Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 41 391
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте, нашия режим е такъв, че не знам кога да дам закуска. Ставаме в 8 и я кърмя, после към 11-12 месно/зеленчуково пюре, 14-15 кърма, 17-18 каша и за приспиване към 20:30 кърма. Освен направо към 8-9 да й дам попара, то и без това към 5-6 се буди и й давам да яде. Нощното будене продължава - на ръба съм, не издържам -с кърмене не се приспива всеки път, трябва да стана и да я полюлея  #Crazy
Денем горе долу лесно заспива, има твърд режим на спане - сутрин в 10, после към 13 и в 16 - потупвам я по дупето и пея или я нося на фона на някаква музика, колкото да се унесе и после в кошарата. На спалнята я слагам, само когато и аз лягам да дремна с нея.
Слагам чисто масло, не съм намерила още време да го правя на гхи.
Някоя мама, която кърми пробвала ли е да дава АМ и случайно бебето да го е харесало?

# 616
  • София
Аз кърмя и слагам АМ в кашите, понеже повечето си ги правя аз; преди слагах и в зеленчуковите пюрета, когато ги ядеше по-редки. Чисто АМ не съм предлагала, тя от шише отказва да пие, но предполагам, че ако й дам с лъжичка би го пила, както и водата и чая.

# 617
предлагала съм АМ под всякаква форма и по всякакъв начин, не се прие, провала съм 3 вида и спрях

# 618
Аз също я карам много спокойно със захранването, каквото си поиска и посегне сам му давам да си опита. Преди 2 дни яде сиренка за закуска, защото не искаше нищо друго(попара, филийка, кус кус,домашна юфка, каша, мляко.) След всичко това баща му се изнерви купи една сиренка и малкият си хапваше с удоволствие. И не защото просто е огладнял, пробвахме го между сиренката давах и от другите неща, но ги плюеше.

# 619

виртуална почерпка, за моя Калоянски - с първия му имен ден.

Хубав ден на всички

# 620
  • София
Шепичке,
да ти е жив и здрав и много усмихнат малкия мъж  Hug

# 621
  • В градината...
Честит първи имен ден  bouquet

# 622
Честит Първи Имен Ден!  Да е жив, здрав, много щастлив и игрив!

# 623
Здравейте! Копирам 1 към 1 поста си от фейсбук да попитам и вас...
Искам да споделя с вас двете неща, които ме тревожат, въпреки че се старая да не е така. Първото е, че онзи ден на Теди и се появиха едни червени петънца по бузките. Тя и преди това имаше едно мъничко, което само наблюдавах, но изведнъж се уголеми. Заведох я на алерголог и той отсече атопичен дерматит. Да кажа, че не съм въвеждала нищо ново, за да е някаква реакция. Доктора изписа Елоком и козметика на Юсерин. Навсякъде чета, че кортикостероиди не е добре да се мажат на бебета, още повече по лицето... Споделих и питах и ЛЛ и тя каза да я мажа... Явно ще трябва. .. Ако имате, споделете опит. Ще съм благодарна.
Другото е, че Теди не е акала от 5 дни. Кърмя я. Яла е по половин пюре на ден, само, различна от кърма храна. Яла е пащърнак, морков и круша. Крушата дадох вчера уж да я прокара. До момента нямам успех. Не би трябвало да е запек... знам ли. Нормално и е поведението. Може би е малко по- кисела, но дали е от това или от зъби... Колко да я чакам?

# 624
За обрива- Томи има на доста места по тялото. АД е, не лекувам с нищо, щял да го израсте. Само мажа по няколко пъти на ден с липикар baume AP+ на ларош. За омазняване. Обостря се от различни неща - студ, дрехи, при нас от симфлорикса...
За акането - не е хубаво да не се изхожда повече от 4 дни. На нас са ни изписвали едни свещички за бебета, но само веднъж съм слагала. Моя хубостник ходи на 2,3 и дори 4 дни. Давай пробиотик - биогайя или пробаланс бейби са хубави.

# 625
И на нас ни казаха, че ще се израсте, но не разбрах, ако го мажа ли или при всички случаи. ..
За акането -
на 2м и половина пак имаше подобно неакане веднъж, оказа се, че организма и се настройва. Сега преди тези 5 дни, не беше акала 3 и си беше нормално акото, просто много обилно и оранжево, като морков. Преди това акаше 2 пъти на ден..

# 626
И Вики има АД, и при нас се обостря от различни неща. Мажа с кортикостероид дори по лицето, когато биодерма и юриаж не помогнат. При него стават рани и много го сърби, няма как да го оставя и да не мажа. Забелязах, че от морков и тиква се влошава по-бързо.

# 627
и ние имаме такива петънца.Червени и грапави.Изписаха ни тридерм.Мажа 2 3 пъти и изчезва,но след няколко дни се появява на друго място.....

# 628
Една мама във фейсбук каза , че решила проблема с чист зехтин. Показа ми снимки на нейния мъник, било е сериозно, сега няма нищо.

# 629
Здравейте,
Относно ходенето до тоалетната и ние имахме такъв проблем и стигнахме до лекар, тъй като един ден така плачеше, коремчето му беше твърдо, а иначе всичко друго си му беше ок,там ни казаха че не трябвало да има такъв дълъг период и веднага още в болницата ни сложиха свещичка и коремчето омекна и той се успокои, след това седмица давахме дуфалак, също така след това много ни помогна пиенето на повече водичка, тъй като той я отказваше, но му взехме чашка и във формата на игра сега пие повече и стомахчето му се регулира. Преди да стигнем до доктор и болница пробвах с бебешката клизма, но при нас нямаше резултат. Но и в болницата и педиатърката бяха на едно мнение за пиенето на вода.

Общи условия

Активация на акаунт