Златна есен идва вече, все по-палаво е МАЙското човече! - Тема 2

• 41 363
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, не е по темата с бебетата, но..
Скрит текст:
препоръчайте ми ароматизатор за тоалетната. Искам нещо не много силно и да е дълготрайно, като тези в заведенията. Ползвах на Bref, Duck, Blazy и какво ли още не, но на 3 ден вече не миришат. И най-вече да е на приемлива цена, не нещо от сорта на 15-20лв., освен ако не е електронен. Peace

# 646
Здравейте! Да споделя...
Проблемът с неакането на Теди се оказа ужасяващ запек... След като пробвах да и дам всякакви разхлабващи храни и не подействаха, включително добавях и зехтин, с надеждата да помогнат, прибегнах до бебешка клизма. Не можах дори да сложа цялата, защото веднага започна да действа. С много плач и истинска мъка Теди успя да изкара няколко топчета. Дожаля ми да я мъча с тази клизма и звъннах на педиатърката да ми препоръча свещичка. Сложих и. Свещичката обаче се оказа същата работа, не размеква, само предизвиква напъни и следователно не помага, а мъчи. Да не говорим, че въпросната Изилакс така и не се разтопи, Теди я изкара цяла. В крайна сметка дадох 5 мл Дуфалак и свършихме работа след два часа.
Препоръчвам, ако някога се сблъскате със запек на бебе (видите, че изкарва топчета) не тормозете мъника с клизми и свещички, дайте Дуфалак.

За дерматита- при Теди освен сухите петна по бузките от вчера има и ситни пъпчици по коремчето. Със сигурност няма да мажа с Елоком. То ако мажа трябва едва ли не да е по цялото и тяло.

За къпането - при нас вече е истинско приключение. Опитва се да става в коритото, надвесва се извън него, все инфарктни бебешки стремежи Simple Smile) Явно ще става и по- трудно.

За зъбите, чела съм, че макар и рядко може да не изникват в нормалния ред.

Аз давам 1/2 авокадо всеки ден или през ден в пюрето . Авокадото съдържа мазнини и изпражненията стават по-меки. Може да пробвате , дано помогне за в бъдеще.

# 647
Здравейте, мами! Ще си позволя да споделя нещо, което е малко встрани от темата с бебетата, но предполагам, че засяга и някоя от вас. Откакто родих забелязвам една недобра тенденция към изстиване на приятелските ми отношения с дългогодишни приятелки. Първоначално си мислех, че причината е в мен - с малко бебе не ми оставаше много време за странични неща, после обаче когато аз имах повечко време за разходки и кафе те пък все бяха заети и така осем месеца по-късно мога да кажа, че въобще не ги чувствам толкова близки колкото преди сме били, все по-рядко се чуваме и почти не се срещаме. Има две мами, с които комуникирам почти ежедневно, но темите на разговор се въртят все около бебетата  newsm78 Вярно, може би вече приоритетите и интересите ни са различни, но все пак вътрешно се чувствам някак си предадена.... Не знам, сложно е...  Thinking Споделете по темата нещо и вие  bouquet

# 648
преди 9 години когато родих баткото и при мен се получи така, но аз смених и средата за живеене, остана ми само една приятелка. Не съм страдала, запознах се с нови хора, предимно семейни. Сега като се замисля всички приятели и приятелки около мен са семейни с деца.

Stanislava89 чисто авокадо ли даваш или го смесваш с нещо. И извинявай за тъпия въпрос, но понеже аз не обичам и не ям- твърдо, меко или нещо средно да е авокадото, за какво да гледам?

# 649
Мами,да ви се оплача.Ние сме с диагноза бронхиолит.Чувствам се ужасно виновна,защото преди две седмици бях с пневмония и явно съм го заразила.Бебо имаше кашлица и вчера ЛЛ реши за всеки случай да минем рентген,заради моята пневмония.И излезе че има бронхиолит.Лекуваме се с АБ.Дано всичко мине добре и бързо да оздравяваме.

# 650
  • София
Jess, нормално е да се чувстваш така. Според мен истината е, че за определен период от време се сменят приоритетите и интересите. Трудно се напасва график с малко бебе, не е невъзможно, но срещите се разреждат Simple Smile
И това е период и това ще мине. Аз пък страдам, че нямам и 5 минути за себе си - ако ще да остана сама с мислите си и нищо да не правя или да се погрижа за себе си на спокойствие. Всичко се случва между другото и задълженията вкъщи. Малката днес мрънка и не иска да яде Simple Smile
Ice lady - бързо да оздравявате   Hug

# 651
  • София
Ice lady, бързо оздравяване!

Авокадото трябва да е меко, по магазините обикновено го продават още твърдо, ако се сложи в торбичка с ябълки или банани омеква по-бързо за 2-3 дена. Аз съм давала смесено с банан, защото аз така го ям, но предполагам, че става и в други комбинации.

И при мен доста трудно се случват срещите с приятелки... Случи се така, че три приятелки родихме в рамките на два месеца, друга приятелка половин година преди мен, а още една се очаква всеки момент и така покрай грижите за децата все не остава време, а и живеем в различни райони на София. Единствената, с която успявам да се видя по-редовно още няма дете, а и работи близо до нас и от време на време се отбива на гости. Много съжалявам само, че по празниците не успях да отида на срещата на колеги от университета, понеже вече бяхме заминали на гости при нашите.

# 652
  • В градината...
Авокадото се оставя да узрее няколко дни извън хладилник. по-вкусно е това, което е на пъпчици.
Има огромна разлика във вкуса на зеленото и узряло авокадо.
И аз не го харесвах, но като го оставих да узрее, такива чудни салати си правех като бях бременна  Heart Eyes Heart Eyes
На мен пък вече не са ми интересни темите на приятелките - все служебни неща. Сега не искам да мисля за работа.
А нямам дружки с малки деца.

# 653
Здравейте момичета! Виждам, че доста от вашите бебоци страдат от атопичен дерматит и за това реших аз да ви споделя как се справихме с проблема. Баткото, който сега е на 5 години имаше атопичен дерматит, който започна да се проявява още, когато беше на 2 месеца. Отначало съвсем леки зачервявания по бузките, а с течение на времето проблемът ужасно се задълбочи. Бузите му станаха на рани, той се чешеше до кръв! Ходенето по доктори беше започнало, но нищо не помогна. Опитахме всичката специална козметика за атопичен дерматит, дори стероидни кремове, който действаха за 2-3 дни после положението се влошаваше още повече от преди. Непрекъснато бях убеждавана от лекари, че се израствало, но то ставаше по-зле. Разпространи се по челото и главата. Тогава педиатърката предложи да опитаме с хомеопатия и ми даде телефона на класически хомеопат. Това ми беше първият сблъсък с хомеопатията. Лекувахме се половин година с капки, но атопочния дерматит го излекувахме веднъж завинаги! Нищо друго не помогна! Лекарката каза че ваксините го причиняват! Не мажете децата със строидни кремове. Опитайте с класическа хомеопатия!

# 654
Здравейте, мами! Ще си позволя да споделя нещо, което е малко встрани от темата с бебетата, но предполагам, че засяга и някоя от вас. Откакто родих забелязвам една недобра тенденция към изстиване на приятелските ми отношения с дългогодишни приятелки:bouquet:

Здравейте

Оу, като го прочетох все едно описваш мен  Laughing Имах две много дългогодишни приятелки - почти всяка седмица се виждахме за кино, кафе и тн. Нови години заедно. Те двете са без деца. И колкото и да не ми се вяраше, стана точно както го описваш - те въобще ме изключиха от живота си. И аз си мислех че причината е в мен, те се обяснявали че не смеели да ми звънят да не пречат. АЗ се скъсах да ги търся, и всеки път обяснявам - не ме притеснявата - ще се радвам да ви чуя, ама.... И спрях и аз да ги търся. Много го преживявах, ама ми мина. Това не ми е първото прекъсване на приятелство - преди имах други дружки, за около 3 години, работехме заедно, но като се пръснахме, и интересите явно вече ни се разминаха и с тях не се чувам.

Само една приятелка от работата ми остана, ама с нея сме си много близки - всеки ден се чуваме по телефона, и говорим по час - когато спи моя човек, а аз съм със слушалките и си върша нещо междувремено. И идва до нас, и ако я немаше сигурно щях да полудея.
сближих се с кумата си, тя е с две деца, и преди не сме се чували, ама напоследък и тя се пречупи и си звъним, и ми много си е готино, да си полафиш и да се откъснеш от ежедневието.

Ice lady, бързо оздравяване!

# 655
Това е много страшно.Като прочетох оцених приятелките си.Моя живот не е на типичната домакиня.Аз и детето излизаме към 13ч.Ходим да видим баба.После с някоя приятелка ходим на разходка,на кафе/оплюйте ме ,че водя детето по заведения/.После се прибираме към 5 .И си играем до 8 .когато се прибере ММ почвам да готвя,като заспи детето към 10 започвам да чистя.
Не се отдалечихме с приятелките ми.Никоя от тях няма деца все още.Просто се радват на моето,помагат ми понякога дори.

# 656
  • В градината...
Звезден прах, аз преди странях от семейства с деца, защото не можех да имам и много болеше. А и затова не ги разбирах.

# 657
Звезден прах, аз преди странях от семейства с деца, защото не можех да имам и много болеше. А и затова не ги разбирах.

Може и при мойте дружки това да е причината  Sad Peru, права си. АЗ също правя аналогия със себе си от преди време, и това ми помага да не ги съдя. Но вече не ги чуствам близки. За едната жена направо ми стана мъчно като ми каза - аз не ти се обаждам, защото при мен няма нищо ново. Ами - аз направих опит да пробия бариерата - за мен е естествено да се обадя, просто да чуя някой, без специален повод, без нищо да ми се е случило, ама - не с всички са така. даже аз не смея да се обаждам - по скайп, телефон, защото - все са много заети  Confused Оф, темата е сложна. така или инъче, ако ми дадат шанс, няма да се отказвам от тях.

Hug

# 658
  • В градината...
Споко, един ден като имат деца, ще ти се обадят.
А и сега едва ли имате общи неща, които да ви вълнуват.
На мен ми е по-гадно, че моите приятелки са с много големи деца и няма с кого да се разхождам, все съм си сама.

# 659
Предлагам да започнем да мислим за заглавия за новата тема. По възможност да са по- универсални, не обвързани със сезон, че току виж посрещнем следващата Коледа с пролетна тема...

Общи условия

Активация на акаунт