Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 41 372
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте
Хайде и аз да се включа

За дерматита, и при нас го има. Нищо не мажа, по скоро нищо специално. Много дълго верме беше отзад на коленцата, и изведнъж изчезна. Мажех с едно кремче с алое вера. После се появи на едната ръчика, около месец стоя, сега е почнало да избледнява. Около устата беше ужасно, промивах със сребърна вода, и мажех със судокрем, и после със алео верата. Изчезна за 3 седмици.
И нашето Джи Пи каза само да омазнявам, че се израстват тези петна.

За тоалетната, пак джи пи  каза дуфалак, ако имаме проблем. Засега няма, но бебе при нас яде много неща вече. Давам пюре от сини сливи като се запече ситуацията.

chef

# 631
  • София
StayC щом е основно на кърма, може да пробваш ти да ядеш разхлабващи храни, то се предава чрез нея. Ние като имахме същия проблем помагаше ако съм яла тиква - след 1-2 кърмения винаги действаше. И за вода от накиснати в нея сушени сливи съм чела в една друга тема, че помага.

# 632
Здравейте,  и аз да кажа за нашите червени петънца.  Когато преди няколко месеца му дадох за първи път млечна каша,  до устата му се появиха червени петънца,  които след 15 мин.изчезнаха, купих друга млечна каша,  намазах го около устата-същата работа.  Купих адаптирано мляко,  намазах го и пак където се е докоснало до кожичката му,  се появяват петна.  Казах на личната,  показах снимка,  каза че щял да го израсте.  От кърмата няма проблем.  Вчера пробвах и със сирене,  преди да му сложа в попарата и пак същото. Незнам дали е като вашите петънца,при нас минава за минути,защото дефакто не ядем това, което го алергизира

# 633
  • София
И при нас се наложи да използваме кортикостероиден крем, още когато малката беше на 2 месеца. Състоянието й тогава се подобри, оттогава ползваме и АДерма Ексомега серията. Но появата на дерматита не спира -сега са й е зачервена едната бузка и по тялото има 2-3 петънца. Червенината се засили,  когато започнах да давам пшеница и затова сега я спрях. Само че Ексомегата вече нещо не ми харесва как й влияе на кожата и ми се иска да сменя козметиката.
За изхождането -откакто захраних няма проблем - няколко пъти на ден по малко Simple Smile
Вчера й правих за първи път пюре с грах -повърна го след 3 часа цялото. В тази връзка какъв грах ползвате за домашните пюрета, коя марка и махате ли люспичките след варенето?
И още един въпрос имам - RoseRosy за домашните каши моля те кажи, как точно ги приготвяш - взела съм две брашна сега да пробвам да й правя. Кисне ли се от предната вечер и какви са пропорциите и евентуално идеи какви комбинации правиш? Благодаря предварително  Hug
За АМ - благодаря за отговорите - RosMar  и аз правя последен опит с трети вид АМ Simple Smile и друг метод на предлагане.

# 634
  • София
За кашите - брашното го запичам леко на тиган, колкото да придобие малко аромат и си го прибирам в бурканчета да имам за повече време. После като трябва да й приготвям кашите само го сварявам с водичка за 4-5 минути и прибвям 1-2 лъжички АМ, понякога слагам по малко сиренце или 1-2 лъжички плодово пюре. По една препълнена супена лъжица обикновено е достатъчно и вече вода на око, докато достигне желаната консистенция, така излиза около 100гр. сравнително редичка каша, тя повече не изяжда. Смеси от брашна засега не правя, просто ги редувам - елда, лимец, просо, спелта.

# 635
Мами, днес ни изби и второ зъбче,но е малко на странно място. Първото му е отдолу,горе- долу в средата се пада,но второто изби отгоре,че и мяса да е на мястото за кучешки  #Crazy Възможно ли е и въобще нормално ли е,аз си мислех че първо избиват две долни или две горни,а то какво стана...

# 636
на нас ни избиха първо две долни,после 3то пак от долу,след това едно от горе и сега още едно от горе.Като 3то от долу беше достаа на зад и настрани , но сега се намести.

# 637
Добро утро и хубава седмица на всички  Simple Smile

Мой човек, така като гледадм как вървят нещата първо ще проходи после ще никнат зъби ...

Най - новото  му любимо занимание е да го държи някой под мишници и той да подскача или да обикаляме заедно стаята. Толкова щастлив се чуства, че чак се замислям, дали все пак да не взема някое бънджи, че останах без ръце  Laughing

А вие дами, какви ванички сте взели, аз моята толкова си я харесвах - с анатомична извивка, нейна си и за малко бебе беше изключително удобна, но сега, Калоянски иска да седи и не се спира, а това е в полу легнало положение, а от противоположния край, е запушалката и шампоантие и пак не е удобно да се облегне. И се стига до там, че го държа през цялото време, като гледам да не си нарани, важните части, от цялото плацикане, и едвам успявам да го мина с шампоан.

Хубав ден bouquet Hug

# 638
  • в ябълковата градина
Добро утро и от мен! И ние сме бъз зъби, на брат му излязоха чак на 10м. и ако до тогава е все така ще лудна.

# 639
  • В градината...
Нашата ваничка беше от най-евтините, не е анатомична и е много удобна - рита на воля. Но имам и един чисто нов голям леген - там си сяда и е още по-удобно  Peace

Днес мисля да купя просо. До сега бяхме на оризово брашно и елда /за каши/. Казват в други теми, че бебетата много харесвали просото /пред киноата/.

# 640
Нашата ваничка беше от най-евтините, не е анатомична и е много удобна - рита на воля. Но имам и един чисто нов голям леген - там си сяда и е още по-удобно  Peace

И ние имаме леген, не от най големите, не е нов - ама освен да го приложа него  newsm78

# 641
Здравейте! Да споделя...
Проблемът с неакането на Теди се оказа ужасяващ запек... След като пробвах да и дам всякакви разхлабващи храни и не подействаха, включително добавях и зехтин, с надеждата да помогнат, прибегнах до бебешка клизма. Не можах дори да сложа цялата, защото веднага започна да действа. С много плач и истинска мъка Теди успя да изкара няколко топчета. Дожаля ми да я мъча с тази клизма и звъннах на педиатърката да ми препоръча свещичка. Сложих и. Свещичката обаче се оказа същата работа, не размеква, само предизвиква напъни и следователно не помага, а мъчи. Да не говорим, че въпросната Изилакс така и не се разтопи, Теди я изкара цяла. В крайна сметка дадох 5 мл Дуфалак и свършихме работа след два часа.
Препоръчвам, ако някога се сблъскате със запек на бебе (видите, че изкарва топчета) не тормозете мъника с клизми и свещички, дайте Дуфалак.

За дерматита- при Теди освен сухите петна по бузките от вчера има и ситни пъпчици по коремчето. Със сигурност няма да мажа с Елоком. То ако мажа трябва едва ли не да е по цялото и тяло.

За къпането - при нас вече е истинско приключение. Опитва се да става в коритото, надвесва се извън него, все инфарктни бебешки стремежи Simple Smile) Явно ще става и по- трудно.

За зъбите, чела съм, че макар и рядко може да не изникват в нормалния ред.

# 642
  • Пловдив
Здравейте,

по повод къпането. Тъй като останах сама (ММ е в командировка до края на януари), стана ми ясно, че това моето шаващо човече няма как да го къпя сама в коритото, и измислих ето това (за който не го е видял във фейсбук):

# 643
 ginbay Hug

Интересно хруммване Simple Smile
И аз вървя към смяна на ваничката (която обожавам) къч леген, че инъче е борба, а не къпане Crossing Arms

# 644
  • София
И нашата ваничка е обикновена. Като избирахме, гледах анатомичните, но не взехме такава, точно защото си мислех, че като порасне няма да е удобна вече.

Общи условия

Активация на акаунт