя бебешок е все гладен горкия,имам чувството че няма нахранване,колкото и пюре да дам все не му стига,нито кашата нито АМ  #Crazy Трудна работа да го заситиш  Grinning Днес в 11:30 изяде 200-220 гр месно пюре, в 14ч. около 100 гр плодово, в 16 ч. 160 гр каша ... Какво да разправям правя манджи по цял ден  chef

# 220
Днес купих ХИПП лека нощ/мляко/ Жената в магазина обясни ,че е по засищащо от АМ .Някой опитвал ли го е ?

# 221
Нашия проблем с кожата вместо да затихва-прогресира!Цялата е в ситни пъпчици-за мен е дерматит.Ще се побъркам.Докторката ни директно ме пита с какво я мия,не ме пита какво е яла или аз какво съм яла.Как да различа дали е от храна или нещо друго?Малко ми е всичко друго,ами свекърва ми се опитва да ми внуши,че е от домашните пюрета(можело да й идвали силни) ии да съм ги спирала и да й давам готови!,,ще припадна направо,,

# 222
  • София
First lady,
Според мен най-добре дерматолог да я погледне, педиатрите не винаги могат да изпишат адекватно лечение.
Домашните пюрета нямат връзка за мен.
Дано по-бързо да премине, знам колко е неприятно детенцето да е в пъпчици  Hug

# 223
Днес купих ХИПП лека нощ/мляко/ Жената в магазина обясни ,че е по засищащо от АМ .Някой опитвал ли го е ?
Аз съм взела такава млачна каша, но още не съм стигнала до нея, давам в момента ориз с банан - каша. Сигурно ще засища повече ако си изяде количеството от 150 мл, ама моя човек от кашите яде окло 50, и пак изгладнява бързо.

first_lady ситни пъпчици така както ги описваш при моето момче се появяват задължително при претопляне, цяло лято едвам се отървахме. сега пак по вратлето се появяват, ако го навличам.
не знам, как изглежда дерматит в резултат от храна  newsm78
Моята лекарка, дори и атопичния дерматит на моето дете се опита да го изкара, че е от храна, но аз още нищо не бях давала.
Сама установих, че е от препарата с който го къпя.  #Crazy

Поздрави

# 224
Моята педи е и алерголог и все си мисля,че би трябвало да различава реакция от храна и реакция от козметика.Във вторник сме на консултация и до тогава,ако не започне да стихва ще си искам направление за специалист.
Относно буденето през ноща,понякога се буди,друг път не.Опитвах да даяам водичка или залъгалка нямаше ефект.Единствено гърдата помага да заспи отново.

Общи условия

Активация на акаунт