Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 41 392
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
 Здравейте мамита,искам да ви питам заместихте ли и сутрешното хранене с попара и ако да -как я  правите,понеже и аз  мисля да я започваме.
И колко често се будят бебоците ви през нощта И кърмите ли ги тогава?Ние се будим доста често с рев(явно от зъбките)и докато го сложа на гърдата  и заспива отново и така до сутринта,мажа венците с гел,на явно успокоява временно,понякога и температура имаме и давам Панадол и та  така с нас....
Лека и спокойна вечер от мен!

# 601
Ние още не сме заместили закуската.Ще е скоро,но искам да въведа отделно маслото и сиренето.Вие какви марки мислите да вземате?Аз четох във форума,че за масло било хубаво на,, краварката в левия ъгъл,, Laughing,а за сиренето съм се спряла на козе на Елби.
Иначе за събуждането се будим към 3.30ч,пие мляко и заспива.

# 602
 Все още не съм се спряла на оределени марки за маслото и сиренето,но аз маслото съм го въвела с даването на домашните пюрета,използвала съм краве масло на Чех,и най- вероятно пак него ще използвам.
,

# 603
Добро утро,

Аз досега за въвеждането на нови храни се съобразявах с препоръчаното от педиатърът.
Тя каза да изчакаме с жълтък и не давам, нищо не е споменала за попара и не съм се интересувала още Thinking

Инъче за нова година момчето има нов режим, който най накрая ме устройва  Laughing

9 00 - млечна, глутенова каша
(спи около половин час в този период)
12 00 - зеленчуково пюре - със сухарче
(спи около час в този период)
15 00 плодово пюре с бисквитка
(спи около половин час в този период)
18 00 млечна безглутенова каша
(около 20 30 заспива след борба  Cry)
23 00 АМ с бисквитка, от шише
5 30 АМ с бисквитка от шише

През деня, шише не признава, но през ноща си хапва - като една помпичка е  Laughing всичко се изоква за секунда.
Да си принзная, той няколко дни се будеше в 23 да яде, но вече - аз го вдигам, той дори не се събужда, хапва доволно и дозаспива. АКо не му дам тогава, ще ме събуди задържително 12 1 през нощта. Така, ако не мрънка за венците, което е рядко и двамата успяваме да се наспим.
 bouquet

# 604
Здравейте и от нас Simple Smile Ивко заспива сам в кошара, поиграва си 5-10-15 мин и заспива. Научих го като почнах да го слагам само за сън в нея. Преди го оставях и да си играе в нея. За закуска хапва вече и филийка с млечен пастет и много му харесва. Утре ще празнуваме и първият имен ден, но ми е много мъчно, защото съм на изпит....А на празнуващите днес желаем да са много здрави  bouquet

# 605
  • В градината...
Като дойде време за попарата, мисля да преварявам маслото, за да се изчисти от алергизиращия белтък на млякото.
По-напред го обсъждахме.

Аз кошарата я ползвах само за сън и щом я надвесех над нея, усеща, че ще трябва да спи и рев.

# 606
Здравейте и от нас Simple Smile Ивко заспива сам в кошара, поиграва си 5-10-15 мин и заспива. Научих го като почнах да го слагам само за сън в нея. Преди го оставях и да си играе в нея. За закуска хапва вече и филийка с млечен пастет и много му харесва. Утре ще празнуваме и първият имен ден, но ми е много мъчно, защото съм на изпит....А на празнуващите днес желаем да са много здрави  bouquet

Това с кошарата да се ползва само за сън е супер идея Simple Smile
Той има и друга кошара, ама си иска и за игра в неговата  newsm78 обича да си стои в стаята.
Но ще пробвам и аз.

# 607
  • София
Ние почти сме заместили и закуската вече. Предлагам й да суче но тя суче съвсем малко и после яде по 100 гр каша. Редувам попарата с овесени ядки или каша с брашно от спелта, елда или просо. Ако сутрин е с глутен, следобед с плода безглутенова. Гледам разнообразие да има че и на нея май й омръзва едно и също. Сирене взела на Зелената ферма, а масло майка ми ми даде гхи.
А от няколко дена е ужас с буденето нощем - през 1-2часа и с рев. От вчера и нослето й тече. Вземам я да спи при мен, че то иначе не се издържа. Като се разплаче й давам да суче малко и бързо се унася, но ако я върна в креватчето се буди пак.

# 608
Шепичке, този режим и на мен много ми допада Simple Smile
нашият е: (не винаги, но по-често)
сутрин в 6ч.- кърма
в 9ч.- каша с плодово пюре или бисквитки потопени във вода с плодово пюре
тук спи около час от 10ч. до 11ч.
12ч.- зеленчуково или по-често месно пюре (въобще не ги редувам)
тук спи пак около час от 14ч. до 15ч.
15:30-кърма
18ч.-кърма
20ч.- кърма
и от там през 2/3 часа е кърма до сутринта
всички часове са приблизителни
нощното ядене много ме изтощава, мисля след седмица да го запиша на кухня и да заместя кърменето в 18ч. поне

# 609
  • В градината...
Роси, а гхи слагаш ли на пюретата, аз смятам постепенно да започна по малко, за да заприличат на манджички за възрастни. Освен млякото, което добавям.

# 610
Аз започнах да я карам по-смело с храненето. Вече давам и от масата - трохички сирене и хляб, баница яде на Нова година /притеснявах се заради това, че има яйце и в частност заради белтъка, но нямаше проблем/, ако има чисто месо на масата също давам. И сарми яде  Mr. Green - от каймата и ориза. Все пак има вече цял един зъб - показа се точно на 31 декември  Mr. Green Това в кръга на шегата, естествено. Смятам, че прекаленото втренчване може да направи детето капризно откъм хранене. Разбира се, внимавам какво давам, но и не се вманиачавам.

За закуска давам попара, кус-кус, макарони, каша, плод с бисквити и АМ, овесени ядки с масло и сирене или плод, елда със същото.
За обяд - различни комбинации от картофи, ориз, месо, зеленчуци. Вчера й направих макарони със зеленчуци и пилешко, давам също тиква с елда.

Следващите храни за въвеждане са риба и кисело мляко, но не съм решила още как и кога.

# 611
Шепичке, този режим и на мен много ми допада Simple Smile
и от там през 2/3 часа е кърма до сутринта
всички часове са приблизителни
нощното ядене много ме изтощава, мисля след седмица да го запиша на кухня и да заместя кърменето в 18ч. поне

Това със ставането през нощта, е убийствено - дори и да е сомнабулски - аз често успявам едното око да отворя докато приготвям АМ. Сега, от 4 дена, направо се родих Simple Smile Simple Smile И сутрин не ставам в 7 както преди , а към 8 и 30, нищо че той се буди по рано, оставям го да се потъркаля малко, ходи до тоалетна и след това се дигам и аз като бял човек към 9 без нещо  Laughing

# 612
Аз започнах да я карам по-смело с храненето. Вече давам и от масата - трохички сирене и хляб, баница яде на Нова година /притеснявах се заради това, че има яйце и в частност заради белтъка, но нямаше проблем/, ако има чисто месо на масата също давам. И сарми яде  Mr. Green - от каймата и ориза. Все пак има вече цял един зъб - показа се точно на 31 декември  Mr. Green Това в кръга на шегата, естествено. Смятам, че прекаленото втренчване може да направи детето капризно откъм хранене. Разбира се, внимавам какво давам, но и не се вманиачавам.

Абсолютно и аз така  Peace Мина ми вманиачаването с първите 3 месеца от захранването и викам айде малко по-спокойно  Grinning Доста неща от масата си хапва и той,а в последно време само иска да си държи храна в ръчичката и сам да яде с единия си зъб  Laughing Обаче се дави понякога,та ме е страх, в тази връзка да ви питам краставица дали мога да му дам да си чеше венеца ? Незнам какво да му давам вече - морков не иска, а всичко останало му се разкапва в ръката  newsm78
Ние вчера бяхме на консултация,питах за риба да почвам ама ми казаха да изчакам още,рано било,а аз си мислех вече да я почвам. Като се замисля повечето от нещата вече са въведени, и кисело мляко дадох,но малкия хииич да не го хареса,чак се погнусява такъв като му дам,дави се да го повърне  Crossing Arms
Иначе тъкмо си помислих,че вече малчо утвърди един режим (ставаше в 6:30 няколко седмици вече) и от 2 дни съня е мираж... Незнам раничката ли го боли от изгорялото или е от второто зъбче,което се кани да пробие,но на всеки час се буди,пищи,не си заспива сам,ужас,дано да минава по-бързо...

# 613
Перу, слагам обикновено краве масло по малко от няколко дни

# 614
  • София
Слагам и в пюретата гхи ако не забравя, а понякога малко зехтин вместо него.

Общи условия

Активация на акаунт